onsdag 18 oktober 2023

Mitt i veckan – igen

Nu vet jag att jag inte är ensam om att tycka att tiden svischar förbi alldeles för fort, men jag intalar mig själv att om hösten och vintern försvinner lika fort som våren och sommaren gjorde så klagar jag inte. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska och förklarar ett och annat, eller inte;-)

Boulegänget som brukar spela två gånger i veckan på onsdagar och fredagar spelade inte alls förra veckan, då det regnade. Så idag var det äntligen dags igen. Och då solen sken från en nästan klarblå himmel antog kvinnan till vänster nog att det var 15-20 grader, som för två veckor sedan och klädde sig därefter. Nu var det visst bara fem grader…

Då temperaturerna legat mellan fem och åtta grader de senaste tre dagarna så har träden på innergården ”anpassat” sig och fått färg.

Stamstället Starfish & Coffee var i stort sätt fullsatt med uteslutande kvinnliga(!!!) pensionärer när grannen och jag anlände kort efter klockan 14. En kvart senare var det glesare med gäster. Två kvinnor (varav en hade en axelrem med "forever young" som jag siktade på), grannen och jag satt under tak. En kvinna med överdragsbyxor och en Ann Cleeves bok i handen satt tillbakalutad i solstolen (till höger i bild). Det är så en nollåtta gör när det är fem grader och vindstilla...;-) 

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Forever young eller i alla fall man är inte äldre än man känner sig =)
Burr för att sitta still och fika, höll ju knappt värmen då jag gick idag. Men så hade jag inte heller varken vantar eller överdragsbyxor.
Jo, tiden går fort. Är bara rädd för att det inte alls kommer att gå lika fort nu när det blir mörkare och mörkare. Men vi hoppas att vintern dröjer och att våren kommer fort! I huvudet har jag redan börjat att planera för nästa säsong i trädgården. Du ha en bra kväll, jag ska gå ut och sätta i motorvärmarsladden i kopplingsuret så att jeepen är varm och go imorgon vid 06.20. Kram

femfemman sa...

Forever young, det kan man vara i sinnet. Det räcker så länge man känner sig någorlunda frisk....
Dags att ta på vinterkläder. Eller fleece och täckväst. God kväll!

Hanneles bokparadis sa...

sitter fortfarande och äter frukost ute på altanen...

Ditte sa...

Visst är det skönt med det fina höstvädret- Och även i stan är det fullt av besökare på uteserveringar.
Trevligt med besök på stamstället och inte minst att sitta ute nu så här mot slutet av oktober. Och det oavsett om en är ung/pigg eller inte. Beror ju på hur en känner sig. Och trots diverse krämpor känner jag mig nog både ung och pigg. Men har absolut ingen skylt som berättar detta.

Träden har snabbt antagit gula färger och att det är höst ser en i almanackan.
Kul att boulespelarna håller i gång.

Geddfish ♥ sa...

Färgrika bilder betyder höst.
Jag hoppas som du att vintern svischar förbi fort som attan så jag kan se fram emot en ny vår!
Nu fryser jag bara jag tänker på att gå ut. Men jag får väl börja med att ta fram vinterjackan. Mössor och vantar har jag plockat fram, så de är redo i olika färger.

Jag behöver ingen skylt med forever young, jag tar bara på mig en röd tröja, så är jag precis som sinnelaget - ung.
Trevlig kväll!

Anki sa...

Japp, tiden rusar verkligen! Fina färger nu, även hos dig!

Svar: Ja, Muffin är nästan alltid lös när vi är i skogen, i alla fall under de tider då det är tillåtet att ha hundar lösa. Han är inte så väluppfostrad i övrigt, men han är superbra på att komma direkt när jag ropar, vilket är jätteskönt.
Verkligen bra med GPS när man är på villovägar.

Klimakteriehäxan sa...

"Forever young" är också en läsvärd bok av Johan Ripås. Uppväxtskildring. Krimfaktor så gott som noll, så du blir nog inte sugen ...

christian sa...

Mycket vacker höstvy från din innergård, ja när det väl börjar så går det snabbt med hösten....
Så kul att grannen å du är ute å njuter av livets goda!

Gunnel sa...

Forever young passar bra. Vissa dagar känner man sig precis som för flera decennier sedan och vissa dagar kommer förnuftet ikapp och man inser att man har fel.

Annika sa...

Forever young, I want to be forever young .. Alphaville back in da day!
Kul väska!
OCH nu är det höst deluxe hos dig.
Mysigt, tycker ju jag då ;-)

Paula sa...

Har inte boulegänget en inomhusbana att övergå till när det blir för kyligt? Jag märkte att vårt gäng har det, undrade över alla parkerade bilar vid banan men inte en enda människa. Sen läste jag att de har inomhusbana i en industrilokal här i närheten. Smidigt,då kan man spela året om