måndag 30 oktober 2023

Glad måndag’

Den världsberömda kyssen mellan Jenni Hermoso och Luis Rubiales. Foto: Sportbladet.


Det var inte helt lätt (läs: riktigt svårt) att hitta nått glatt och positivt denna gråtrista, regniga måndag som krävde inomhusbelysning redan klockan 15. Så ni som vill ha vintertid som normaltid – varsågoda. Bara att stå ut. Rätt åt er;-) Så vad var då positivt idag – förutom ingenting?

Luis Rubiales
Minns ni namnet? Luis Rubiales var förbundspresident bland annat för det spanska damfotbollslandslaget och kysste Jenni Hermoso på munnen efter VM-finalen som Spanien vann mot England. Den kyssen stod honom dyrt. Först blev Rubiales avstängd i 90 dagar, sedan stängde FIFA av honom i tre år. Ungefär samma påföljd som efter ett positivt dopingtest – typ;-)

Domen välkomnades
Domen välkomnades inte bara av det spanska damlandslaget, utan BBC-reportern påpekade också att hela det spanska samhället med sin förlegade kvinnosyn borde ha fått sig en tankeställare i och med domen. Bra där! Om ni är intresserade av en intervju med Piers Morgan och Rubiales kan ni kolla här. Nästan så att jag har lite förståelse för Rubiales, men bara nästan;-)
 

Inte ensam
Nu var Rubiales huvud inte det enda som rullade inom det spanska fotbollsförbundet. Flera personer fick lämna sina poster, inklusive damlagets tränare. Kanske äntligen dags nu att fira Spaniens VM-guld som de vann den 20 augusti 2023…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Imorgon är det ju Halloween. Firar inte, men kan utlova några extraordinära bilder från bästisen Yvonne. Så stay tuned:-) DS.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Riktigt grått idag, men så är vi ju snart inne i november. Snöade på förmiddagen, som tur var tog regnet över- även om jag gärna hade haft uppehåll. Blev inte ens en promenad idag, det var längesedan det inträffade. Känns som om det är dags att gå i ide och vakna upp i mars/april. Trodde att jag var klar i trädgården, det var jag inte. Såg när jag kom hem idag att jag missat lite.
Ha en bra kväll, jag ska nog följa kompisens "råd" och ta ett litet litet glas Xante dark chocolate =) Då kanske måndagen känns lite gladare? Kram

nalta norrland sa...

Alltså. Sticker ut hakan och utmanar både Dig BP samt övriga som kommenterar här 😜
Vad spelar det för roll ifall vi har en enda tid och det är normaltid = den tid som så att säga följde med jordens skapelse? För det är ju inte riktigt sant att det blir mörkare tidigare på eftermiddagen nu från början. Däremot är det väldans mörkt från morgonen eftersom när klockan är t ex 7 var den 8 häromdan. Men det gör oxå att det är ljusare kl 15 nu än det var häromdan eftersom då var det lika mörkt kl 16 som det nu är kl 15, hänger Du ned BP?

Jag tar gärna normaltid - även kallad vintertid, för om jag slipper vara med om en klockomställning till våren blir jag lycklig.

För oss norrlänningar är sommarkvällarna ljusa oavsett normaltid eller sommartid, det är ju inte för Norrland det blev sommar/vintertid utan det berodde ju på södra delen av Sverige liksom resten av Europa.

Men enligt forskning är vintertid/normaltid bättre för oss människor.

🤗

Susjos sa...

Jag sov till kl 16, då var det redan mörkt, men det var ljust ute när jag cyklade hem i morse i alla fall :-)
Är bästisen Yvonne i Louisville med barbershopgänget tro? Min bekant Josefin Hero är där nu!
Nu har jag lite bråttom till bussen, sista natten innan semestern!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Ja, vad gäller att ställa om klockan avstår jag gärna- Men landet är långt och mörkret /ljuset -slår ju olika i olika delar av landet.
Vad gäller det glada så var det ju inte direkt vädret idag. Men det fanns annat. Fick en snabb tid hos en ortoped för vidare utredning och fick komma i slutet av november. Bra så.
I övrigt en skön vilodag.
Vad gäller "hall och vin" så tänker jag extra mycket på Ama i dessa dagar. Men detta med Halloween befattar jag mig inte med. Har varit med om detta ett par ggr i USA och det var i sig jätteroligt. Men det var där...

femfemman sa...

Måste väl varit mycket som inte stått rätt till i ledningen. För en spontan puss, kan ju inte orsakat allt. För visst var det en puss .. och för mej är det inte en sexuell handling.
Halloween firar jag inte heller. Har ingen förståelse för vuxna människor dom spökar ut sej. Barn kan jag förstå!
MEN jag ska ta med Ava samt möta hennes moster och kusiner i Borås i morgon och besöka djurparken där. Man har en massa halloweenspektakel för sig. Ava har aldrig varit i Borås djurpark. Hoppas att djuren visar sig. Dom är nog vana vid boråsväder!
God kväll!

Geddfish ♥ sa...

Jag är en som vill ha bara EN tid och det kan gärna vara normaltid (vintertid). F.ö. gjorde Åsa en vettig utläggning och hur det fungerar i verkligheten. Allting biter sig i svansen, vi får aldrig mer eller mindre tid i stort sett.
En vädermässigt tråkig dag idag men glad inomhus. Riktigt nöjd.

KajsaLisa sa...

Jaha fotboll var det, noll koll som vanligt :)

Åke sa...

Här kom det in lite snö nästan så backen vart vit, den förra tinade ju bort. Jag vill inte försvara Luis Rubiales tilltag, men i stridens glädjeyra kanske man tappar sina spärrar. Nu tar han ju krafttag med sina händer så detta ser ju inte ut att vara med medhåll. En ledare bör kunna veta sina gränser och förstå konsekvenser.

Guldkryckan sa...

Grått och trist här med, lika illa idag som igår.
Ja där fick han för sina synder, hade ju varit bättre för honom att avgå frivilligt men han vill väl ha pengarna.
Men nu får vi hoppas att denna tisdagen blir bättre framåt eftermiddagen

Ha en fin tisdag Bp.

Anni sa...

Ja du, där fick alla macholatinosar sig en tankeställare. Skönt att Rubiales straffades ordentligt.

Vad gäller normaltid så har jag mycket hellre ljusare morgnar. Skulle sommartid införas året om skulle vi i Stockholmsområdet drabbas av tre månader med mörker fram till kl 9 på morgonen. Jag förstår att det inte gör en sjusovare något, men det ökar den psykiska ohälsan hos befolkningen och den är ju rätt kass redan som det är i landet.

christian sa...

Själv bryr jag mig inte om den där spanska såpan....känns mer som storm i ett vattenglas, finns mycket viktigare saker att hetsa upp sig för.....
Synd att du inte hade någon av dina gladare måndagar....förutom lite fotboll då kanske...

Annika sa...

Japp, normaltid året runt för mig, tack! Jag är en av dem, haha. Blir tokig och galen på de mörka morgnarna. OCH ännu mörkare blir det ju hos dig på morgonen, tänk i december. Då blir det gryning fört vid 10 med sommartid. Som du hör engagerar detta mig, hahahaha.
However, pick a damn time and stick with it. Ibland struntar jag i om det blir sommartid året runt, bara vi slipper byta. GAAAH!!

Klart man firar Halloween, en kul dag här i US. En dag med humor o glimten i ögat. MEn det firas ju rätt här i USA också, finns många oskrivna regler runt de,
Och vuxna som klär ut sig, haha. Classic. Det är ju det Halloweenfesterna är till för. Själv spökade jag ut mig i helgen. Bara kul!

Vad gäller kyssen/pussen, helt rätt att det blivit en stor grej. År 2023 gör man inte så, tycker faktiskt att ha borde ha fattat det då han tryckte en puss på henne. Han får ta smällen nu, med rätta!

Klimakteriehäxan sa...

Är fortfarande förundrad över att inte Rubiales gjorde en kungspudel, det kunde kanske ha räddat honom. Å andra sidan sörjer jag på inget vis hans öde.

Carita Liljendahl sa...

Fastän händelsen i sig inte var kul för den spanska fotbollsspelaren, så kändes det ändå rätt att Rubiales tvingades avgå - han var ganska kaxig, tyckte tydligen att han hade rätt att kyssa henne. Skulle hon känna sig hedrad?
Tack för detta viktiga måndagsbidrag!