torsdag 7 december 2023

Tråktorsdag

Tråkigt, tråkigare, tråkigast – ungefär så skulle jag beskriva denna torsdag.

Nollgradigt var det inte idag, men tre minusgrader är bättre än sexton. Minus alltså. Väderappen ljög vad gäller temperaturen, undrar om den har rätt med att det ska snöa senare ikväll. Här får den dock gärna ha fel.

Det Döda Torget i Täby är stendött, men jag fick i alla fall med en enda person på bild. De belysta björkarna och den LEDade fasadbelysningen är fina. Julgranen är kort, sned och vin. I år är det ”min” julgran på innergården som vinner;-) Första bilden är tagen klockan 14:30. Bild #2 drygt en halvtimme senare. Se vad lite mörker kan göra;-)

Covid-19 vaccineringen #5 avklarad. Check! Fick vänta några minuter och passade då på att fota världens tråkigaste julgran vid en av sittgrupperna i väntrummet. Ja ja, det är tanken som räknas;-)

En gran i blått. Min bästis Yvonne klagade häromdagen över att många av årets julgranar har blåa kulor. Idag såg jag min första "gran i blått". Tycker den harmoniserar perfekt med Sthlm Blvd:s skylt. Tycker inte alls att denna gran är tråkig, men tror att de flesta av er håller med Yvonne.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Sista bildens blåa gran får 5️⃣ ➕ jättefin jämfört med all granar jag sett hittills 😅
Så Du har vaccinerat Dig för covid 👍
Döda torget vinner på mörkrets inbrott ☺️
🤗

Ditte sa...

Instämmer till stor del.Men inte helt.
Gallerian i Stockholm är verkligen jättefint belyst och en fröjd att se. Likaså att ta en tur bland installationerna till Stockholm Nobel Week.
Vaccin covid nr 6 tog vi för ett tag sedan och idag var jag på plats för att få vaccin mot lunginflammation, Den bör sedan tas var femte år- Kanske blir en inte lika dålig efter denna. Men det återstår att se.
Och blå kulor ? Helt ok. De lyser upp.
Nu hoppas vi på en fin fredag.
Kram

LillaSyster sa...

6-7 cm snö under dagen och det kommer ner mer......suck suck suck. Moddiga och hala vägar, kan vi få vår NU?! Eller åtminstone lite snöröjning på vägarna.
Granarna.....näe. Den lilla är hemsk och de blå kulorna var allt annat än vackra-ser plastiga ut.

Annika sa...

Får se då hur du mår efter denna spruta. Förhoppningsvis helt och hållet OK.
Ja, jag tycker också att fasadbelysningen och björkarna är fina. Granen på torget ser fin ut, trots att den är krokig och sned, haha.
Gillar inte blått pynt, så granen med de stora blå kulorna hamnar inte på min pluslista.
Lilla granen, en typsik väntrumsgran. Bara framslängd på en höft.

Paula sa...

Jag tycker om julgran med blå kulor, fast mest gillar jag med guldkulor! Men eftersom jag får klåda på hela kroppen bara av ordet jul så säger jag inget mer. Däremot gillar jag de upplysta torgen och gatorna som gör årstiden lite drägligare. Jag kom idag på att man skulle skicka julkorten till utlandet senast igår! Nu blev det bråttom att handla kort minsann, få se om de kommer fram i tid nu då. Hur kan PostNord behöva nästan en månad för ett kort att komma fram till grannlandet? År 2023? Jag bara undrar

Susjos sa...

Så många julgranar du har fått med på din tråktorsdag, ja jösses vilken skillnad när det lyser upp med alla ljus i mörkret, tycker granen där på döda torget är jättefin, kanske lite sned då!
Blåa kulor i granen brukar vara tjusigt, men just den blåa färgen på kulorna som du visar på sista bilden, de var inte snygga!

Visst var det skönt med lite mindre kyla idag! Fast trist om det blir töväder och en grå sörja ute...

Svar: Japp, jag får prova mina "skinnbyxor" och se hur svettig man blir!
Ha det fint!
Kram

KajsaLisa sa...

Minns att det där torget levde upp lite, men nu verkar det gått åt andra hållet igen, döp om det från Döda Torget till Torget som dog. Gillar faktiskt granen, den ser inte så där symetriskt perfekt ut utan mer som granar brukar se ut, naturlig alltså.
Tack för länken.

Gunnel sa...

Har inte tänkt på att julgransmodet är blått i år, eftersom jag inte tänker ha någon gran. Jag fick min covid-spruta i onsdags och sen kom huvudvärken och frossan som ett brev på posten. Blir det inte värre får jag väl vara glad. Ha det gott.

Anki sa...

Så bra att du vaccinerat dig, jag gjorde det för några veckor sedan. Torget ser absolut mysigare ut när skymningen fallit och belysningen syns lite bättre.
Min torsdag var inte alls tråkig ... bara vädret var tråkigt! Jag hämtade Charlie på fritids och han pladdrade på som vanligt. Nu (äntligen) har han börjat träna fotboll, men han ville inte vara med i "Bollek", utan tränar med dem som är 1-2 år äldre. Härom dagen fick han följa med och träffa Totte Nyman, så nu sitter det en autograf från honom på kylskåpsdörren :)
Ha en bra dag BP!

christian lehmann gisler sa...

Hos oss är det töväder idag...på nollan....aningen varmare än för ett par dar sen när det var -15....
Då är t.o.m. vår gran på innergården vackrare än den snea....å som du påpekar, ljus gör sig bäst i mörker!

Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Det krävs ju faktiskt lite rätt dekoration om en gran ska vara godkänd tycker jag.
Helst ska den ju inte vara sned heller. ;)

Ett par minusgrader här igår också, idag är det på "0", det fungerar ju.

Ha en fin fredag nu Bp.