söndag 17 december 2023

Skyltsöndag #449

Japp, det lackar mot jul, ingen tvekan om det. Säger man det fortfarande förresten – att det lackar mot jul alltså? Om man tittar på mina skyltar som jag fotat den gångna veckan så är de absolut aningen ”färgade” av julen. Av olika anledningar. Enjoy!

Det här skyltfönstret hos Kalaskompaniet i Täby Centrum är en rätt så rolig blandning av jul och nyår. Renen är utklädd till jultomte och någon har skjutit den mitt i pannan… med en tomteluva. Nu kan man fira Nyårsafton med en guld-/silverhatt och en renstek på tallriken;-)

PostNord har jag ju skrivit om ett antal gånger under den gångna veckan. Det verkar inte ta slut med fadäserna. Företaget borde skämmas!!!

Ja, jag vet… Börjar bli rätt så trött på allt vad second hand, begagnat och vintage heter. Vet att det är PK att köpa begagnade kläder – bland annat. Butiken Beyond Retro säljer endast återvunna plagg och den verkligen ”luktar” sunkig lång väg. Butiksnamnet kunde inte ha varit mera passande. Å seriöst – skulle ni sätta på er dessa tröjor? På riktigt alltså.

Veckans höjdare: Julbord i torsdags på Nygårds Värdshus i Täby Kyrkby. Så synd att man hade ställt den här ”BiB:en” från 1900-talet på ett så högt skåp. Tänk att man kunde hälla upp  sprit i form av Skåne, Renat och/eller Aalborg på den tiden. Boxen kallades för spritmätare. Det kanske ändå var bättre förr;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Åke sa...

Varje gång det poppar upp något om posten tänker jag genast å mina föräldrar som jobbade över 30 år vardera på Kungliga Postverket som far alltid sa. Det kan bli en vinter utan snö framför deras gravsten igen då. Nej dessa jultröjor skulle jag inte ens stanna upp vid. Ja spritmätare kanske skulle tas in igen... för vissa kan inte handskas med innehållet.

Guldkryckan sa...

Inte min grej att köpa begagnat heller, det får vara något riktigt unikt isåfall.
Men kläder? Aldrig.
Ibland var det bättre förr, men bara "ibland". ;)

SV: Närå, än så länge har de inte kommit på vad man kan göra med en tomtestad om man är katt. ;)

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Nej, nej, nej de där tröjorna skulle aldrig komma över min tröskel.
Så sorgligt med postverket- det var bättre på den tiden min morfar var brevbärare. Ordning och reda utdelning även på helgerna.
Ha en fortsatt bra tredje advent =)

byblixtra sa...

Åh, vi har samma tema idag. :-)
Jag tror att jag föredrar renen utan skägg och tomteluva. :-)
Hmm...det verkar som att Postnord sköter sig bättre här än hos dig.
Kikade in på Beyond Retros hemsida och butiken ser ju fräsch ut men visst kan second hand butiker lukta, tror att de skulle vinna på att ångtvätta kläderna.
Nej, ingen av de där tröjorna kulle jag vilja ha.
Första gången jag ser en spritmätare.

Ditte sa...

Ja, vad gäller Kalaskompaniet så har de viss humor. Absolut. Men det har en inte direkt vad gäller Post Nord.
Beyond Retro finns och har funnits länge på Söder men liknande tröjor skulle nog aldrig fått en plats där.
Förstår att det blev ett lyckat besök på Nygårds Värdshus i Täby Kyrkby.
Gillade verkligen den här spritmätaren. Men antar att den kanske inte nu var i bruk.Hade aldrig tidigare sett en sådan.

Susjos sa...

Snyggt skyltat! Renen med tomteskägg !
Post Nord, ja vad ska man säga?
Tycker ju att man borde köpa second hand kläder istället för nytt hela tiden, men gör jag det, näe! Och nja, dessa jultröjor blir nog kvar där på dessa skyltdockor!
Hoppas du åt ett gott julbord i torsdags, spritmätarboxen var ju en annorlunda tingest!

Svar: Yngsta sonen fick hemlagade köttbullar med hemgjord potatismos i går, smakade finfint!
Ha det gott!
Kram

KajsaLisa sa...

Tycker första bilden känns mer nyår. Postnord förnekar sig aldrig. Jag tycker bara jultröjor är hemska.
Länkar upp nu.

Gunnel sa...

De där tröjorna är inte alls i m in smak. Riktigt fula! Spritvsäkan var en käck liten picknickväska.

Anki sa...

En del saker var absolut bättre förr ...postverket t.ex.
hm ... de tröjorna skulle jag aldrig ta på mig ... inte nya och inte begagnade!

Anni sa...

Kikar in och läser tillbaka :-)
Kan inte låta bli att undra om det var olika spritsorter i BiB:en eller om allt ändå var blandat. Lurig grej, men kul!
Hörde att portot höjs rejält efter nyår, så det är nog många som köper både inrikes- och utrikesmärken nu. Sådana som är valörfria. Snacka om värdestegring på bara några dagar!
Har inte läst kommentarer du fått, men röda jultulpaner är en gammal tradition hos många (lärde jag mig när jag själv fick sådana av svärmor en gång), så tomtebokmärket med tulpaner passar in i dessa tider.
Visste inte att Lykketroll fanns fortfarande. Har vaga minnen av ett penntroll som såg ut sådär men med hål mellan benen så det gick att sätta på en blyertspenna. Hehe, undrar om den modellen skulle säljas idag?

christian sa...

Första bilden är färglös å trist, men nyår nalkas det är väl det....
Finns tyvärr snart ingenting som fungerar längre, posten är ju bara ett exempel :(
Jultröjorna var synnerligen fula å de ser bra slitna ut så absolutely not att jag skulle ta på mig en sån!
Bra jobbat med skyltblandningen....ha en bra vecka!

Äventyret framtiden sa...

Skulle jag vara amerikan så skulle jag säkert jubla över jultröjorna men nu är jag ju inte det. Så jag jublar alltså inte.

Second hand är bra tycker jag. Här köper jag inget i second hand men jag har gjort det många gånger om tidigare. Fick hur bra kläder som helst och många gånger helt nytt dessutom.

Paula sa...

Flåt att jag är sen, är sjuksyrra till min magsjuke hund och har inte sovit nånting inatt. Nu är läget lugnt, vi var ute 5 gånger förra natten och nu på dagen blev det ytterligare fem rundor med kräk och bajs. Så jag har varit fullt sysselsatt. Jag älskar second-hand, det ska förstås vara rent och helt och dofta gott, men jag har inte hittat några sunkiga plagg någonstans. Jag tycker vi måste spara på jordens resurser när det kommer till just kläder, har du sett hur det ser ut nere i Asien dit man skickar all textil man vill bli av med? Därmed inte sagt att jag skulle ta på mig skyltdockornas tröjor, jag är ju antijulare, "ler". Att renen fått skägg tyckte jag var lite extra gulligt, vad den höga hatten gör där mitt på bordet har jag inte fattat.