fredag 15 december 2023

Färgsprakande ”Fem en fredag: Vecka 50 – Sen


Dessa så kallade Lykketroll hittade jag hos danska Ilums Bolighus i Täby Centrum idag. De är visserligen färgglada, men köper man fortfarande dessa fula (och svindyra) troll? Uppenbarligen...

1. Har du någonsin missat något inbokat?
Bara en gång jag kommer ihåg. Missade flyget hem från en semester i Bulgarien (Sunny Beach) på 1980-talet. Det var väldigt ”spännande” att komma hem minns jag. Det tog två dagar – flyg från Burgas till Sofia, vidare till Köpenhamn, färja till Malmö, flyg till Bromma och taxi till Arlanda, där bilden stod på långtidsparkeringen…

2. Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen?
Jag är inte sen. Tycker det är respektlöst att låta människor vänta.

3. Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid?
Ironiskt nog inköpet av julklappar och att skriva julkort. Men på grund av PostNords ”attityd” som jag skrev om här har ingenting skickats iväg än.

4. Vad har du för strategi för att inte vara stressad?
Jag är extremt stresstålig. Det har jag alltid varit. Mitt motto är ”allting ordnar sig” och det är precis vad det alltid gör.

5. Vad väntar du på?
Att mina julklappar och julbrev går iväg från Office Depot, där dom hamnade i en säck, och att de med lite (läs mycket) tur kommer fram till jul.

Bilderna jag lägger upp är färgsprakande och har absolut någonting med inlägget att göra:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag". 

PS. Office Depot i Täby och underbara Linus är ett fynd. Inte bara om man behöver kontorsmaterial utan också när man vill hitta (och finna) ett PostNord ombud som vet hur ordet service-mindedness och trevligt bemötande stavas. Tack Linus för all hjälp idag:-) DS.

18 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Flyg försöker jag ha koll på... en gång hade vi strömavbrott, klockorna döda, men min mor ringde!! 🙂

Litar inte riktigt på posten, kan ta tid...

Mrs Calloway sa...

Post Nord alltså! otroligt! himla tur att du träffat Linus!
nej, det är verkligen oförskämt att låta folk vänta. det brukar jag berätta för någon i bekantskapskretsenso är fullständigt oförmögen att passa en tid! julklapprna är inhandlade. men nu ska de ju slås in också. papper och snören finns.

nalta norrland sa...

Det där med tur gäller även mina julkort då jag var aningen sen att posta de som skulle resa långt 😅 till Australien och Tyskland tar det något längre tid än till de övriga som jag skickat julkort till.
Några julklappar har jag inte köpt än 😅 visserligen klickat hem ett par idag men om de hinner komma till julafton vete sjutton.
Svar: Elin & Cai är i Vilhelmina i helgen. Vi är så att säga barnfria 😜
Söta troll 🤩 jag visste inte att de längre fanns att köpa… visst har Du sett mina något större troll?
Skönt Du lyckades få tag på frimärken 😅 hur det nu kan ta slut…
Ha en fortsatt fin fredagskväll 🤗

LillaSyster sa...

En sprakande gran och galet fula sprakande troll =) Bra jobbat!
Håller med dig, det är respektlöst att låta andra vänta.
Bra med ett ställe med service =) Ha en bra kväll!

Susjos sa...

Snacka om färgsprakande gran! Trollen tycker jag är söta;-)
Vilken tur att du träffade Linus på Office Depot!

Idag är det svåra frågor att svara på hos Elisamatilda, men jag ska försöka!

Svar: Även på mitt jobb får man absolut inte ha några ringar eller klockor på våra händer, vi måste decinficera våra händer när vi går in på ett patientrum, och även när vi går ut och långt hår ska vara i hästsvans. Men örhängen har jag inte hört något om, ännu ;-)

Gunnel sa...

De där lyckotrollen var väldigt populära och billiga när mina barn var små, så de samlade på dem med olika hårfärger. Det är ju dem som uppträder i filmen Trolls. Jag måste erkänna att jag är lite svag frö dem.

Paula sa...

Wow den julgranen behöver ingen belysning, den syns ändå! Skulle aldrig komma innanför min dörr, men den är ganska frän.Trollen har tydligen fått sällskap av trollrrenar, de var ju jättesöta!

Hannas krypin sa...

Wow, det var en färgglad gran. För några år sedan höll jag också på att missa ett flyg. Det stod en gate på biljetten och en annan på tavlan med alla flyg. Jag tyckte det var konstigt att det var så tomt med folk där jag stod och väntade så jag kollade ordentligt vart jag skulle och jag kom till mitt flyg med tio minuter tillgodo. Hade inte varit så roligt att missa faktiskt.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Här var det riktigt färgsprakande med både Lila, blå och orange samt violett och de söta trollen.. jo vad jag vet säljs dom fortfarande, men det var länge sedan jag såg till dem nu..
Minns man lekte med dessa när man var "liten" då var dom väldig poppis!

Önskar dig en härligt helg! Kram

Carita Liljendahl sa...

Kan tänka mig att dessa troll blivit pop på nytt? Känner igen dem från min barndom, men hos oss har de inte kallats Lykketroll.
Mycket fin liten gran du hittat till temat!

Ditte sa...

Uppiggande med färger! Och även om inte jag heller gillar trollen så är de färgglada. Förr fanns ju Illums Bolighus, mitt emot NK, där nu Uniqlo finns. Kul att de återuppstått i Tävy C.
Tyckte även granen piggade upp med sina lite udda färger.
Kul att läsa dina svar. Känner igen mig i flera. Och vara sen är jag i princip aldrig om jag kan råda. Missat flyg har ännu inte hänt och missat annat har jag nog inte heller gjort.
Stressad? Varför då? Kan bli irriterad om folk i säkerhetskontrollen på en flygplats ska börja sortera sina saker när det är deras tur och plocka av vinterkläder m.m. Men tar "fast track" dör det går och då slipper jag detta.
Vänta på? Egentligen inget för min del.


Klimakteriehäxan sa...

Hysterisk julgran du har hittat, den skulle aldrig komma innanför min dörr! Trollen gillar jag inte heller, så det så ...
Märkligt nog har jag aldrig missat ett flyg även om det varit snubblande nära. Har skrivit om det en gång (minst) bl a här: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2014/04/den-21-oktober-1982.html
Och just den gången var det superviktigt att jag hann!

en vanlig man sa...

"Det löser sig" sa far ofta under senare år när jag påtalade något som han kanske skulle behöva göra. Nu är på äldreboende och jag får sköta det mesta runt hans hus så visst sjutton löste det sig. För honom!

Janerik Sundh sa...

Det finns inte på kartan att jag skulle missa flyget hem från en semester, jag har nog resfeber och är oftast löjligt tidigt på flygplatsen.
Jag är helt överens med dig om att det är oförskämt mot de andra att komma försent till ett möte.
Ha en skön helg!

christian sa...

Färgrikt å glatt, men nog är julgranen ovanligt ful.....
Hur kom det sig att du missade flyget från början? Låg du kvar på beachen?!? :)

Pockethexan sa...

Om du gillar Wennstam tycker jag verkligen att du ska läsa hennes senaste, Döda kvinnor förlåter inte även fast det inte är någon deckare.
Kul med dessa frågor jag kanske ska göra ett försök jag också....om jag hinner.
Kramis!

Åke sa...

Julgranen var kul, men trollen? Sådana hade min lillasyster när jag var liten... och det är många år sedan.

Äventyret framtiden sa...

Färggrant ja, ordentligt också.
Jag har blivit "akterseglad" 2020, i Lissabon, mitt i värsta pandemitiden, men det var inte mitt fel..men det blev fyra dagar extra i Lissabon innan flyget drog iväg med oss till Arlanda.