söndag 10 december 2023

Skyltsöndag #448

Dagens Skyltsöndag är riktigt bra. Tycker jag då;-) Den är varierad och innehåller ”lite av varje”. Har jag en röd tråd då? Nej, det har jag inte. Är inte bra på det, men alla bilder är tagna i Täby Centrum den gångna veckan. Enjoy!

Julgranen var inte det enda jag fotade under min fem minuters väntan på min femte Covid-19 vaccindos i torsdags. Där fanns även andra skyltar att ”sätta tänderna i” (inte bokstavligen). Tycker rubriken på affischen är riktigt fyndig. Och så lärde jag mig ett nytt svenskt ord också. Vet att engelska ”obesity” betyder fetma. Men nu har man visst ”försvenskat” sjukdomen. Anledning - jo, vissa ansåg att ordet fetma var kränkande. Obesitas låter onekligen bättre...

Alltså hallå! Vill man sälja en KIA elbil för hudlösa 869 900 kronor, så kan man väl åtminstone se till att skylten sitter rakt. Eller vad tycker ni. 

När jag ser ordet ”biskvi” tänker jag alltid på min älskade chef Håkan. Han älskade en gofika med bisvki. 2005-2015 fanns det dock inte sådana biskvier. Han skulle ha älskat dessa bakelser. 

Det är Paula som har fått upp mitt intresse för grisfötter, då hon bloggat om dom varje år sedan jag följt hennes blogg. Ifjol fanns det i stort sett inga grisfötter att få tag på i någon av livsmedelsbutikerna i Täby. Men kolla!!! I år finns det ”kylboxmeter” av nassefötter att köpa. Hos min lokala ICA såklart. Hoppas att Paulas ICA i Falun är lika väl ”rustad”:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Hur många nassefötter ska du äta? Vet att morfar gärna åt det. Själv har jag aldrig smakat. Och jag tänker inte testa det i år heller-lockar inte mina smaklökar. Däremot gjorde jag Paulas asiatiska kålpudding- mmmmm!
Till det priset borde skylten sitta rakt på bilen. Ha en bra kväll!

byblixtra sa...

Här fick jag också lära mig något nytt om att man bytt ut ordet fetma mot obesitas.
Där har KIA missat att skylten hänger snett. Dyr bil.
Det var ny form på biskvierna men hm...de kan nog vara rätt söta att äta.
Grisfötter är kanske trendigt på julbordet? Har dock inte ätit några grisfötter och gör nog inte det heller. ;-)

Musikanta sa...

Jag tror att jag ätit grisfötter någon gång i min barndom hos mina farföräldrar. Min farfar älskade allt som var fett och tog gärna emot fettranden på skinkan som jag skar bort.

Några grisfötter eller annat som har levt (d.v.s. djuren eller fiskarna) blir det inte här. Kent är vegetarian och jag avskyr att laga mat så det blir varken kött eller fisk härhemma. (Han lagar själv nästan all mat som väl är). Men jag köper nog en burk skagenröra som jag älskar...
Ha det gott önskar
Ingrid

femfemman sa...

Grisfötter var gott. Minne från barndom. Tror inte jag skulle uppskatta dem nu.
Tycker väl själv inte att jag lider av obesitas. Kanske sjukvården tycker... Har inte frågat. Lider gör jag iaf inte...Handlar ju en del om både skelettstryktur och muskler också. Anser att BMItänk helt bortser från detta.
Billiga biskvier. Men...nä... de är för sliskiga för mej. Gillar ju torra tantkakor!

Äventyret framtiden sa...

Här säljer man grisfötter och kofötter året om...inte enbart till julen. Uffe har goda minnen av grisfötter, själv har jag aldrig testat och avstår tillsvidare.
Snygga förpackningar har de.
Överviktig information..ja, är det informationen som är överviktig tänker jag..
Biskvier, mandel, socker, ägg..chokladöverdragna med mockakräm, ja, tack ibland..Men jag har blivit så osöt med tiden. Äter helst inte sött alls längre
Bra skyltat BP, din röda tråd är Täby!

Guldkryckan sa...

Människor är ju såååå lättkränkta men ordet var ju finare ändå antar jag.
869900 kronor? Jösses, då borde ju skylten sitta rätt kan man ju tycka, annars vill jag ha tusen kronor rabatt. ;)
Grisfötter har jag inte sett i affärerna här någonsin tror jag, blir att åka ner till stan och inhandla det där istället.


SV: Släckte ljusen efter att jag fått bilden, vågar sjuttan inte annat. ;)

Ha det bäst Bp.

Carita Liljendahl sa...

Obesitas - bra nytt ord.
Fetma är mer kränkande och stämplande, tycker jag som lider av det.
Nästa alla vi som har övervikt vet ju om det cch att höra att jag är fet är inget som gör mig glad. Obesitas kanske någon anser att är det "döljande ord" - fram med sanningen bara! Men ofta är ju fetma ärftlig, en sjukdom såsom alkoholism osv. Så det är bra att få in nya ord som är med milda mot de drabbade.

nalta norrland sa...

Glömde kommentera den fina katten i föregående blogginlägg, det måste vara tufft att vara lösgående katt i storstäderna även om Täby inte kanske är största stan så lever kissen farligt.
Bra skyltat och inte visste jag det fanns så många olika biskvier. Inget jag äter.., kanske därför jag inte har nån kunskap,
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig haft en grisfot i min mun (även om jag brukar säga att jag stundtals har foot-in-the-mouth-disease) och blir inte sugen att prova heller!
Inte tänker jag bli Kia-kund heller, men de där bakverken ser himla trevliga ut - antagligen är de goda också.

Susjos sa...

Grisfötter...herre min je!!! Köpte du några? ;-D
Biskvier, min mans favoriter också, måste visa han ditt foto!
Japp, Obesitas är ett vedertaget namn numera...

Snyggt skyltat! Hej från mej som måste vidare till jobbet....
Kram!

Tony sa...

Bra skyltat. Fetma eller kraftig övervikt duger för mig, varför krångla till det. 870.000 för en bil, nej det får allt vara. Grisfötter lämnar jag.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härliga skyltmixar :) Biskvier är mumsigt med rätt fyllning! :)

Nassefötter är inget jag äter.. bara namnet gör att jag backar undan.. Förövrigt är nasse god att äta utav!

Önskar dig en fin afton denna andra advent! :)
Kram

KajsaLisa sa...

Tack skall komma ihåg det nästa gång jag ställer mig på vågen, det låter bättre. Tror Kia dragit in här, det finns säkert en deluxevariant med rak skylt för över 900 000.Bakverken gillar jag, men grisfötter jag har testat det en gång, usch.
Länkar upp nu.

Anki sa...

Obesitas eller fetma ... jag är ju en av dem som är överviktig, men lider inte av det ... inte än.
Biskvierna är fina, men jag misstänker att de är olidligt läskigt söta i smaken.
Grisfötter är många år sen jag åt, men minns att jag gillade dem ... och Paula och jag brukar tycka lika :) Har tyvärr inte sett några i min ICA, men ska kolla stora ICA i stan ... Norrköping alltså.

Gunnel sa...

Du hittar allid så kul skyltar. Det måste bli ett rejält prisavdrag för den sneda skylten. Grisfötter? Nej!!!! Men förpackningen är ju julig och fin.

Paula sa...

Haha, förpackningen på nyversionen av kokta nassefötter är mycket vackrare än den tidigare, innehållet däremot gillade jag bättre i burken jag köpte förr om åren. Där fanns mycket god gele, men inget vitt fett som finns i dessa förpackningar. Täbys ICA är 15 spänn dyrare än Hemköp i Falun. Fast det är en bagatell i sammanhanget, vurmar man för tassarna så får de kosta. Biskvierna ser juliga ut men lockar ju inte mig direkt, jag har redan obesitas så det räcker och blir över utan att överhuvudtaget inta socker. Bilen, ja hade jag vunnit 50% av 191 miljoner som kompisarna vann på Drömvinsten förra veckan, då hade jag slagit till med både bil och privatchaufför!

christian sa...

Fyndig rubrik, javisst, men ack så töntigt att hålla på med dessa ändringar av olika begrepp för vårdtagare, funktionshindrade å nu detta m.m. m.m.....som om problemet blir mindre.....
Ja en hängande skylt är ju ingen vidare reklam nånstans.....sen tror jag at de som har råd att köpa bil för de pengarna skiter högaktningsfullt i det...
Grisfötter kan jag vara utan, men vilka underbara bakelser!!!! Du köpte väl en utav varje.....

Ha en bra vecka