tisdag 26 december 2023

Tisdagsblues på annandag jul;-)


Snö har vi fått så det räcker och blir över. Bilderna är gårdagsfärska.

En flugsvampstomte. Lite fulsöt;-)

Utomhus gjorde en söt liten uggla de frysande tomtarna sällskap;-)


Skrattar gott åt min rubrik idag, för jag minns mycket väl jularna med överbliven mat som vi åt upp i olika varianter under en vecka efter jul. Minst. Särskilt julskinkan. Den räckte gott och väl till Trettondagen. I år kände jag (nästan) panik, då jag insåg att det enda jag hade kvar av min hemlagade (inköpta) julmat var en bit lutfisk, lite av béchamelsåsen och några ”tuggar” av sillsallad och gubbröra. Gav mig själv en klapp på axeln faktiskt!!!

Öppet café
Även grannen hade uppenbarligen inga rester kvar, så ett cafébesök i sju minusgrader(!!!) planerades. Det var bara Startboxen som hade öppet idag. Där fick vi oss ett gott skratt. Inte bara åt dekorationerna inomhus och utomhus, utan åt ”utbudet” också.

Populärt med sallader
Sallader, nybakade kardemummabullar och nygjord morotskaka fanns det. Vet inte om Jockeymacken som jag tog var nylagad, men den gick ner. Caféet hade många gäster. Nästan alla åt sallader. Undrar varför;-)

12 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Fina foton av snöröjningen...de andra också förstås men jag är ju liten galen som gillar maskiner...
God fortsättning!

Susjos sa...

Vi har massor med julmat kvar, på gott och ont, trots att jag skickade med massa mat med ungdomarna hem på julaftonen!
Men skönt att slippa laga mat dessa jobbnätter, och min man jobbar också, så då passar det bra att plocka fram julmat till middag, och jag kan ta med lite mat till jobbet också.
Japp, snö har vi fått så det räcker och blir över!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Visst är det befriande skönt att inte ha mat kvar. Instämmer helt. Vi kom ju hem sent julaftons kväll så hos oss blev det en Jansson som jag gjorde igår och gravad lax som jag gjort innan vi reste. Perfekt!
I kväll blir det skaldjur!
Kul att du och grannen hade lika sparsamt med rester och tog en tur till "Startboxen". Kul att det var många gäster där.

Önskar dig god fortsättning.
Ha de`!

femfemman sa...

Ska äta den sista julmaten strax. Lämnade det mesta hos dottern på julafton. Där tar man tacksamt emot det mesta. Ingrn gillar att laga mat. Inte jag heller, men ibland måste man.
En sådan massa snö ni har. Här är det bara ett tunt täcke. Det lär väl komma mer här också... gissar jag.
God kväll!

LillaSyster sa...

Det var en söt liten uggla. Skönt att du slipper äta julmatsrester. Har inte bestämt vad vi ska äta ikväll. Tråkigt med all snö du fått, hoppas nu bara att de jullovslediga barnen uppskattar den.

Guldkryckan sa...

Jösses va mycket snö, här har allt regnat bort.

Här finns bara en gravad lax och en annan lax som ser ut som en vanlig fisk,typ abborre, men betydligt större, får fota den till bloggen nästa gång. ;)

Ett cafébesök är ju ett bra val en sådan här dag, absolut.

Ha nu en fin kväll Bp.

Freedomtravel sa...

Visst kan man få mycket mat över!!! Vi åt lite julmat innan jul, så den var lagom slut till julafton (då vi var bortbjudna). Inget kvar nu, och det känns helt ok! ;)

Hannas krypin sa...

Hehe, alla vill nog hålla igen en aning efter all julmat. Det enda vi har kvar av är skinkan. Åt flera bitar innan jag åkte till jobbet.

Hanneles bokparadis sa...

vi har precis lagom kvar av julmaten 🇫🇮

Anki sa...

Svamptomten var lite söt :)
Fina bilder från snöröjningen hos dig ... nu får det gärna bli barmark igen!
I stort sätt ingen julmat kvar här, vilket känns skönt. :)

Svar: Muffins julklapp är ett "mjukisdjur" (en räv tror jag) i något plyschliknande material och ja, inte såå olik en dammvippa, men piper om man trycker på rätt ställe 🙂
God fortsättning!

christian sa...

Fina bilder, både häftiga snöfoton och de söta figurerna.
Tänka sig....även vi har gjort av med vår julmat, det tog slut igår!
Det här året har vi lagat lite mindre, vilket visade sig vara precis lagom!
Sallad åt vi förresten den 22, innan ungdomarna kom den 23 å idag blev det korv stroganoff.....julmat blir det till trettondagsafton igen, då kommer den andra skinkan fram!

Paula sa...

Nu blev jag kär i ugglan på sista fotot, vilken sötnos! Ja du, nyss klagade gubbarna över avsaknad av grönsaker på julbordet, vilka gubbar äter grönsaker? Jag vet förresten svaret, priset! Det går åt så lite grönfoder på julbord, det gjorde det redan på 90-talet då jag serverade sådana, o med ett tomatpris i affär på 53,-kilot förstår jag att även krögarna hoppar över dessa.Lutfiske hade vi också bara vid begäran, lukten är ju anskrämlig för alla julbordsgäster så det var bäst att bara värma på en portion åt gången, i köksregionen...