söndag 10 augusti 2014

Skyltsöndag: ”Rolig blandning”

Då jag hoppade över bloggen igår – dock inte bokstavligen - tänker jag kompensera detta med en rolig blandning av nytagna skyltar idag.


Det gäller att hålla vätskenivån i balans när termometern visar 30 grader. Under lunchen kan man ju inte ta en AW öl då halva arbetsdagen återstår. Men då kan jag rekommendera Juiceverket i Vasastan. Shoppen har visserligen ingen luftkonditionering och bara en trasig bordsfläkt, men juiceblandningarna är helt suveräna.


Många utländska turister söker sig till Stockholm under sommaren. Här ser ni en långrest gäst från Österrike med en snygg nummerskylt.


Ägaren till den här bilen borde vara från en av stor-Stockholms invandrartäta förorter, då h*n inte gillar polisen. (Aina är invandrarslang för polis i fall ni inte visste det.) Men h*n har i alla fall en första hjälpen kit i bilen.


Nej, jag tog inte reda på om det finns liv efter döden. Tog en bild på skylten som satt på en Yamaha Warrior i stället.

Pumita är upphovskvinnan av Skyltsöndag.


21 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Den sista där gillade jag..haha...ja jösses :)

"Aina" ja...på skolan står det ofta klottrat: F.T.P vilket då betyder "Fuck the Police"
A.C.A.B är en annan variant: "All cops are bastards".

De gillar inte representanter för samhället tydligen ;)

Juice är ju gott..har sen en tid handlat en variant på ICA som jag missat tidigare, riktigt smaskens är den och förpackad i behändiga plastbehållare som rymmer två liter.
Brukar dra i mig halva nästan direkt när jag kommer hem från ICA, är ju en lång backe där så man får ju vätskebrist efter 12 sekunder ;)

Ha de gott nu BP och tack för din kommentar på min blogg.

Anonym sa...

Det är kul med skyltar. De får igång tankarna.

Ama de casa sa...

Jag visste inte vem Aina var innan jag läste ditt blogginlägg. Visste inte heller att Aina's konditori i Skellefteå var ett polishak :-)

Ama de casa sa...

PS: Saknade ditt blogginlägg igår... Eller snarare i morse. Så får du väl inte göra heller!!! Skolk kallas det.
;-)

Monica sa...

Juice kan man aldrig få för mycket av, snygg skylt också.
Har inga problem med polisens närvaro dom kommer ju inte ens när man behöver dom:-):-)

Ja det har varit en deppig helg, hoppas nu att hon håller sej på benen ett tag/Kram
Ha en skön kväll

Stare Ström sa...

Ha! Vilka kul skyltar du har hittat!

Pumita sa...

Inte undra på att hen inte gillar aina... kidnappar man First Aid Kit (de skönsjungande tjejerna, ifall du undrar) får man skylla sig själv om man får snuten efter sig.

Svaret på sista frågan är nej. Behöver inte utmana ödet för att få reda på det.

Fräscha juicer är alltid välkomna, tack för tipset!

Peranders sa...

På sätt och vis ett lite gulligt hot på MC-skylten på sista bilden. Jag visste inte att Aina var ett slangord för polis. Kan vara bra att veta.

Marina sa...

Så har jag återigen lärt mig något nytt - hade inte en aning om att Aina stod för polisen. Tänk vad mycket ny kunskap jag har gått miste om i sommar när jag inte har följt med i bloggsvängen - dags att ändra på det nu alltså!

Eva Trillian sa...

Sista talande varningen är ju lite jobbig ... när man är en så dan där som vill testa sanningshalten i allt ... tur att jag inte var där ;)

Mias Mix sa...

Roliga skyltar och hade ingen koll på Aina så nu fick jag lära mig nåt nytt! Juice-haket testar jag gärna vid nästa Stockholmsbesök. Har blivit så bortskämd med färskpressade juicer varje dag i Sydamerika. Bra och gott sätt att få i sig vitaminer :)

Husbilen-Ellen sa...

Härliga skyltar! Elisabeth

Anders W sa...

Vad mycket man kan berätta med skyltar. Ska nog sätta upp några själv. Och så ser jag framför mig alla äpplen som snart ska pressas!

Freja sa...

Åhh, den sista bilden... Så det skulle kliat i mina fingrar att ta lite på den bara för att testa. Lit komiskt att inse att jag har det i det eftersom jag är andra barnet i vår familj, och båda andra barnen hos både syrran och mig är precis så. Om det är något du INTE får göra så kan en ge sig på att just de två (och tydligen jag) direkt kommer att kolla exakt var gränsen går och vad som händer om en överträder den bara lite grann...

Freedomtravel sa...

Tur att du bara fotade den där understa... ;)

Susjos sa...

Haha!!! Vilken härlig skylt på mc:n!
Och Aina lärde jag mej ganska nligen att det var slang för polis, den skylten var ju oxå rolig! Imponerad av dej, som hittar alla dessa skyltar!!!

Kerstins foto sa...

Hahaha, den sista på mc-n var ju lysande. :) Aina...visst gick det en tv-serie om poliser som hette nåt med Aina? Visste inte före det att det var slang för poliser och hade hunnit glömma det igen så jag satt här och funderade på vem den stackars Aina var. Men den här bloggvärlden är ju toppen, man lär sig nåt nytt varje dag. :)

TantGlad sa...

Visst äre viktigt hålla vätskenivån i balans.
Ha en riktig skön ny vecka nu!

cat sa...

Många intressanta och varierande skyltar!
Tyvärr lyckades jag inte trots otroligt enträgna försök, att fånga en endaste blixt :-(
(i det här fallet var nog fönstret öppet)

Anonym sa...

Jisses vad mycket en utlandssvensk lär sej genom att läsa svenska bloggar.
Aina? Varifrån kan det komma?

Mc plåten = utsökt!

Ruth i Virginia

Olga T sa...

Sista skylten är ju kanon!!