måndag 18 augusti 2014

Helgbilden: ”Stockholms Kulturfestival”

Stockholms Kulturfestival pågick den 12-17 augusti. Nu är maken och jag inte ett dugg kulturella, men det behövdes faktiskt inte som ni ser på bilderna.

Blockets loppis
Blockets loppis med 130 utställare på Gustav Adolfs Torg är ju inte kulturell direkt. Det räcker så gott med kultig. Loppisen drog mycket folk. Där upptäckte jag den här lite ”kinky” dockan. Till synes har hon varit med om en hel del. Observera den strategiskt placerade ”skylten”. Man ska ju ta hänsyn till känsliga besökare;-)

Tingala – Antigua i Barbuda
Även här behövdes ingen kulturell läggning. Det räckte med att konstatera att Tingala är innovativ och rolig återvinning av högsta klass där allt är byggt av skrot - en bizarr mix av installationer, konstverk och karuseller i en salig blandning av olika tidsåldrar. Helt underbart! Här ser ni ett ”primitivt” pariserhjul där barnen åker runt sittandes på mini toaletter och kontorsstolar, samtidigt som föräldrar får jobba på marken för att få hjulet att snurra. Ett suveränt sätt att återanvända gammalt skrot… och sätta föräldrar i arbete. Eller tvärtom då (bild 4) – låt barnen hantera solfjädern för att svalka deras svettiga mammor och pappor;-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

17 kommentarer:

Anitas Malta sa...

Åhh... loppis och så mycket annat kul som händer hos dig!! Kultur eller ej så vore det synd att missa om man är nära oavsett om man är kulturell eller ej.

Känns nästan som om det händer mer i Stockholm nu än när jag själv bodde där. Utbudet här på ön är liksom inte lika stort..

Tingalya !! Finns tydligen ingen ände på fantasi och skapande som tur väl är.

Min egen fantasi är totalt ur funktion och hjärnan känns som om den är fylld av luft. Det vill säga lika tom som en ballong. Tog bort mitt inlägg om vovven. Vem orkar läsa...

Tänk att "min" bil var en Hillman Imp (1963-1975)!! Hade jag faktiskt ingen aning om. Tyckte mer att det såg ut som något färdigt för skroten ;-)

...och Maltas nya bussar är det tveksamt om du godkänner ;-) Ser ut som vilken annan buss som helst. Arriva tog över men fick problem så nu är det något annat bolag på gång.

Kalifornien !! Ja, nu är iallafall biljetterna köpta och mycket ska planeras. Hoppas bara hjärnan kommer i balans till nästa vecka. Det här, att skriva en kommentar har tagit nästan 30 minuter !!! Vet inte riktigt vad som är fel. Skyller på värmen tillsvidare...

Ama de casa sa...

Såg roligt ut! En sån där vilstol med tillhörande fjäder ska jag nog se till att få här hemma... :-)

Herr Nilssons Fru sa...

Opps den där loppisen hade jag gärna besökt. Haha ja en del tänker på allt, o framför allt inte visa upp nakna dockor vissa avdelningar :)
Verkar vara en hel de ganska bra grejer som din helg bjöd på.
Kramiz

Eva Trillian sa...

Jomendär, i sista bilden, kan jag tänka mig att sitta länge och bli fläktad av ... vem som helst faktiskt :) Bra återvinning!

Anitas Malta sa...

...lade ut den igen. Tror nog att det är min blogg som ska heta "Konst eller Konstigt" med stark betoning på det senare ;-)

Ja, hjärngympa är vad som behövs för det är ju inte alls vad jag sysslar med när jag sitter här och arrangerar resor till Borneo åt andra som ska på semester ;-)

Resfeber ??? Nä inte jag inte...

Kerstins foto sa...

Åh, det var ingen liten loppis. Blev det inga fynd alls? Dockan ser lite läskig ut, passar bra i en skräckfilm med de där ögonen. Barnarbete i Sverige...hur beskattas sånt? ;)
Hunden i min bild hade mycket riktigt dregel i mungipan men det redigerade jag bort. :)

Unknown sa...

Innovativt må jag säga, en win win situation, mellan föräldrar och barn. Kul, har aldrig sett något liknande.
/Kiki

Geddfish ♥ sa...

Sista bilden var ju bäst. Iaf nu. Lite trött efter en "ansträngande" gospelträningsdag i Skara, inför tusenårsfesten domkyrkan.
Jag har skäl att vilja zzzzz

Anonym sa...

Är du inte kulturell? Kultur är brett och mycket för mig. På den loppisen måste alla som lider av torgskräck trivts. Jag skulle gärna testat p-hjulet. Men ingen lyssnar väl på en skitkommentar från en som är för gammal. Ha en bra vecka. / Bosse

Monica sa...

HAHA dockan måste ha varit med om mycket med tanke på den vinda blicken.
Nä pariserhjulet skulle nog mina barn få hoppa över.
Härlig kultur som även skulle passa oss.

Stora tuttar och ett riktigt magomfång gjorde att vi konstaterade att hon var på smällen:-)

Första året i Hjo sa...

Toastol i pariserhjulet, hmm. Men kul var det.

Mias Mix sa...

Vilka roliga bilder! Så underbart att göra karuseller av toastolar :) Hade gärna haft någon som viftat en solfjäder åt mig nere i Costa Rica... Nu har ju värmen här hemma försvunnit och det känns nästan som höst i luften.

Marina sa...

Jag skulle vilja påstå att här fanns kultur så det räckte och blev över! Vilken underbar tillställning!

cat sa...

Samma dagar som vi hade kulturkalas här i Gbg. Jobb och dåligt väder plus andra aktiviteter förhindrade mig att besöka nämnda kalas. Kul och intressanta bilder hos dig idag igen :-)

Susjos sa...

Oj va ni hittar till roliga ställen! Älskar den där solfjädern, borde vi ha på jobbet,både till de svettiga blivande mammorna som jobbar hårt,liksom de svettiga barnmorskorna!

Carita Liljendahl sa...

Loppisar är underbara! Svåra att komma ifrån utan att nån pryl med sig i väskan förstås...

Och riktigt rejält trevlig återvinning det där!

Marit Johansson sa...

Kul att gamla grejer kommer till användning, gillar solstolarna med tillhörande solfjäder, hade behövt en sån tidigare i sommar :)