fredag 8 augusti 2014

Informativ dag som ”hemmafru”Gårdagens jobba-hemifrån-dag gav mersmak. Gjorde nämligen om det idag. Jag menar det är ju betydligt roligare att kombinera nytta med nöje på balkongen (med datorn på bordet) än i folktomma korridorer på jobbet.

Oväsen
Inte nog med det. Grannens högljudda telefonsamtal som ägde rum på balkongen under vår innehöll information som jag som god medborgare borde veta, men som jag tills i morse inte hade den blekaste om. Vad sägs till exempel om oväsen på parkeringen klockan 02:00 på natten. Inget bråk eller så, sådant händer inte här, utan det var visst en maskin av något slag som bullrade. Fyra telefonsamtal gick åt för att ta reda på orsaken. Hon misslyckades. Synd för mig;-) Undrar varför grannen inte bara gick ut på natten och tog reda på orsaken av oväsendet – när hon ändå var vaken menar jag.

Prisjämförelse
Lärde mig även att kräftor, potatis och västerbottenost just nu är billigast hos Willy’s, inte hos Lidl. Bra att veta. Men eftersom Willy’s inte finns i Täby Centrum krävs det transport till närmaste affär. Nu har hon ingen bil, inget busskort heller beklagade hon sig. Undrar hur hon löser det problemet. Inte tänker jag skjutsa henne ;-)

Övrigt
Hon hade visst även hjälpt grannen med att byta datormus, lagt upp några bilder och texter på Facebook, rekommenderade sin dotters FB-sida samt informerade om att hon ska vara hundvakt åt sonens 1,20 meter höga Rottweiler nästa vecka. (Måttet vet jag, då jag sett jycken.)

PS. Bilderna jag lägger upp visar något som visst har med inlägget att göra – kundvagnsdjungeln på parkeringen vid Täby Centrum. Där det finns en vilja finns en väg: det går nämligen att ”knåpa” ihop omaka kundvagnsmodeller från olika butiker, jag lovar. Här ser ni bevisen. Ytterligare en viktig bit i dagens informationsflöde som jag absolut inte kan vara utan;-) DS.

14 kommentarer:

Pumita sa...

Skjutsa henne vore ju rätt smart... långt åt tjotahejti, menar jag, så du slipper höra eländet. Vid midnatt fick jag fick reda på att min granne skulle åka på semester idag på morgonen. Och alla detaljer kring det, mer än vad jag vill veta, det kan jag lova dig! Men men, det är svårt att inte sova med öppet fönster nu när det är sommar i Sverige för en gångs skull. ;)

Eva Trillian sa...

Tänk så mycket man inte behöver veta men får veta ändå ... och grannar (oavsett i hus, på tåg eller på annat sätt) som måste prata i telefonen (gärna högljutt) som om ingen annan fanns i närheten ...de retar mig. Mycket! Bra att jag bor på landet och har egen bil ;)

Anonym sa...

Visa nu lite granngemenskap. Ta med både den lilla vovven och kvinnan på en trevlig resa till Willys. Får inte hunden plats kan den springa bredvid. Då är den lagom trött och sitter snällt i kundvagnen i affären. :)
Tjuvlyssna på samtal kan vara inspirerande, men det kan även hacka sönder arbetsmomenten. Så lätt att bli splittrad. Har du fått aptit? Blir det tredje gången på måndag?

Olga T sa...

He he! Du borde jobba mer hemifrån, då blir du mer uppdaterad! Fast det verkar störa arbetsron.

Susanne sa...

Mina grannar är nästan lite informativa, men de är båda utbrända och sitter på altanen och fyller i någon form av blankett om deras psykiska tillstånd och det gör de högt och tydligt. Är jag intresserad? NOT mer rädd att ha dem till grannar när jag hörde frågorna och svaren ;)

Freja sa...

Hahaha, tjuvlysning professionell! Jag älskar att tjuvlyssna, finns så mycket att höra! Fast det var enklare när vi bodde i en lägenhet, än nu i ett hus. Även om jag gärna smyger nära häckarna med stora öron så syns jag ju från andra sidan...

Husbilen-Ellen sa...

Underhållande att jobba hemifrån! Elisabeth

Ama de casa sa...

Haha! Vilken matnyttig information du får av grannen, och alldeles gratis dessutom :-D

Jag får lite magknip av dina bilder idag... ;-)

Life of Johanna sa...

Mycket mattnyttig information du fick :)

Guldkryckan sa...

Jodå, om man inte spetsar öronen när folk pratar i telefon "offentligt" så får man banne mig inte reda på något ;)

Ofta hör jag samtal i tex mobiler på bussen eller vagnen, ingen integritet alls när det gäller privatlivet hos en del ;)

Ha en fin kväll nu och skål :)

Stare Ström sa...

Ja, det är mycket man tvingas lyssna på! Men vilka kunskaper du fick!! :-)

Unknown sa...

– Radioteater ger "Grannen".
/Kiki

LissenTo sa...

Hihi, fick ett litet fnissanfall. Den grannen är inte van med mycket oväsen. Men koll på kost, mus och är hundvakt till en bjässe.

Håll dej väl med henne ;-)Annars ringer hon någon

Carita Liljendahl sa...

Nu ska jag börja bonga roliga regisrteringsskyltar! Blir spännande också att våga ta bilder på dem utan att bilägarna ser...