torsdag 7 augusti 2014

Bra tajmingRedan igår bestämde jag mig för att arbeta hemifrån idag. Då visste jag ingenting om väderläget utan jag ville bara inte vara ensam i korridoren på jobbet med de flesta av mina kollegor och lunchkompisar samlade på en konferensgård ute på Ekerö.

Extremt klokt val
Det visade sig vara ett extremt klokt val. Det tog maken två och en halv timme att ta sig till jobbet i morse! Anledningen var att prick klockan 06:00 drog åskovädret in över stor-Stockholm med elavbrott för tågen, översvämningar i tunnlar och t-banastationer samt olyckor på motorvägen som följd. Åsså slog blixten ner i en villa i Danderyd också.

Ordningen återställd
I eftermiddags var dock ordningen återställd på de flesta fronter - inte minst vad gäller vädret. Solen sken återigen och temperaturen steg till 24 grader. Jag menar 17 grader efter åskovädret var nog lite väl kyligt och det vill man (= jag) ju verkligen inte ha… än.

PS. Bilden jag lägger upp har i högsta grad med inlägget att göra. Brunnslocket stod nämligen pall för regnet som ni ser. DS.

19 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Egentligen borde jag ut och fotografera brunnslock för de har direkt anknytning till maken.
Hur då?
Jo, det ska jag tala om. Jag fick aldrig köra över dem med bilen. Varför? Det får du gissa ;)

Olga T sa...

Bra att Täby har ordning på sitt avlopp! Tur att du jobbade hemma idag. Bra planerat!

Guldkryckan sa...

Ekerö är fint, bror min arbetade nåt år eller om det var två på nåt ställe, tror det var konferens och sådant där...minns inte så noga...men fint var det i omgivningarna.

Ja jösses va vädrets makter visar sin styrka...där har vi inte mycket att sätta emot i inledningsskedet och ibland inte ens efter det.

Men nu ska jag förbereda mig för morgondagen, tyvärr kan jag inte arbeta hemifrån, ja, inte för att det blir mycket gjort, men tydligen måste man hålla sig på arbetsplatsen trots att man inte har något att göra, eller jo förresten, vi målar om i hallen på fritidsavdelningen, eller vi och vi, två av tjejerna har åtagit sig detta, jag visade dem bara hur man skruvade ut skruvar ur en "klädhängarmojäng" som satt på väggen som ju ska ska målas, 64 st skruvar ungefär, sen tyckte jag att de kunde ta över själva och på den vägen är det ;)

Fick träningsvärk i ena handleden ju ;)

Ha de bra nu BP.

Kerstins foto sa...

Ja jisses vilket väder ni fick! Själv njöt vi av ännu en dag med 29 grader varmt och sol. Avslutade dagen med Musik vid havet och när jag kom hem strax efter nio på kvällen var det 21 grader varmt. Och inte en regndroppe så långt ögat kunde nå. I morgon ska vi se Björn Skifs...utomhus....och det ska efter att ha vart varmt och torrt i evigheter regna hela dagen. TYPISKT! Så i morgon ska jag ut och köpa regnkläder, klädkammaren har krympt de jag hade. Funderar på att riva den där klädkammaren, den kostar ju bara pengar! ;)

Kerstins foto sa...

P.S Gillar dina bilder från Prideparaden! D.S

Eva Trillian sa...

Bra val - verkligen. Kanske visste du mer än du förstod ;)
Brunnslock - något att lita på när åskan går alltså!

Unknown sa...

Jag har ett coolt brunslock jag ska visa, i nästa inlägg kanske.
/Kiki

Freja sa...

Naturens makter visar sina krafter! Då har vi människor inte så mycket att sätta emot... Så skönt att kunna jobba hemifrån en sån dag! Och varför får inte du vara med på konferens?

Sv: Nja, jag är nog inte alls skrockfull, jag tycker bara det är kul att leka häxa ibland ;-) Så lugnar det dottern oxå, som tycker det är lite otäckt att husets förra ägare dog i hennes rum...

Anki sa...

Absolut ett bra val! Fina brunnslock i Täby :)

Mias Mix sa...

Det måste ha varit ditt undermedvetna som kände på sig vad som skulle hända... du kanske håller på att bli synsk :) Perfekt tajming i vilket fall som helst och skönt att solen är tillbaka! Ha en skön helg!

cat sa...

Läste precis i tidningen att det där jäkla åskovädret ni hade uppe i huvudstaden, var anledningen till att Göteborgs Stads telefoni slogs ut under hela torsdagen. Tydligen kunde ingen nå kommunala verksamheter på hela dagen.

Vad skönt att du kunde jobba hemifrån :-)

Monica sa...

Varför ligger värmen kvar här, är det närheten till Ryssland tro :)
13 grader i morse SKÖÖÖNT men när du gick upp var den väl uppe i 20 igen.
Ha en skön helg

cat sa...

Jag hade semester igår som tur var :-) Men jag kanske ska tacka för mina kollegors lättade arbetsbörda ;-)
Bara ungfåglar har så fina fjädrar.

Ama de casa sa...

Det är bara att hålla med rubriken - synnerligen bra tajming!
:-)

Men vad är det med vädret där uppe i år? Antingen gassande sol eller oväder de luxe. Vad hände med mittemellanvädret? Det lagoma?
:-)

fianathome sa...

Jag gillar när det finns en smart koppling till foto och händelse :) Ha en bra helg
Fia

Pumita sa...

Det kallar jag för sjätte sinnet! Själv satt jag vid köksbordet och väntade på att det skulle lugna sig... men det blev bara värre! Sedan "simmade" jag till jobbet. ;)
P.S. Snyggt brunnslock!

Stare Ström sa...

Det var snyggt prickat in att jobba hemifrån! På andra sidan Sundet regnade det idag, såg jag. Men inte en droppe behagade ta sig över.

Susjos sa...

Jag höll på att fastna under viadukten upp mot E4:an med min lilla opel corsa på väg hem..det var såååå mycket vatten, och det höll på att bli rött vid trafikjlusen där, men jag körde ändå, annars hade jag aldrig kommit upp på E4 an!!!!
Lite mindre vatten i morse när jag skulle hem :-)

Husbilen-Ellen sa...

Fortfarande inget regn här. Fint brunnslock!