onsdag 20 augusti 2014

I valet av (k-)valet

Den 14 september är det dags igen att gå till vallokalen och lägga sin röst på ett parti som vi vill ska styra vårt land de kommande fyra åren. Som ni vet är jag varken insatt eller speciellt intresserad av politik. Men ögon har jag ju, och dessa har sett valaffischerna som är uppsatta lite varstans. Alltså tänkte jag att ni skulle få en 9-rätters valaffischmeny av mig idag. Självklart bjuder jag på mina egna (o-)vetenskapliga funderingar.

Miljöpartiet
Efter alla fadäser med tågtrafiken under det här året, speciellt i och kring huvudstaden ger denna affisch bara dåliga vibbar. Det är ju inte Trafikverket som ska in i Riksdagen. Snyggt foto dock.

Vänsterpartiet
Lite sent ute. Det finns ju knappt kommunala skolor kvar. Ska alla friskolor förstatligas igen eller?! Intetsägande bild.

Fi
En av fyra grafiska affischer i valkampanjen. Den är snygg, rolig och står ut. Ser ni hur objektiv jag kan vara här;-)

Socialdemokraterna
Suck, gäsp. Tråkigt och uttjatat budskap. What’s new liksom.

Centerpartiet
Jo då, plankan är bra, väldigt bra till och med. Den slår, även om inte partiet gör det.

Kristdemokraterna
Herregud så tråkigt, även om killen är snygg.

SD
Den optiskt bästa affischen av alla. Den är riktigt slående och har ett utmärkt budskap. Synd att det är just det partiet som står för det. Det är så man lurar folk, eller förhoppningsvis inte.

Moderaterna
Det har man väl hört förut, inget nytt där heller. Bilden däremot är skickligt fotad. Visste inte att vår statsminister hade en sådan Mona Lisa-blick.

Folkpartiet
Errmmmhhh - trist, tråkigt och intetsägande.

Har ni en favo affisch i årets valkampanj?

16 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja fy så trist med politik.
Jag var själv aktiv som ung, men när jag inte fick tycka som jag ville utan som de lite högre tyckte, då sa jag tack o hej. I debatten gnäller och hackar de mest på varandra o ger löften de inte håller...så vem tusan röstar man på tros :)
De händer ju sällan så mycket av allt de lovar.
Kramiz

Eva Trillian sa...

Jag har inte alls spanat in valaffischerna i år (heller) - men av e du presenterar så tycker jag att Miljöpartiets är bäst; Snygg, symbolisk med ett bra budskap vi alla kan skriva under på - oavsett politisk lutning.

Geddfish ♥ sa...

Jag tar båda.
Både Miljöpartiet och SD. De har bra budskap båda. Som i den situation som jag är i.
Jag gillar inte min lilla pension och min höga skatt. Maten fixar jag till själv så den blir miljöriktig.

Rätt tråkiga affischer totalt sett.

Susanne sa...

Jag har inte riktigt kolla in valaffischerna, men jag gillar Ms.

Pumita sa...

Fruktansvärt tråkiga allihopa om man tänker på hur affischerna ser ut men det gör det samma för det är budskapet som är viktigast. Inte till salu är min favorit av de här, kort och koncist. Tycker också att det är märkligt att Alliansen försöker få oss att rösta på ett block. Det är inte så ett val går till... man ska rösta på ett parti vars ideologi ligger närmast ens egen och efter valet bildar de regering som har fått flest röster och vill styra ihop.Så gör man i andra länder. Får man inte egen majoritet får man kompromissa.

Susjos sa...

Snyggast av de du visar är ju miljöpartiets foto! Men sen alla budskap...visst är det lite boring. Såg en lite uppseendeväckande affisch som moderaterna stoltserar med : R.I.P RUT....


Men idag tänkte jag på dej som fotar skyltar,så snabbt fram med mobilen och tog ett kort på en skylt, finns strax på bloggen!

Freja sa...

FI förstås ;-) Håller med dig om sossarna och KD, supertråkiga affischer, på sossarnas är det nästan 70-tals varning. Men att KD skulle ha en snygg kille på sin affisch? Nej, verkligen inte! Och vad ska en säga om SD. De ljuger som vanligt, för någon straffskatt finns inte, men en kan ju tycka att om några skulle få jobbskatteavdrag så vore det ju pensionärer!

Unknown sa...

Alla dessa en-meningsaffischer triggar mig att göra egna...kanske en anings elaka sådana.
/Kiki

cat sa...

Jag får ångest av att det är val snart!!! Jag tycker alla partier och politiker är i princip lika goda kålsupare.
Har gjort varenda valbarometer som finns där ute på webben och har blivit olika partier varje gång. Har nog bestämt mig för att följa den jag gjorde senast.

Affischerna är inget vidare för något parti tycker jag.

Kerstins foto sa...

De där skyltarna kan de lika gärna skrota i mina ögon. Är det nån som bryr sig om vad det står? Fyller de nån som helst funktion? Fattar folk verkligen beslut utefter några bleka skyltar? Jag blir bara trött när jag ser dom, de hinner stå upp nån dag sen är de uppryckta och ligger kastade på marken. Och budskapen...same old shit som vanligt. De här du visar... nä, inget som tilltalar mitt öga. Pessimistkonsult? Jag? ;)

Kerstins foto sa...

Förresten, jag glömde: Jodå, det finns trädgårdssmultron också. Odlade själv såna för en massa år sen och fick så många att jag kunde sätta mängder i framkant av mina rabatter och ge min mamma lika många. Nu är det mycket mindre skala men lika gott. :)

esterii sa...

Första gången jag ser dem, men nej ingen favorit:)

Monica sa...

Usch hur det har blivit, fick idag veta att mor bara får hjälp 1 timma i veckan av hemtjänsten 4 timmar har dom tagit bort Täby har inte råd med sina gamla längre.
Funderar starkt på att skicka ABC på dom jävlarna.
Valaffischerna har jag lust att torka mej i baken med:-(
Ha en skön kväll

Anitas Malta sa...

Är inte heller politiskt intresserad och inte insatt i de olika partiernas löften och lovord.

Affischerna tror jag inte ett ögonblick på men kul att du visar och dina kommentarer är slående.

Haha.. ja den blicken hos Fredrik Reinfeldt gör säkert att många kvinnor faller pladask ;-)

Första året i Hjo sa...

Affischerna bryr jag mig inte så mycket om. Reklamen på teve däremot. Moderaterna hade en bra snutt om första dagen på jobbet - hon som är tokig i Gais.

Ama de casa sa...

Jag har som sagt redan gjort min insats och kan nu gnälla vidare utan att engagera mig :-)