lördag 2 augusti 2014

Pride Parade – Del 1: Färgexplosion


Missade en massa kändisar inklusive statsministern, men Marcus Allbäck i mitten missade jag då inte. Killen till höger - är det Bosse Pettersson?


Stor eloge till AIK som trots dödshot (!!!) ställde upp i paraden.


Fi med Gudrun Schyman i spetsen (henne missade jag inte heller, men den här bilden är roligare) hade flest "följare".


Ett av de snyggaste ekipage var det av den judiska föreningen i Stockholm. Grytlapparna i regnbågsfärger är ju sååå läckra.

153 ekipage var anmälda till Pride Parade och över 60 000 människor gick i tåget. Stockholms gator kantades av hundratusentals människor. Jag var en av dem. Prideparaden visade att alla oavsett sexuell läggning, hudfärg, ursprung med mera är välkomna i vårt fantastiska land. Alla politiska partier förutom ett var med, å det var i alla fall inte välkommen. Den absolut största anslutningen hade Fi med Gudrun Schyman i spetsen, Moderaterna leddes av Statsministern Fredrik Reinfeldt. Eloge till honom! Det är första gången någonsin en statsminister är med i en Prideparad – och då menar jag i världen! Undrar om detta faktum kommer att visas på BBC och CNN ikväll…

Mångfald
Sportklubbarna var också representerade. Heder till AIK som trotsade några dödshot (!!!) och hade en relativ stor anslutning i paraden. Friskis & Svettis, Polisen, Militärpolisen, Brandkåren, fackföreningar, läkare, lärare, universitet, taxiföretag samt såååååå många fler olika företag, organisationer och föreningar gick med i denna färgglada och helt fantastiska parad.
Varken ni vill eller ej, så kommer ni de närmaste dagarna få se fler bilder. Lyckades nämligen förvånansvärt bra med mina foton om jag får säga så själv.

21 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Tack för bilderna :) Stockholm ligger ju så långt bort ;) men nu fick jag ju se lite i alla fall!
Och du, det är väldigt bra foton :D

Geddfish ♥ sa...

Härligt att se!
Jag var faktiskt och såg paraden i Örebro för två år sedan. Tog många foton och även videofilmade. Var jättehäftigt!
Heja heja!

Kerstins foto sa...

Första bilden....kan inte se vem nån är. ;)
Men i övrigt...åh vad kul att få se bilder därifrån. Önskar att jag nån gång ska få se den där paraden. Och jag håller helt med dig: hatten av för Reinfeldt!
Min ren....ja nog skulle den platsat i paraden. Den och många fler renar finns i en konstutställning som pågår på Västerbottens museum. Det kommer att komma fler bilder därifrån. Just de här renarna är väldigt små och är alla dekorerade med nåt typiskt från naturen här uppe. Det går lite i samiskt tecken.

Kerstins foto sa...

Glömde säga att dina bilder är toppen! :)

Freja sa...

Härligt att få se bilder, jag hade gärna varit där, men det får räcka med en Stockholmsresa i sommar. För några år sedan var jag erbjuden att jobba på Pride, men det krockade tyvärr med en redan planerad resa, annars tror jag det varit kanonkul! Ser fram emot flera bilder!

KajsaLisa sa...

Och här sitter jag med dåligt samvete för jag inte var med :(

Anki sa...

Härliga bilder... ser fram emot att få se mer!

Olga T sa...

Vilka toppenbilder från denna folkfest! Ser fram emot att få se fler!

Freedomtravel sa...

Kul att se bilder, eftersom vi inte var där. KI var tydligen med, som "Queerolinska"... ;)

Guldkryckan sa...

Har ju missat paraderna här i GBG..orkar liksom inte åka ner när det väl är något.
På vardagarna vill jag bara hem efter jobbet, och då passerar jag ju inte stan alls, brukar vara likadant under "vårat" kultirkalas vi har i Augusti.

Hade jag passerat stan på vägen hem hade jag nog kikat lite på det, men så är det inte.
Är för trött efter jobbet.
Där ser du...att arbeta förstör det mesta förutom boendet och maten på bordet ;)

Anitas Malta sa...

Åhhh.. vad roligt att få se bilder från Prideparaden. Riktigt bra bilder dessuom men det brukar du ju alltid ha men nu ser du det dessutom själv ;-)

Kul att så många deltar för det här är verkligen något som Sverige kan känna stolthet över.

Önskar jag vore där du är just nu. Samma värme men nu är jag här och dessutom gräsänka. Maken flög till Stockholm i morse. Skönt med lite egentid ibland, det blir ju inte så ofta men kommer nog inte leva loppan för det ;-) ...fast det kanske jag borde.

Carita Liljendahl sa...

Verkligen stor eloge till AIK (makens favoritlag) - såg Uppdrag Granskning om hoten mot laget... fast det kanske inte handlade om Pride-hoten men helt galet ändå.

Ja, nu borde man ha varit i S:holm för att få uppleva allt det där. Kanske nästa år?
Kram!

Monica sa...

Fattar mej inte på dessa dödshot vilka jävla losers som är i farten.
Jag ser gärna hur många bilder som helst bara jag slipper Schyman kan inte ta henne på allvar tyvärr.
Ha en skön kväll

Ama de casa sa...

Det är verkligen fantastiskt!
:-)

Men innerst inne tycker jag att det på sätt och vis är tragiskt att man måste ha den här typen av "manifestationer" för att visa att alla får vara dom som dom verkligen är...

Men å andra sidan - alla tillfällen till festligheter ska man ta vara på :-)

Susjos sa...

Tänk, jag har aldrig sett prideparaden! Pinsamt när jag bor i närheten, men å andra sidan är jag ett fan of schlagerpride, det räknas väl?
I år jobbar jag ju denna helg, så jag sov gott när paraden gick av stapeln! Kul att du fick med Marcus!! Å roligt att F&S var med i paraden!!!

Stare Ström sa...

Så bra att du rapporterar till oss som inte kan vara med!

Pumita sa...

Cyniskt kanske men jag är inte speciellt imponerad av att statsministern eller andra politiker deltar i Pride-paraden... valår och allt, det vore snarare ett politiskt självmord att inte göra det.

I övrigt får jag känslan av att vi inte har kommit speciellt långt om man måste lyfta allas lika värde med parader och festivaler. Då är alla så himla lyckliga och allt är perfekt men dagen efter gör man som vanligt igen. När kön, sexuell läggning etc inte är en "issue" längre, det är då vi är framme. Och att det är så 365 dgr per år.

Häftiga bilder förstås! :)

Unknown sa...

Skönt att du var på plats och kan dokumentera. Strong av AIK.
/Kiki

Unknown sa...

Skönt att du var på plats och kan dokumentera. Strong av AIK.
/Kiki

KajsaLisa sa...

Skäms lite för att jag inte var där, tack för länkningen men jag är bara Uska :)

Husbilen-Ellen sa...

Härliga bilder och mix.