måndag 5 april 2010

Vråååååååål


Fyra ögon tittade upp från under täcket imorse klockan 10:30 och konstaterade att det inte "kittlade" i näsan. Enligt vår egen tolkning betyder det att solen lyser med sin frånvaro och att det är grått ute.

- Vi har ju haft fyra soldagar nu, så lite grå himmel gör ingenting, bara det inte snöar, säger den nyvakna maken.

Undertecknad stiger upp, lämnar sovrummet, svänger höger in i vardagsrummet, vänder blicken uppåt, ser snöflingorna och brister ut i världens vrååååål ackompagnerat av allehanda svordomar. Maken tror att BP har råkat ut för en svår olycka under de sju steg hon tog och studsar upp ur sängen. Kul med sällskap när man svär - typ delad glädje och delad sorg ni vet;-)

Grannen undrar
Träffade grannen (som har järnkoll på alla booende i huset) i hissen för en stund sedan.

- Gud vad ni bråkade imorse. Håller ni på sådär vore det ju bra om ni stängde balkongdörren, så slipper grannarna höra.

Japp, ibland har det sina nackdelar att bo i lägenhet.

Grannen fick "inlägget" som förklaring. Hon fick även en sammanfattning av sitt eget, högljudda telefonsamtal från balkongen igår. Därifrån lär det vara tyst i fortsättningen antar jag. Japp, sådana väderbakslag som idag gör mig bitchy och elak. Grrrrrrrrrrrrrrrr.

PS. Bilden jag lägger upp är en gammal sko som jag hittade på den gamla kakelugnen på Långängens Gård, Lidingö i lördags. Å den har ingenting med snö att göra... hoppas jag. DS

19 kommentarer:

Petra sa...

Underbart att man kan visa sina känslor och även vara högljud. Kram från halvitalienskan.

Jess sa...

Klart man ska visa sina känslor! Snö vill vi inte ha mer av just nu så då är ett vrål på sin plats! ;)

Susanne sa...

Jag vrålade oxå högt imorse när jag hade konstaterat att "dimman" var en massa snö. Jag har som tur gamla lomhörda grannar i min radhuslänga ;)

egoinasmamma.nu sa...

Vilken underbar bild! Jag har full förståelse för att du inte tyckte om snön.. Jag har också en grannfru som jag vet mycket mer om än hon anar, pga telefon på balkongen. ;D

Pjoltas sa...

Jag håller med din granne. Man ska hålla inne alla känslor och lägga ett lock på 4-ever. Och så tycker jag att alla kan göra sig förstådda med teckenspråk istället för högljudd prat.

=)

S o F sa...

Hallå där!

Konstigt (!) sammanträffande...jag gick just och funderade på fördelar resp. nackdelar med att bo i villa och/eller lägenhet, under min kvällspromenad.
Nu fick jag en rapport från verkligheten - tack. ;)

Kul att min bild på maken i blåsippeland från förra våren, föll gäst"domaren" i smaken.

Hoppas att din vecka blir bra!

Mia sa...

Jag förstår så väl ditt djungelvrååål. Om ni bråkar eller ej är endast ni själva som har ont av... eller!!??

anne sa...

Visst blev man överraskad i morse, men det är ju april trots allt! Detta kan komma att hända ända fram till Valborg! Ja, 17 maj snöade det 1995!!!

Hörni sa...

Du var inte elak som svarade på tal! Det önskar jag att jag gjorde oftare, men för det mesta kommer jag på efteråt vad jag borde ha sagt.

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Hahaha! När du skrev det om att rapa. När man bor själv lägger man till sig vanor, eller rättare sagt, men tar bort vissa hänsyn man har behövt ta innan. Ibland kan jag vara rädd för att glömma mig bland folk. :D

LissenTo sa...

Den grannen fick svar på tal. Tja liksom en känga.......där bak.
Kan behövas ibland

Ellis sa...

Hahaha jaa tur nog så bor jag i villa och slipper grannar som hör, men tyvärr hör jag mina grannar i granvillan då de SKRIKER påå sina barn som om de vore... ja.... ibland undrar man om man borde ringa soc...

sv: Jag blir ledsen när du känner så för barn då de är min stora passion. De gör lite ont i mig o veta att du känner så för dem då de rena livsglädjen för mig.
Men Niki verkar du ju gilla?

Kycklingar äter allt förutom sitt bajs (har ju haft det och betraktat dem) men om de skiter där maten är antar jag att lite bajs kanske åker in i maten? Men sällan de bajsar i maten.

Äter du kängurun!? Hahahahaha

Hahah HUR blev jag då? :P Störd?

"Lite kult över de hela" Förstod jag faktiskt inte, vad menade du med det? :)
Kram!!

anne sa...

Sv. Du vet väl vad en "sork" är!?! Med andra ord var det INTE jag i trädet!:)

Olga T sa...

"April snö är fåragö!" är ett gammalt talesätt. Fåragö är fårgödsel och det är bra. Aprilsnön brukar försvinna lika fort som den kom.
Men besviken blev även jag över att den utlovad solen lyste med sin frånvaro...:(

Shannara sa...

Hahaha... Det är en jäkla tur att inte grannarna klagar på mej... Det är inte bara barnen som kan vara högljudda här.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

De ser lite snölikt ut på den där skon. Jag kan ju skriva att trots det dimmiga vädret så har jag inte sett någon snö här. Det kanske är så att kartan håller på att rotera lite långsamt?

Din granne verkar vara nyfiken och rakt fram. Här har vi "konstiga" grannar för de jobbar lite varstans så snart är vi ensamma i trapphuset under veckorna och då kan vi leva om hur mycket vi vill. =) Nu är vårt hus litet med tolv lägenheter fördelat på trappuppgångar.

Fast visst har det varit en hel del gnäll här också tidigare som tur är har jag inget engagemang och ser och hör ingenting. Det är tur att en del "gnällspikar" flyttar och rör på sig.

Din granne kommer garanterat att vara försiktig i framtiden samtidigt som man i en bostadsrättförening kan bli olika behandlad. Som ungkarl mindre attraktiv som sambo det mest spännande som finns. =)

anne sa...

Snön är borta! :)

Britt sa...

Ser ut som en pjäxa så det påminner verkligen om snöiga dagar.

Nina sa...

:-D *skrattar gott*