onsdag 28 april 2010

Från Skafferiet till vibbar

Skafferiet
Skafferiet är ett mysigt lunch-/fikaställe i närheten av Stockholms universitet som vi utforskade idag. "Matpatrullen" bestod av kollegorna Yvonne, Malena och mig själv. Då det var "hyfsat varmt" under lunchen satt vi ute (i varma vinterjackor och filtar) och mumsade i oss grönsakscouscous med varm chèvre, laxpudding respektive pannbiff med kantarellsås. Fullt godkänd och jag rekommenderar stället varmt. Maken och jag ska dit under helgen för att avsmaka krusbärspajen;-)

Vibbar
Det finns positiva och negativa vibbar och så finns det MSN-diton. Japp, analfabeten på MSN och chat (=jag) kröp till kors idag. Det satt oerhört hårt inne, gjorde rejält ont och det svider än. Anledningen till detta drastiska steg är att IT-avdelningen, som bara för ett halvt år sedan flyttade in som "mina" grannar ska återigen flytta - 150 meter till andra sidan kontoret. IT-kompisen Totte gjorde klart för mig att framtida kommunikation borde ske via MSN och inte mejl. Punkt, slut.

Kommunikation
Trots att IT-gänget sitter bara tre meter ifrån varandra idag kommunicerar dom via MSN!!! Det går fortare säger dom, gammalt hederligt e-mejl är alldeles för långsamt, ett personligt besök på rummet är både ute och ännu mera tidskrävande - jaha... Dessutom ska man fatta sig kort också när/om man använder MSN fick jag höra. Alltså vad tror ni hur många gånger jag kommer att använda MSN? Hallå där, då kan jag ju lika gärna börja twittra... också.

PS. Den stora bilden visar grönsakscouscous med chèvre, den lilla bilden får ni gärna förstora - så att ni förstår vad jag gett mig in på;-) DS

16 kommentarer:

MaMalena sa...

Lunchen var ett välbehövligt energitillskott, för att klara av eftermiddagens flyttinfo!
Vi på bk har oxå msn, så nu kan vi bestämma luncher på det sättet! ;)

anne sa...

Lunchen var vacker men getost...nope, går i samma kategori som lutfisk och filmjölk....

Sv. Hahahahaaaa!!!Så g falukorven ut som exsem!?!? Underbart!

Och du ser där hur oinspirerad jag var! Inte tusan fick jag någon eftersökt inspiration på burk heller!

Susanne sa...

Vilka härliga matställen ni hittar på lunchen. Jag får nog sluta lunchträna och istället utforska lunchställen.
Blir det MSN och Twitter, så blir väl nästa steg Facebook ;)

Olga T sa...

Skulle aldrig förstorat bilden jag som ätit så skral mat idag......blev ju så sugen!
MSN fixar du lätt. Jättesmidigt!
Twittra har jag ingen aning om. Kvittra vet jag vad det är;)

SV. Nej jag köpte inte du gulröda stolarna men jag var väldigt nära...Jag är dock glad att jag inte gjorde det för de passar inte i på min altan.

LissenTo sa...

Snälla Beate, kan du inte ha en kategori med Stockholms favorit matställen. Älskar din tips, sitter liksom där och njuter.

Va, kan dom inte gå dom där 3 m, till varandra. Prata IRL........

Vad säger du om det?

S o F sa...

Åh Chévre, det var längesedan - hjälp va sugen jag blev nu.

Tuff miljö du har där på jobbet med alla dessa IT-galningar. ;)
Men det betyder i alla fall att man (läs du) inte kan "slöa till" för mycket, när det gäller ny-(nåja)modigheter.

Tack för ännu en kul rapport från Verkligheten.

Varma vårregnshälsningar!

Cherin sa...

SV: TACK!!! Du verkar vara den enda (förutom jag) som förstod humorn i det inlägget! Kram.

egoinasmamma.nu sa...

Vad otroligt gott det ser ut! Jag vill ha GLASS, SÅ sugen. :D
Sv; Nej nej, inte alls, ingen fara. Jag blev bara nyfiken på om Bregott kanske inte är bra ändå. Inlägg om LCHF kommer nog nu och då i och med att jag har blivit "frälst". Hahaha.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

De som bor i Stockholmsområdet får ju verkligen bra tips av dig både var de ska gå och var de inte ska gå. Jag tycker restaurangerna i området borde sponsra dig med åtminstone gratis luncher för alla trevliga inlägg du skriver om dem.

Jag ler när du skriver om MSN och all annan chatt för jag är precisi likadan. När lilleman ville att vi skulle börja chatta på MSN så sa jag åt honom att skaffa skype för jag vill höra hans röst, det tog länge men han har gjort det och det går ju att chatta där också.

Twitter skulle jag aldrig, alrig komma på tanken ens. Jag har ju gått med i FB bara för att ... lite förfrågan men de har inte mina vänner någon nytta av, jag är inte den mest aktiva om man så säger =). Under förra veckan lekte jag lite där men jag var snabbt borta igen, får se hur det blir med det i framtiden.

Börjar du twittra då får du inte göra annat och där ska ju avhandlas toalettbesök, diskning mm allt som är så där superintressant. Eller har jag fel? Vem har något att skriva om flera gånger om dagen som någon kan tänkas läsa?

Inte en mina kommentarer skulle platsa på twitter =) 140 tecken eller något sådant.

Hörni sa...

Det där ser väldigt gott ut! Jag gillar getost. Men är det nötter på? Utan nötter ska det vara för mig. Jag vill också ha ett jobb där jag kan hitta en massa roliga matställen! Det låter så trevligt. Själv får jag nöja mig med skolmat på jobbet.:)
Msn är inget jag utnyttjar. Tycker bara det är jobbigt.

Anonym sa...

Mera mat till folket! Flera kommentarer verkar gilla de här inslagen. Och jag med - det vet du.
Här ett tips hur du kan göra: http://www.janlindahl.se/mat2008/index.htm.
En om da'n!
Red/Olle

Daniel sa...

Äh tycker du å jag borde återgå till brev, penna och kuvert och så slickar vi frimärket på och puttar den ner i gula lådan.

Så mysigt.

Nina sa...

Japp, synkade... :-) Får prova ditt ställe nån dag då jag är i huvudstaden...

Ja, nya tekniken, bara att hänga med i svängarna... ;-)

Jess sa...

Oj vad den lunchen såg god ut!!

anne sa...

Chat är OK, det är bara litet svårt att få slut på det. Eller så vet jag inte vilket hemliga tecknet för abrupt over & out är.

Eller så är det som jag gjorde på en gammal vän på FB-chatten nyligen-jag loggade plötsligt ut.

Ellis sa...

Laxpudding är jag ANTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!! fick fan feber på plats av att äta de i skolan en gång, aldrig mer.