lördag 17 april 2010

Shannara's SaturdayMix: "Regnbågens färger/färggrann"


Det är tur att Shannara utvidgade temat från "regnbågens färger" till "färggrann". Har nämligen bara plåtat en regnbåge en gång - utan digitalkamera. Åt andra sidan fick den - regnbågen alltså - vara med i en katalog om tändstift. Men som sagt det var några år sedan;-)

Färgpalett
I stället ladder jag upp en färggrann palett. Vad ni ser på bilden är prov på naturkartong i olika färger som kan användas för bokomslag. Jag vet att jag är yrkesskadad men jag slutar aldrig förvånas över hur många material och färgglada alternativ det finns för ett omslag. Tänk på det nästa gång ni köper en bok. Känn på omslaget/boken, smeka med fingret över ytan, lukta på materialet! Det är inte konstigt, jag lovar.
Flera regnbågar och färggranna bidrag hittar ni här.

9 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Aha! När jag gillar en bok brukar jag "smeka" den, jag är alltså inte galen ändå!! :D
Sv: Tusen tack för uppmuntran när det gäller mitt fotande. Jag är verkligen nybörjare, har inte ens fotat "inom familjen" tidigare. Men däremot hade jag ett X som jag brukade leta motiv till så han kunde fota. Just nu är jag riktigt biten och hoppas intresset håller i sig. Det är ju både roligt OCH jag kan utnyttja mina promenader till max.

Jess sa...

Jag brukar både känna och lukta! :)

Ladyinblue sa...

Den var ett fiffigt val. Ha en bra helg/Ulla

Shannara sa...

Kul val... Färger finns ju överallt runt om oss hela tiden...

Ha nu en go lördagskväll!

Kram

Hörni sa...

Böcker luktar gott och är sköna att hålla i. Men det ska vara inbundna böcker i så fall, inte pocket.

Marie-Louise sa...

Vackra inbundna böcker är en fröjd, jag njuter så mycket av dem så jag har lite svårt att köpa pokett bara för de är billiga. Jag gillar inte pappret i pokett. Fin färggrann palett. ha en bra helg.

Mia sa...

Tjusig färgskala!

ELlis sa...

Jag har fotat allllllt för många rengbågar i mitt liv, men dem riktigt fina har jag aldrig lyckats fota, då har jag beundrat dem istället :O

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag brukar alltid göra det och även lukta.

Men regnbågens färger, det är väl egentligen ett spektrum av alla fast vi inte ser skiftningarna med blotta ögat.

Jag har aldrig sett sådana vackra kartongprover och i naturkartong till på köpet. Nu är jag inte i branschen men har smakat och känt på många olika pappersprover - har en del liggande här hemma, bara för att jag älskar papper.