måndag 19 april 2010

"Andra i askan"... åsså jag

Andra i askan
Kollegan A sitter på en buss just nu. Hon och hennes kör var i Faro vid Algarvekusten i Portugal för ett uppträdande. Islands vulkan såg till att hemresan i lördags blev inställd. Hon kommer fram till Stockholm på onsdag. Idag återupptogs flyget... ur askan in i elden, eller hur?!

Kollegan J trivs mycket bra i Wien tror jag. Han kom heller inte hem i söndags.

Kollegan M:s fru, två barn och svärföräldrarna får en tre-veckors semester istället för en två veckors. Jag antar att de njuter av våren i Alicante där dom äger ett hus.

En konstnärs man ringde mig idag och ursäktade sig för att frugan inte kunde hämta sina tavlor efter utställningen på mitt jobb. Hon fick sin golfsemester utanför Lissabon förlängd och sägs njuta av paraplydrinkar på ett femstjärnigt hotell, som researrangören står för.

Gissa vart jag hade velat vara;-)

Åsså jag
Förutom att jag inte hade haft ett dugg emot att befinna mig på ett av alternativen ovan hade jag inte velat vara någon annanstans än på mitt jobb idag. Jag menar: Wien är inte alls mitt stuk, att sitta på en buss i tre dagar är ju människoplågeri, jag gillar inte paraplydrinkar och Alicante har vi besökt;-)
Då tycker jag att det är minst lika roligt att få presenter.

"Flammig tjej"
Den flammiga tjejen rensades ut hos IT-kompisen Totte igår. Tjejen (som förresten var ett helvete att fota;-) ) har fått ett fint nytt liv hos mig... som askkopp på balkongen.

"My little house"
Det söta lilla huset fick jag av min favo-konstnär Simon Roderick idag som tack för att jag hjälpte honom med två utställningar under våren på ställen där jag själv ställt ut. Kolla vilket fint nytt hem det har fått. Twister (eller Sideshow Bob som han är döpt till) hade en liten kal fläck på hjässan. Den har han inte längre. Snyggt eller hur!!!

Stort tack och en varm kram till er båda:-)

16 kommentarer:

Petra sa...

Min kollega sitter fast i Peking och har fått en hemresa.... 7 maj.......

Jess sa...

Jag är inte avis, speciellt inte på de som bor på det 5-stjärniga hotellet....
Är det ett litet hus till blomsterkrukan? Sött!
Fint fat!

Malin B sa...

Om man är på ett trevligt ställe och får allt betalt, ja då skulle ju inte ens jag tacka nej. ;) Fast jag gillar ju att följa planen, ja inte de i luften utan det som är planerat.

MaMalena sa...

Simons hus passar precis hos Bob!! Du passar att vara konstmecenat. :)

Som svar på ditt inlägg på min blogg, kan jag förstå om du inte skulle gilla prinsesstårtan, men jag är säker på att du skulle gilla tårtfyllningen. Syrlig och inte så söt. Får bjuda dej på den tillsammans med något mindre sött än marsipan!

Olga T sa...

Folk är fast lite överallt. Märkligt. Tänk vilket resande folk vi blivit och vilka konskekvenser ett sådant här vulkanutbrott får....
Själv är jag glad att jag kom hem från hotellet utanför Lissabon även om jag säkert överlevt där ett antal dagar till, men oplanerat är det nog ändå inte så kul.
Är det där Hammarbyfärgade på första fotot som är huset?

anne sa...

Jaha. Och vad är det för grön, stor, hård bula du exponerar då!?! Och du kallar mig äcklig...;)

Hörni sa...

Ja, tänk hur det är, folk är fast lite överallt. Hoppas de kan njuta av sina extradagar utomlands.

Gulligt litet hus!

Per-Anders sa...

Ja det är alltid säkrast att resa på marken. I slutet av veckan ska jag åka tåg till Stockholm, ett färdsätt jag bestämde redan innan askmålnet.

Ellis sa...

Haha huset var supersött ju! :D

Flammiga tjejen däremot var ingen hit! :O

JAG BORDE OCKSÅ REST OCH FÅRR FÖRLÄNGD SEMESTER!!! :(((

sv: Jag har inte skrivit det i bloggen men mina magbesvär dök upp på min födelsedag. värre än någonsin, idag sov jag bort massa timmar pga smärta.. Jätte jobbigt :(

Men annars är de bra med mig :)

Jag har svårt att säga "Jag älskar dig" om jag VERKLIGEN inte menar de. Killar kan jag ej säga det till, men vänner och barn kan jag.

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Nu blev jag nyfiken. Bregott är väl RIKTIGT smör? Eller finns det ännu bättre varianter? För jag vill äta äkta smör, men efter vad jag har läst är Bregott riktigt.. ?

Susanne sa...

Iof tycker jag mycket om mitt arbete, men ett par dagar extra på ett 5-stjärnigt med ett paraplydrink i handen skulle vara helt i min smak =)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja, jag har ju några i min närhet som har fastnat både i mitt privata liv och arbetslivet. Inte speciellt kul för en del och för andra en extra semester.

Eftersom jag inte skrivit om var jag jobbar så har jag sådana i min närhet som verkligen har ett späckat schema om man så skriver och det är inte alltid lätt. Däremot är det några som njuter av några dagar extra och andra som vill (i min närhet) som vill hem till bokslut och dylikt, Sedan har jag sådana på jobbnivå som verkligen har ett schema som inte blir lätt att fixa.

Jag jobbar ju inom en organisation som inte någon skulle kunna tro om mig, inte jag heller för några år sedan. Däremot älskar jag det nu.

Jag ska kolla in på alla länkar men just nu är det privat bokföring som gäller, sambons.

anne sa...

Jag har ett småäckligt inlägg idag igen!!!;)

Lennart sa...

Vi hade några medarbetarer som satt på Arlanda och Bromma och skulle hemåt. Det fanns även ett gäng hos oss som skulle ha flygit till Stockholm på delägarmöte i torsdags eftermiddag. Det löstes enkelt med en högtalartelefon i ett konferensrum. Själv älskar jag automatväxlat, har svårt med manuella bilar. De brukar dö plötsligt, speciellt då jag långsamt glider fram mot de ilsket lysande rödljusen med högerfoten lätt på bromsen. Ibland måste jag stanna helt, då kan det höras lite däckskrik, motorn lägger av och jag kommer på att; visst ja, rycka i spaken!

Olga T sa...

Tack snälla du! Vilken söt tavla som förgyllde min dag och just idag som jag tyckte att jag förtjänade ngt riktigt extra!

Mia sa...

Spännande att vara turist i dessa dagar! Jag är dock glad att jag inte har någon flygtur inplanerad nu, inom den närmaste framtiden.