torsdag 8 april 2010

BloggvernissageUnder vernissagen på mitt jobb igår bytte fyra anställda – bland annat jag - sina ordinarie jobb mot att vara gallerister för en kväll. En otroligt maffig upplevelse kan jag tala om. Med andra ord råder det ingen tvekan om vad jag ska bli i mitt nästa liv;-)
Nästan alla av de 32 konstnärer på plats sålde åtminstone ett verk och blandningen av alster var enligt gäster och konstnärer perfekt. Jättekul att höra. Jag lägger upp en salig blandning som ni kan klicka på om ni vill.

Några ”kuriosa”
1. Den yngsta deltagaren var Elliott, konstnären Kevin Conrads son. Han är tre månader gammal och inte ett dugg ”konstig”. Han har redan böjts i tid och var tyst och söt hela kvällen. Bra;-)
2. Den sympatiska konstnären Ilze Dulmanis var då rakt fram: Inför ett antal åhörare berättade hon om hur hon hade förställt sig att jag skulle se ut (vi hade pratat i telefon). Hennes bild av mig var en stor, kraftigt byggd kvinna med rejäla nävar. Mmmmhhhh, hon blev nog besviken.
3. IT-kompisen Tottes 10-åriga son J fick dra lott när ett verk hade ”pluppats” av flera personer. Han fick klara instruktioner om vem ”personerna i kuvertet” var, typ ”E är vår VD, det är han som ser till att vi har ett jobb” eller ”A är vår ekonomichef. Det är hon som betalar din pappas lön. J, som gillar att trolla (på riktigt alltså) trollade fram både E och A. Mycket bra J, utmärkt, sådant kommer man ihåg ;-)
4. Tog med mig en "stand-in respektive" till vernissagen: "min fru" M-J. Hon tog med sig bilen in till stan för att skjutsa hem mig. Vasastan kan dock vara... krånglig. Bilen upphittades efter en 30 minuters runtvandring i kvarteret. 1 000 tack M-J för det äventyret och skjutsten:-)

PS. Layouten på det här inlägget blev riktigt fult, men ni tittar väl bara på bilderna den här gången, hoppas jag;-) DS

20 kommentarer:

anne sa...

Svårt att säga vilket som jag gillar bäst, allt var så fint!

Glasskulpturen var jätteläcker och katturnorna också (de ser nästan ut att vara gjorda av strutsägg!).

Jag skulle säga "ja tack" till dem alla! :)

egoinasmamma.nu sa...

Jag glömde faktisk först att läsa, jag fastnade för de tre första bilderna. Ettan är underbar, inget jag kunde tänka mig att ha i en lägenhet, men på rätt plats.. Två och tre vill jag ha!!! ;) Som du förstår så har jag inte läst mycket av vad du skrev. :D

LissenTo sa...

Oh fick ni byta arbetstid för att vara gallerister,måste ha varit urkul.
Trevligt när det är olika stilar. Förstår att några tavlor måste varit populärare med ploppar. Sådant är spännande, vad är det folk tycker om.
Jag har ju ingen egentlig pejling.
Fina bilder på konsten

Jess sa...

Vad roligt med så många olika konstnärer och verk!
Ja gillar den översta och den näst översta till vänster!

Hörni sa...

Oj vilka konstverk!! Jättefina. Otroligt fina. Jag är djupt imponerad och mycket avundsjuk, Det där huset är så fint, glasskulpturen, och, ja, allt är så snyggt!

Mia sa...

Det var mycket vackra konstverk. Jag instämmer i egoinasmammas omdömen...

MaMalena sa...

Jag har det superskönt i fjällen, men är verkligen ledsen att jag missade vernissagen. Får se om det finns nått kvar på väggen som jag vill ha när jag kommer tillbaka. Hann inte titta ut något innan vi stack. Det verkar som om det som vanligt var en lyckad kväll!! /malena

Malin B sa...

Jag både läser och tittar - förstås! =)
Det där med att man föreställer sig en bild av den man pratar med i telefonen är så sann. Alla som inte ser mig tror ju att jag jämt är så käck och glad. ;) Ofta överensstämmer inte den uppmålade bilden, iallafall inte om jag ser till mig själv. En kund som jag trodde var snygg, smal och ung var en flinskallig farbror med stor mage. Dock lika trevlig som jag hade föreställt mig. Så ett rätt iallafall. =)

S o F sa...

Oj, va mycket snyggt/tufft!

Tack för titten.

Ha det bra!

Nina sa...

Jag tycker layoten vart cool! Och vad många snygga konstverk! Måste varit en härlig upplevelse!

Daniel sa...

å där kom vernissagen


HÄÄÄÄÄRLIGT!!!!!

Susanne sa...

Hahaha, Det gäller att veta i god tid vilka man ska hålla sig väl med ;)

Per-Anders sa...

Den blå saken längst upp på sidan är grymt cool.

Malin B sa...

Svar från min blogg:
Nädå, inga tubsockar hos mig. Äger inte ett enda par.

Ellis sa...

Jag läste allt!!

De översta bilderna föll jag totalt för , otroligt fina!!

Haha det är komiskt hur folk får bilder av en av att bara höra rösterna. Jag kan tala om för dig att folk får en chock av att höra mig prata då de tror att ja kommer låta argare och elakare men låter som världens mini bebis hahaha typ..

sv: SÄG ATT DU SKOJAR ME MIG? Denna månad har jag känt att jag inte kan fokusera blicken på något, jag har skyllt på att jag sovit dåligt men på sistone börjar jag verkligen undra.......

Åh tacl för dina fina ord, du är så underbar! :D <3

anne sa...

Sv. "Inte alltid varit blond"... Jag drabbades av det som drabbar många blonda, efter varje graviditet blev jag mörkare och mörkare. Inte mörkare som snyggt mörk utan mer och mer råttfärgad! Jag har inte mycket till färg för övrigt, så trots mina försök att acceptera min nuvarande hårfärg så blir det inte bra, hela jag försvinner om jag inte låter blondera mig hos frissan.

Illustrationen i headern är från fotot på svägerskan bröllop, ett år efter förlossningnr 1, jag var inte så mörk som dotter fått mig till, men det bjuder jag på! Hon har ju varit verkligheten trogen för övrigt!!!! ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag är ledsen att jag inte orkade på vernissagen. Jag har några klara favoriter som jag gärna skulle vilja ha hemma. Hur kända ska konstnärerna vara för att få ställa ut hos er?

Kul att byta arbete ibland.

anne sa...

Sv. Men vad jag sett på foto på dig någonstans så är du inte lika färglös i övrigt som en annan...

Lära sig program överlåter jag med varm hand åt andra. Tills jag bara MÅSTE.;)

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Jag får nog fota träskulpturer i Landskrona, jag trodde det var mer vanligt än vad det tydligen är.

Pjoltas sa...

Jag gillade bebisen mest! Den var galet autentisk!
=)