lördag 21 november 2009

Svar på era frågor

Jättekul att ni kommenterade mitt tidigare så flitigt och är interesserade av att veta mer om - ja inte mig, utan mitt jobb. Så här kommer några svar:

Roligt
Till er som skrev att jag måste ha ett "roligt" jobb kan jag bara säga att jag har världens absolut roligaste och mest kreativa arbete. Är verkligen mycket lyckligt lottad och studsar (överdrift) till jobbet varje morgon;-)

Anställd
Jag är alltså inte frilans utan anställd hos ett företag (cirka 100 anställda) som har en förlagsverksamhet. Har jobbat där i snart fem år. Vi gör cirka 30 fackböcker per år och ger ut tre tidningar fyra till sex gånger/år. Lite att göra har jag med andra ord :-).

Böcker
Hur kommer en fackbok till då? Vi har många författare inom olika "specialområden" knutna till oss. De lämnar sina manus och våra redaktörer granskar och förbättrar. När deras arbete är klart så får jag text- och bildmaterial för "kosmetisk inpackning".
Jag får "bestämma" format/storlek, layout, typsnitt med mera. Sedan är det bara att sätta igång med montage av bild och text. Böckerna kan vara allt från 60 till 500 sidor, "hardback" och "paperback".
Jag älskar att göra "bilderböcker" så klart... då har min konstiga och kreativa hjärna något att bita in.
Omslagen kan variera. De kan vara grafiska (ritade/tecknade), de kan visa en eller flera bilder, ibland en vacker kombination av båda metoder. Hur roligt som helst.
Så nu vet ni lite mera om mitt jobb... och mig ;-)

6 kommentarer:

Gun sa...

Kul att få veta lite om ditt jobb! Självklart är jag intresserad av dig också;)

Sv: Tack! Och jag kommer helt klart satsa på att bli dykare efter operationen:D

Olga T sa...

Spännande!

Nina sa...

Jättekul att få veta lite om ditt jobb, det låter onekligen mycket intressant och kul. Och jag kan inte tänka mig ngn bättre än du, med din fantasi och kreativitet, för jobbet!

Böcker har dessutom en särskild plats i mitt hjärta! :-) Så alla jobb som har med böcker att göra tycker jag är asgrymma! (jobbar själv på bibliotek och älskar det)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Suck .... nu kommer avunden närmre, vilken dröm du har. Jag gör den drömmen bara till nära och kära.

Jess sa...

Kul att du skrev lite om vad du sysslar med! Verkar vara kul ditt jobb!

Em sa...

Det LÅTER roligt också! Vilken tur du har! Alldeles för många "står ut" med sina jobb, jag har det som dig, jag studsar till arbetet! :D
God morgon!