lördag 21 november 2009

Lördagslinsen: "Form"

Lördagslinsens tema "Form" fick mig osökt att tänka på hur det är (eller rättare har varit) att komma "i form". Ja ni vet att vara i toptrim alltså. Ingen bildlösning här med andra ord.
Sedan tänkte jag på alla konstverk med olika former som jag har fotat under åren, alla bilar och motorcyklar, många snygga formgivna lampor och möbler. Men bilder på dessa har ni ju redan sett i olika former på min blogg.
Men sedan slog det mig: jag jobbar ju som grafisk formgivare (fackböcker och -tidningar). Har inte lagt upp ett enda prov på detta här på bloggen. Problemet löst! Böckerna ni ser på bilden har jag formgivit och de är bland mina absoluta favoriter.

Fler foton på temat "Form" hittar ni här.

20 kommentarer:

Jess sa...

Är man som grafiskt formgivare inriktad på ett speciellt område? Det ser ut som det är olika sorters böcker, ja, upplys en icke-kunnig i området! :)

Cecilia Artista sa...

Så kul att se lite av dina formgivna böcker! De ser riktigt fina ut! Hos Lördags-Linsen visar jag idag en av mina blå textilier!

CamillasFoto.se sa...

Roligt att du haft så många tankar kring temat. Det var precis så jag tänkte innan vi bestämde temat, det här kan bli vad som hellst. Du måste ha ett spännande arbete.

Cecilia Artista sa...

Ja nu blev det ju lite fel. Hos Show me yours and I show you mine visar jag min bild. Ibland är fingrarna snabbare än tanken!

Gun sa...

Men Gud vad avundsjuk jag blir på dig (dock inte missunnsam;)) som har ett så kreativt jobb! Är det roligt? Det måste det väl vara.

Sv: Det är bloggen som får upp mig på morgonen, så morgoninlägg är bra för mig:)

Olga T sa...

Det jobbet du har att formgiva böcker är viktigt! Så viktigt för författaren att bokens omslag lockar till läsning för det är ju just det du gör som ofta avgör om folk plcokar ner boken från hyllan i bokhandeln oeller biblioteket.
Är det en viss sorts böcker du designar? Anställd av ett förlag?
Oj vad många frågor som dök upp hos mej. Gillar i alla fall din tolkning av temat!

Kerstin sa...

Men vilket roligt jobb du måste ha. Vad kul att få se dina alster. Tack för det. :)
Ha en fin dag.

Ulla sa...

Kul idé. Form kan ju faktiskt betyda olika saker, beroende på vem man frågar.

Marie sa...

En kul tolkning :-)

Anne-Lie sa...

Det var vackert värre din formgivning!

S o F sa...

Tjena!
(ett typiskt hälsningsord från engelsmannen Simon i inredningsduon Simon and Tomas som arbetar tillsammans i tv-serien "Sveriges fulaste hem" - ang. kommentaren från dig hos mig)

Undrar hur ni har haft det i Stockholmstrakten idag tro? Vi har här förgäves spanat efter den utlovade solen.

Trevlig fortsättning på helgen!

Stina sa...

Vad roligt att ha formgivit böcker! Jag tänkte också på att komma i form, men det lär dröja...

Kolla gärna formen hos mig :-)

KRAM

Pia sa...

Verkar vara en kul syssla :)

Mona sa...

Åh vilket roligt jobb du har! Läste ditt inlägg där du mer exakt beskriver vad du jobbar med. Kul att ha ett så kreativt arbete och bokomslaget är ju en av bokens viktigaste marknadsförare. Ett tråkigt bokomslag lockar inte till vidare utforskning av en bok.

Bitten sa...

Verkar intressant med formgivning. Kul tolkning.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag såg Skavlan igår, eller var det i fredags, och kan bara säga AVUND - min dröm. Ditt jobb, tyvärr saknar jag kompetens (utbildning) utan bara drömmer egentligen skulle jag lägga upp dig som bild i veckans bilduppdrag. =)

Marita sa...

Tjenixen! Kul att se vad du gör. Själv är det inte böcker jag gör utan mera Direktreklam som också är vansinnigt kul. Min man som är AD jobbar just nu väldigt mycket med små böcker åt läkemedelsföretagen. Tidigare också konstböcker. Skulle vara kul att få in ett bokjobb,

Mia sa...

SV: Tack för din kommentar i min blogg. Ja "bollen" är verkligen stor.
Det skulle vara roligt med ett sånt jobb som du har.

Anonym sa...

What excellent interlocutors :)

Anonym sa...

VPN Program rCitriques [url=http://vpnserviceratings.com/]overplay review[/url]

tteeoreoorolfas esRDerefOsridhx