fredag 6 november 2009

Två fredagsskratt: Mobil I och Mobil II

Mobil I
Den "trevliga killen" satt på ett tidigt morgonmöte idag och mejlade mig från sin HTC Hero Android (nej jag vill inte veta vad man kan göra med en sådan). Han bekräftade "frukostdejten". Schysst!
Sedan händer det som inte får hända:

- Vad har du för mobilnummer, då ringer jag när jag är klar.

Reser mig upp från kontorsstolen, gräver i handväskan och tar upp mobilen. Vänder på den, skriver av numret som sitter fasttejpat på baksidan och mejlar iväg svaret.

På väg tillbaka efter den roliga frukostdejten kunde jag konstatera att det inte blir fler bergsklättringar för min del, då någon nu satt upp ett 2,50 meter högt staket som inte ens jag kan klättra över.

Mobil II
Maken: - Var det du som har ringt nyligen?
Svar: - Japp, varför svarar du inte?

Maken: - "I don't know where the bloody mobile is".

Fram med den "riktiga" telefonen. Riiiiiiiing. Ryggsäcken tömdes på köksbordet, där innehållet kändes hemma bland alla andra högar. Riiiiiiing. Ingen telefon. Riiiiiiing. Som icke-scout är det inte så lätt att följa ljud i en fyra på 106,5 kvm så mycket kan jag säga. Riiiiiiing. Riiiiiiiing.
Telefonen hittades så småningom i telefon-armfickan på hans jacka. (Bara Tenson kan komma på en sådan korkad idé.)

PS. Google överträffar sig själv just nu. Här kommer dagens nya loggo. Och om ni undrar om bilden ovan: Skulpturen är gjord av återvunna bildäck. Tufft eller hur! DS

7 kommentarer:

Jess sa...

Tur att man kan ringa mobilen så man kan hitta den! :) Det har vi provat några gånger här hemma!
Googles logga är väldigt söt!

Jess sa...

sv: 420 kr för att vara exakt! ;)

Gun sa...

TUR att de satt upp staketet!;D
Och tur att det går att spåra sin mobil genom att ringa den..
Däckskulpturen är urläcker!

Kotteby sa...

Jag åker och giggar i Sthlm i början på nästa år. Betar troligtvis av 3-4 ställen. Hör av mig längre fram med datum. Men Norra Brunn är jag troligtvis inte kvalificerad för. Än. =)

Lissen sa...

1För det första måste jag fundera. Är det för dej dom har byggt staketet, hihi. Vill tro det, blir roligare då.
2 Jag har "tränat" så jag kan mitt, "barnens" och mina föräldrar nummer. Men jag lovar, jag har också haft telnr på lapp.
3. Mobilen har jag "tappat" flera ggr. Värst var när jag och lilla O blev inlåst i ett rum (var i dotterns hus,som renoveras. Inga handtag på några dörrar. Fick skicka Msn om hjälp. Till flera stycken. Dottern fick åka från jobbet och låsa upp dörren. Skrivit inlägg om det här förut. Har mer historier på lager. Känn dej inte ensam , min vän. Till hör "den tappande" skaran.

Beate, att läsa dina kommentarer är GULD. Kram♥♥♥

Pruddan sa...

Men hur har jag kunnat missa alla Sesame Street på Google? Var har jag varit de senaste dagarna??

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det känns skönt att du inte ska prova på några fler klättringar, vi vill ju forstätta läsa här hos dig och skulle du hamna i sjuksängen skulle det nog bara bli en massa jämmer och elände. =)

Undra hur många gånger jag ringt efter min egen mobil eller sambon. Många gånger har jag ringt till honom på mobilen och så har jag samtidigt hört hur det ringt någonstans här hemma, trots att vi inte har så stor lägenhet så är det ibland svårt att fatta att det faktiskt är han som än en gång glömt telefonen hemma och han behöver den för jobbets skulle.

Det är lite småkul med att man aldrig vet hur google ser ut från dag till dag, som hos mig. =) Har jag skrivit det förut?

Den var riktigt läcker den där, vad det nu är för ett djur men läckert gjord var det i alla fall fast inget som skulle passa hemma hos mig, tror jag.