torsdag 3 december 2015

Ett ”helryggat” skratt


Den här bilden har med inlägget att göra och refereras till i texten.


Det här fotot har ingenting med dagens skratt att göra. Det visar en stilren julgran med läckra blinkande paket i Täby Centrum. Snyggt tycker jag.

Det ni ser på första bilden är ingen dinosaurier eller fossil utan en ryggrad som många skulle tycka mycket synd om, om de hade en sådan. Sedan fyra år tillbaka råkar just jag ha en mycket snarlik variant av ovan ryggrad. Då jag fegade ur en operation för tre år sedan för jag tycker att ”oskuret är bäst” får jag stå mitt kast (= ha ont), vilket är helt okej.

Försökskanin
När jag föreslog för min (snygga) husläkare att ”jaga in” en kortisonspruta på en viss punkt till höger om ryggraden tyckte han att det var väl värd ett försök. Å jag har inte det minsta emot att vara fösökskanin.
Fick lägga mig på britsen och husläkaren sökte febrilt efter just den punkten. Då jag varken skrek, muttrade eller ens kände någon öm punkt någonstans blev det lite komplicerat om man säger så. Så han tryckte lite hårdare tills jag sa: - bingo, där satt den!

In med sprutan
Husläkaren satte sprutan. Jag kände inte ett dugg och såg mycket fram emot någon effekt efter sisådär 24 timmar. Kan väl säga som så att jag inte lär känna något resultat alls. När jag kom ner på gatan slog det mig nämligen att jag hade pekat på en punkt till vänster om ryggraden…

Om man efter fyra år inte kan skilja mellan höger och vänster och glömt var det gör ont, då kan man uppenbarligen leva med det.

Ni får skratta nu. Jag bjuder på det. Japp, det gör jag.

PS. Nej, jag gick inte tillbaka och berättade för husläkaren om fadäsen. Tyckte det var alldeles för pinsamt… Har berättat händelsen för maken och några kompisar idag och alla var dubbelvikta av skratt – visserligen på min bekostnad, men det bjuder jag dom och er på;-) DS.

19 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vi kan ta varann i hand, för inte ska vi bussa våra ryggrader på oss, haha. Jag har skolios. Och lever med det och strandnypon, och ja, jag funkar.
Fruktansvärt stilren tjusig gran!
Och jag hoppas att du hoppat in i min blogg en liten sväng, annars blir jag grön ;)

Comsi comsa sa...Förlåt kära du men nu viker jag mig i skratt, ha ha ha...
Men jag skrattar inte åt ditt onda...

Själv tackade jag nej till en kortisonspruta fast jag hade redan på vilken arm det gällde... :)))

Kramen ❤

Days By Johanna sa...

Haha smarthuvud... om det är någon tröst skulle jag med kunna göra så :) Hoppas inte husläkaren läser bloggen då :P

Ja bilden blev rolig, även om den inte blev perfekt. Det blir sällan perfekt när småbarn skall vara med, speciellt när mamman sällan gör porträttfotograferingar :)

Olga T sa...

Men herregud! Fast läser inte han din blogg? Han kanske ringer imorrn och erbjuder dig en ny ;)
Julgranen har nog en rak ryggrad där den står så ståtlig. Tycker den är vacker!

Steve sa...

Nej, den fadäsen får du mig inte att skratta åt.
Du som gillar att vara försökskanin kan väl alltid få nya möjligheter. Men, oaktat fantastiska forskningsframsteg så kan aldrig bortses från nödvändigheten av att skilja på höger och vänster.

ulla maria johanson sa...

Befriande att läsa att jag inte är ensam om att blanda ihop saker till höger och vänster.

Ditte sa...

Ett gott skratt lär förlänga livet sägs det och visst log jag åt ditt inlägg. Jag hade inte hellr gått tillbaka till doktorn och berättat...
Men kanske kan du ha en röd och grön strumpa på fötterna för att veta vad som är höger och vad som är vänster. men då måste du även lomma ihåg vad färgerna representerar...
Nåja, man kan inte lyckas jämt. Och ditt försösk att få till det var bra.
Kanske bar akupunktur i kinesisk stil skulle vara till hjälp Och där sätts många nålar så du behöver inte veta skillanden på höger och vänster.
Vad som än händer önskar jag att du inte ska ha ont.

Susjos sa...

SÅ man är inte ensam om att bli lite förvirrad av höger och vänster..hihi!!!(det var hemskt i körskolan..sväng höger,sväng vänster..ehhh) Tack för att du bjuder oss på den!
Underbar snygg gran i Täby C!

Marina sa...

Så kan det bli...ja, ja, du får väl se det som om att det var en spruta i förebyggande, nu kanske du inte får ont på vänster sida...;)

KajsaLisa sa...

Bättre lycka nästa gång med sprutan :)

Kolonilotta sa...

Nej. Men fy! Det kom ett litet leende...
Men tycker nog att det är mest ledsamt att du nu kommer strunta i att vara "försökskanin" för att du tycker det är pinsamt, även om jag absolut förstår...! ;)
Jag älskar julgranar och är faktiskt lite ledsen över att vi inte kan ha någon i år. För en plastgran kommer då aldrig in i mitt hem!
Jag skulle ju iofs kunna köpa och klä den redan nu för att sen slänga ut den innan julafton! :)
Undra vad grannarna skulle tänka om oss då! ;)
Ha en jätte fin helg. Idag stannar ni säkert inne. Det regnar för jäkligt redan nu. Och ska ju göra det hela dan....
Kram!

Eva Trillian sa...

Oooops! :) Så tokigt! Men... ska man inte gå efter smärta utan komma ihåg höger vs vänster hade jag säkert kunnat göra lika dant - för jag säger alltid fel. Man får titta var jag pekar, inte höra på vad jag säger (i det fallet ;))!
Hoppas du kan få klara dig utan smärta i alla fall - vänster kanske delar med sig?

Ama de casa sa...

Haha! Det där med höger och vänster är inte lätt... Jag var ute en gång i bilen med svägerskan. Hon körde och jag hjälpte till att hitta vägen.
Jag: Sväng höger här!
Hon svängde vänster - och det blev rätt :-D

Hoppas att den där sprutan inte heller fattar skillnaden så att den hjälper lite i alla fall, trots att den hamnade fel.

Ama de casa sa...

sv: Det var första gången jag såg att brandy tempererades på det viset. Lite fränt, faktiskt :-)

Och du har rätt. T-shirten är varken inköpt i Sverige eller Spanien. Jag köpte den på Hawaii i våras :-)

Rantamor sa...

Hahahaha ja det är ju inte rätt att skratta åt dig och din onda rygg, men det var lite kul att du fick sprutan på fel sida om ryggraden, men tydligen hade du ont där också !!
När jag gick på smärtkliniken , innan op, då gick dom in och brände av mina nerver till ryggraden, dom var tvungen söka upp nerven obdövad, men sen bedövade de och brände.
Var smärtfri flera månader, men sen hittade nerverna tillbaka till varann igen, och så var vi på ruta ett igen.
Detta upprepades ett par gånger, och vid en röntgen undersökning visadedet sig att jag hade fått ärrbildningar på nerverna, vilket också gav mera värk.
Så med andra ord var jag nog också en försökskanin, men vad gör man inte för att bli värkfri.
Ikväll skall jag vara försökskanin på en flaska gott vin , då brukar också värken gå att leva med.....

Tog en promenad idag i snöyran.
Nu har vi vitt överallt, hoppas att det får ligga kvar nu bara.
Sonen med familj åkte till Åre idag, hoppas att dom får bättre väder och att dom slipper stormen...Helga hette hon visst.

Ha en trevlig fredagkväll.
Tjingelingen från Rantamor.

Anita Malta sa...

Höger och vänster är inte alltid det lättaste att skilja på. Specillt om man i det här fallet som du, låg på magen på en brits. Det som slår mig är att husläkaren tyckte det var en bra idé att sätta sprutan till höger om ryggraden och inte reagerade på att du pekade på en punkt till vänster !! Har du dessutom glömt bort var det gör ont får jag ännu fler myror i huvudet.
Nåja, ler stort ändå åt hela storyn och beundrar din alltid så positiva inställning :-)

anemonen sa...

Nope jag skrattar inte. Jag vet vad det vill säga för jag är född med en skolios. Men det går man vänjer sig vid smärta. Strategier strategier..... Nåväl hoppas du kryar på dig och att du numera kan höger och vänster. Hur i katten går det i trafiken? Jag åkte med en släkting som inte kunde detta. Jag skulle visa vägen och hon körde. När vi skulle till vänster sa hon att jag skulle säga att hon skulle svänga på din sidan och minsidan. Hugaligen för den färgen. Aldrig mera...... Den där granen var grannar den. Kan inte annat än hålla med. Angående mitt citat så menas det ju att vi människor är olika och ska så får vara och tror du förstod det men ville tetas lite och det gillar ju jag. hehe Tack för besöket och krya på ryggen. Ta de lugnt

Unknown sa...

Snacka om hög smärttröskel. Trots att jag är urusel på höger och vänster skulle jag aldrig, trots pinsamhet, låta möjligheten att få smärtlindring gå mig förbi. Jag gör vad som helst för att slippa smärta.
Stackars Dig!
/Kiki

Susanne ❤️ sa...

haha det där är ngt jag absolut skulle kunna göra…
flåt att jag skrattade men tror som du att lever man med ngt känner man inte till slut man stänger av…
tycker dock att du ska gå tillbaka vännen och be om att få en spruta på rätt ställe , det är inte värt att gå runt med det onda !
Jag fick frågan när jag kom in på sjukhuset förra året
vad gör det ont frågar läkaren..
och jag stannar upp och funderar..
måste det vara ngn speciellt ställe undrar jag…
ja det blir lättare att kolla då svarar läkaren…
ähum men jag har liksom ont överallt på olika ställen och det konstant,
så fortsatte frågorna som jag inte kunde svara på
man är så van med allt så man tänker inte på det ens
luften gick ur läkaren jag var inte alls en sån där lätt patient man kunde ge en tablett och skicka hem
nix som sagt blev kvar i 2 veckor….
och nu får jag lära mig att känna efter och kunna min kropp
Kramisar
Sanna