lördag 23 juli 2022

Bokmärke och fotbollGårdagens cliffhanger i bloggen står Paula för. Det var nämligen hennes kuvert som innehöll världens finaste bokmärke, ett riktigt sådant alltså. Det magnetiska bokmärket är otroligt vackert och visar en brudkudde från Mörsil i Jämtland. Kudden är uppsydd efter original som tillhör Mörsils hembygdsförening. Kudden och bokmärket finns att köpa i Jamtli butik. Tusen tack Paula:-) 

Fotboll – Sverige-Belgien
Löftet eller om det är ett hot;-) att skriva om gårdagens kvartsfinal på Euro 2022 mellan Sverige och Belgien måste jag ju bara hålla;-) Fotboll är ett spel som utgår ifrån att göra mål, så enkelt är det. Och om man efter 13(!) hörnor, 34 skott(!!!) (mot tre från Belgien) inte kan göra mål under 90 minuter blir det underkänt enligt mig. Ett mål av Stina Blackstenius blev dock bortdömt för ett hårfint offside.
 

92:a minuten
Målet gjordes efter hörna nummer 13(!) där backen Linda Sembrant beslutsamt satte bollen i mål. Äntligen kan jag tycka, då man misslyckades 12 gånger tidigare… Dessutom var målet det ena vettiga hon presterade under matchen.
 

Dålig match och positiv överraskning
Kvalitetsmässigt var det en dålig match, som knappast skrämde semifinalmotståndaren England som dessutom har två extra vilodagar. Den enda positiva överraskningen var EM-debutanten Amanda Nilldén som gjorde en fantastisk bra andra halvlek. Sveriges bästa spelare hittills under turneringen – tveklöst Kosovare Asllani.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

PS. Observera att det fina bokmärket och boken som handlar om elitdomaren Jonas Eriksson har matchande färger. Dessutom kombinerar jag två teman - bokmärke och fotboll:-) DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så fint bokmärke med matchande bok ✔️
Såg inte fotbollen igår kväll, men har hört talas om spänningen… vi valde att se en film 😃


christian sa...

Håller helt med...Sverige är egentligen lika usel som Danmark å Norge....man pratar om medaljer ja t.o.m. guld, men sanningen är att många andra länder har gått om de nordiska lagen för länge sen vad gäller kvalitet å taktik å annat!
5-0 mot Portugal var mest pga storleken på hörnor å en bedrövlig domare.
När vi nu ändå ondgör oss över laget . . . vad i hela friden håller målvakten på med? Är hon överhuvudtaget närvarande?!?! Verkar helt bortkommen emellanåt......
Jag hoppas å tror på en final England - Tyskland, det kan bli en riktig höjdare!!!

Hanneles bokparadis sa...

tjusigt bokmärke, maken hänger vid tv:N, jag kollar Göteborgs-Posten och svt:s morgonnyheter

Äventyret framtiden sa...

Snyggt bokmärke!
Jag "såg" matchen via makens kommentarer medan jag höll på med annat "viktigt". Även om spelarna kanske inte presterar som man önskar att de ska göra så tog Sverige hem segern till slut och jag säger förstås GRATTIS. Sen får vi se vad som händer...

femfemman sa...

Var beredd på förlängning och baklängesmål. Men nu gick det vägen...men antagligen blir det tvärstopp i nästa match. Säger experten, som inte haft ett rätt ännu.
Paula har ett guldhjärta! Så vacker bokmärke hon delar med sig!

Ditte sa...

Tackar för en fin analys! Helt mina tankar, men kunde inte formulera dem. Du gjorde det jättebra.
Och Kosovare Aslani är ju verkligen stjärnan med stort S. Tycker inte riktigt att hon i press eller på tv riktigt får kredit för det. Synd!
Skönt i alla fall att Sverige vann. Men det satt hårt inne.
Vad roligt med det "riktiga" bokmärket från Paula och en så fin hälsning från Jamtli.
Fin kombo färmässigt; boken och bokmärket-

LillaSyster sa...

Tjejerna hade ingen bra dag på jobbet. Men bokmärket är ju helt underbart! När jag tänkte blogga i eftermiddag är det stört omöjligt att logga in. Jag får nog snart överväga att överge min blogg och starta en ny. Fast just nu har jag inte tid. Så om jag inte är med på skyltsöndag så är det inte av fri vilja.....bilderna är tagna och inlägget har jag förberett i huvudet. Suck

Guldkryckan sa...

Tackar för den rapporten, segern satt långt inne där förstår jag.
Tur jag inte kollade på matchen då, dina rapporter räcker gott.

Ha nu en underbar kväll Bp.

Anonym sa...

Vilken fin present från Paula! Så kul att få något i brevlådan ibland! Ja, nog hade Sverige många chanser mot Belgien, visst började t.o.m jag undra varför det satt så långt inne innan äntligen målet kom. Å visst slet Kosso eller vad hon nu kallas, som ett djur denna match! Har svårt att tro att Sverige har någon chans mot England?
Svar: Lilla familjen bor på Atlasmuren, känns det igen? Inte långt från Torsgatan faktiskt!
Ha en fin söndag, själv ska jag sova nu efter nattjobbet! Hälsningar från Susjos!

LillaSyster sa...

Nu har jag startat om.....
Det funkade bra att blogga från mobilen, så ny adress till mig =)
https://mittskogsliden.blogspot.com/
Sen blev det inte det inlägget jag hade planerat i huvudet....men, men det blev ju något i alla fall. Ha en bra söndag!

Paula Merio sa...

Kul att du gillade bokmärket, du får snart ha en egen utställning med alla dina bokmärken du samlat på dig. Vore kul att se de allra första i din samling, för en liten samling har det väl blivit?
Perfekt matchning med boken och märket!

Carita Liljendahl sa...

Det var en underhållande match Sverige gjorde mot Belgien. Dock borde ju SWE ha vunnit 11-2 :-D
Fint att Sverige tagit sig så långt, nu blir det åter spännande på tisdag!

Klimakteriehäxan sa...

Gillar brickan. Känner en kusin och en faster till flickan Nildén, det gör mig väl till fotbollsexpert (äntligen)?!