måndag 25 juli 2022

Glad måndag

Nej, en sådär direkt glad måndag var det ju inte. Mycket av glädjen försvinner eller infinner sig inte ens när det är grått och tråkigt ute på sommaren. Lättare att acceptera under hösten och vintern tycker jag. Men några ljusglimtar har jag hittat:-) Enjoy! 
Foto: svt/Bildbyrån.

Armand Duplantis
”Mondo” gjorde det igen. Att han skulle ta guld i stavhopp på VM i friidrott i Eugene, Oregon var nog ingen alltför kvalificerad gissning. Men att han skulle sätta världsrekord med 6,21 m med luft över ribban kunde man kanske inte förutspå. Vilken fantastisk och sympatisk kille. 

Perseus Karlström
Gång är nog den mest onaturliga grenen i ett friidrottsmästerskap. Ändå ska ingen ta ifrån Perseus Karlström hans två bronsmedaljer i 20 och 35 kilometer gång på VM. Vilken bedrift!
Artipelag
Bästisen Yvonne och hennes man är inne på sin sista semestervecka. Idag var de kulturella och åkte till Artipelag.
"Anselm Kiefers verk var stora, på sätt och vis grymt vackra men inget man har hemma.
Jag var ju tvungen att prova Utställningsbakelsen - riktigt god, trots aktivt kol!" 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

För min del blev det en riktigt glad måndag av att läsa din glada måndag även om jag vet att vädret i Sverige är skruttigt just nu. Talade nyss med en exsvägerska som bor i Göteborg. Ojoj, så de har det. Kärringveckan är det förstås. Den veckans och Putins fel. Snart är den över...och solen skiner över dig igen.
Duplantis, wowwow, den killen! Otrolig!
Bilden av svensken är jättefin och bakelsen ser spännande ut.

LillaSyster sa...

Vilken fullträff till hopp han fick till. En härlig kille. 80kr för en bakelse.....näe det hade jag inte betalat, det var ett överpris så det heter duga i mina öron/ögon. Dagens väder, nja klibbigt tryckande och med flera regnskurar. Var ute och klippte lite visset mellan skurarna på eftermiddagen.

nalta norrland sa...

Just inkommen efter en delvis regnblöt Teddypromenad, även om jag är klädd och icke direkt blir blöt så är det roligare att vara ute när det inte regnar, jag ogillar regn och blåsigt väder.
Duplantis, vilken hoppbegåvning ⭐️ helt fantastiskt 👏
Gång måste vara tydligt obekvämt, måste ju vara en straffkommenderingen att gå i 35 km, onaturligt, men killen med det märkliga förnamnet är duktig.
Jag tycker det är snyggt, fräscht med vita kläder, men till skillnad mot J är jag ”fläckig” på en minut 🤪 det räcker typ att jag går utanför dörren.
Nu ska jag strax göra kväll.
J ligger i soffan och snarkar 😴 💤
I morgon är det en annan dag 😃

Susjos sa...

Så kul med de svenska medaljerna i friidrott, både bronsen och fantastiska Duplantis och hans höga stavhopp och rekord!!! Galet! Snacka om en glad måndag!
Vädret tja, har ju sovit en del idag, perfekt sovväder!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Jodå, en ganska glad måndag tycker jag.
Jo, men visst var det häftigt i natt att se Duplantis sätta världsrekord. Tyckte också att Khaddi Sagnia gjorde det bra med sin sjättplacering. Och även om gång känns onaturligt så är det ju en gren som ingår och visst gjorde Perseus Karlström det bra. Bara att gratulera.
En stor bedrift.
Kul att Yvonne och maken tog en tur till Artipelag. Har det också på listan-
De har ju också, i alla fall tidigare, haft god mat.
Utställningsbakelsen såg spännande ut. Kanske testar jag den också.

Klimakteriehäxan sa...

Alla älskar Mondo! Omöjligt att låta bli!

Anna i Portugal sa...

Det gäller att hitta ljusglimtarna när det är grått..Har inte hängt med i friidrottsVM i år, men Mondos världsrekord har jag så klart inte missat.

Anki sa...

Även om vädret hade en del övrigt att önska, så fick du ihop en riktigt bra och glad måndag!
Svar: Kardborrar och tistlar är helt olika blommor, men som sagt - bägge är vackra!

Paula sa...

Ja det blev lite ketchupeffekt där på slutet av VM, fina prestationer! Jag ser fram emot EM, dels på grund av att inte tävlingarna går miss-i-nassen och dels för att vi nordbor har lite större möjligheter till framgång. Nu måste jag nog kolla var EM går, har tydligen noll koll!

byblixtra sa...

Härliga sportbilder. Särskilt Perseus Karlström i vikingahjälm med flätor. :-)

Kul att Artipelag tagit fram en utställningsbakelse och var in och kikade på deras hemsida. Jag nästan trillade av stolen när jag såg att det kostar 395 kronor för vuxna i inträde. Här kostar det 60 kronor att besöka Havremagasinets utställningar som ofta visar konstnärer från olika länder. (Eller så är det gratis att se på konst eller besöka museum). Men förstår att det kostar att driva konsthallen för den såg ut att vara stor. Utomhusutställningen kostade 50 kronor...trodde den skulle vara gratis. :-D
Bakelsen 80 kronor...jo, man tackar. ;-)

byblixtra sa...

Jag får ju titta in här igen, för jag upptäckte att man betalar det man vill i inträde på Havremagasinet och är man där för första gången så går man in gratis. :-)

Hannas krypin sa...

Gång är en väldigt fascinerande sport. Att kunna gå i samma fart som jag springer mina intervaller.... Såg loppet med Karlström och han är grym.

christian sa...

Ja du, det saknas superlativer för att beskriva den där killen . . . 6.21 å nästan en decimeter tillgodo . . . hur ska detta sluta?!?
Kul med 2 svenska medaljer/brons, men men men, vad är det där för sport egentligen...får mig mest att tänka på John Cleese å "Silly walks"

Carita Liljendahl sa...

Fantastiskt av Duplantis! Hurrraaa!
Men har ni haft gråväder? Det har inte vi haft och inte behövs det heller. Vi har fått skurar, som behövs, men sedan har solen kommit fram igen. Perfekt.
Ja, den där gångsporten... vi satt med svenska gästen och kollade lite. Sedan fattar jag inte att dom inte kunde sluta ställa frågor till honom då han var helt förvirrad - låt nu karln återhämta sig innan ni intervjuar :-D