torsdag 7 juli 2022

Tråktorsdag

Om!!! Sommarens med bred marginal tråkigaste torsdag. Utan tvekan.

- Balkongtoalett igen! F*nskapet som använde vår balkong som toa måste ha käkat blåbär. Yuck. Lös i magen var h*n också då avföringen inte bara rann nedför räcket utan täckte en stor yta av golvet. Kan berätta att sk**en på räcket inte gick att få bort helt. Grrrrrrrrrrrrr.

- 13,6 grader och ihållande regn mellan klockan 11 och 16.

- Hotet med en ”normal svensk sommar” som sett sin värme för i år. Suck!

- Boris Johnsons avgång efter en skandal för mycket. Även om han var smått galen och uppfyllde kravet på en politiker att kunna ljuga var han en annorlunda och frisk fläkt, inte minst håret;-)

- Innergårdens följetong: Jag trodde ju att man lagt plast över i stort sett varenda ”fri” yta för att kväva all växtlighet till i höst, när man har för avsikt att så någonting där. Så fel jag hade. Under veckorna som plastduken varit på plats har det vuxit upp ogräs som bara den. Å idag satte trädgårdsmästarna igång med att rensa det minst 40 centimeter höga ogräset… i ösregn alltså. Ja, vad kan jag säga. Slöseri av resurser, både pengar och arbetskraft eller straffarbete för fångar...

Visst var det en riktig tråkig torsdag;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jodå, idag lyckades du verkligen få till en rejäl tråk-torsdag.
Själv känner jag nästan sorg över Boris Johnson, jag gillar killen rakt av. En frisk fläkt precis som du skriver. Inte så inrutad och statisk som de flesta politiker är. Tyvärr, mera frisk fläkt åt folket önskas! Det är ju ändå en enda stor cirkus det handlar om.
Det ser nästan ut som sallat ,det där ogräset...kanske det går att äta?
Tack för din tråktorsdag BP! Den förgyller min torsdag konstigt nog, som vanligt. Jag blir lite glad varje gång jag läser dina torsdagsinlägg ;).
Jodå, jag är lite knäpp...vill vara det också för det underlättar på något sätt.

nalta norrland sa...

Tråkigt tråkigt och yes det är nästan synd att Boris Johnson lämnat arenan och premiärminister posten. Partygate satte honom på pottkanten… men jag tror han är som katten och både har nio liv och alltid hamnar på fötter.
Ogräs som gräs tänker jag och borde de inte tagit fram gräsklipparen 😳

nalta norrland sa...

svar Ha ha 🤪 skojar Du eller… min 08a syster har inte pratat med mig sedan augusti 2018, hon har inte tid att åka upp å hälsa på mamma… hon är en strängt upptagen kvinna.
Hon skulle egentligen varit i Almedalen denna vecka men åkte på influensan 🤧 hon skulle alltså varit där på jobb.
I slutet av juni - kring midsommar - var hon och hennes man i Spanien och nästa vecka (om hon är frisk) åker de till Norge till mannens familj och stugan på ön Skrova utanför Bodö. Yes min mor håller oss uppdaterade.

Susjos sa...

Ja, visst var det en riktig tråktorsdag idag, regn och lilla familjen åkte hem igen. Fågels*it på balkongen är inget vidare, ännu tristare att fågeln ätit blåbär! Rensa ogräs i regnet, suck låter som straffarbete!
Å så BoJo som avgår i England, väntat eller hur?
Ha en fin fotbollskväll!

Geddfish ♥ sa...

Haha, roligt tråkinlägg!
Hade min pappa sett Boris kalufs hade han skickat en kam till honom! Det gjorde han till en församlingsmedlem som alltid kom okammad😂
Jag tror Boris hänger i så länge det går!

Jag hade en del sol på em och nu i kväll och faktiskt 20 grader!

Ett himla liv här utanför och det är inte en gång per år Det är ofta raggare och EPA härutanför. Men jag håller god min.

LillaSyster sa...

Stackare den här torsdagen så verkar ju tråkigheterna avlösa varandra.
Baby wipes tar det mesta så mitt tips är att köpa en förpackning och rengör räcket med dem, vet i sjutton vad de innehåller men det mesta blir rent. Jag fick bort fågelbajs inne på en tapet med det (har man katt och kattlucka kan det mesta hända) Skönt att du slapp ta dig an ogräset. 12gr varmt idag och 15mm regn, blev lite varmare nu till kvällen men blåser ju ....så inget skönt alls. Men imorgon ser prognosen bättre ut igen även om det inte är någon värme på morgonkvisten - fast det gör ju inte dig något......då jag är ute på promenad så sover du =) Ha det fint och hoppas att du fått se lite bra fotboll idag. Kram

femfemman sa...

Kul att ni har blåbär! Dåligt här i år.
Regn är bra. Även för blåbär. Blir bättre väder i morgon.

Ditte sa...

Vädermässigt ingen direkt hit idag men annars helt ok.
Misstänker att din uggla inte är på plats. Vår fula variant i plast gör sitt jobb och balkongen har hitintills klarat sig bra från att vara toalett.
Ja, er innergård är ju en sorgesam historia. Undrar hur styrelsen tänkt. Snarare inte tänkt. Absolut slöseri med allt.
Hoppas i alla fall ni slipper hyreshöjning.
Men i morgon ser det i alla fall mer lovande ut. Vi hoppas.

Ama de casa sa...

Gläää vilken äcklig bajs!!! Annars såg det riktigt fint ut tycker jag :-)

Annika sa...

DAMN effing BIRD!!!
Ovh blåbär därtill, grrr ...
Förstår att det svårt att få bort den skiten.

Vädret är ju inte det roligaste heller. Kollar in Stockholmsvädret varje dag på min lur. Ser inte så kul ut nu, men det ska väl bli bättre det med!

Önskar dig en trevlig helg!

KajsaLisa sa...

Blå skit, usch vad äckligt och nu verkar dina innergårdsbyggare kört vilse.
Lade upp min Tråktorsdag nu, somnade ifrån den igår.

Eva sa...

Håller med ovanstående. Det är alltid lika kul att läsa dina tråktorsdaginlägg. Förargligt med "blåbärsfläcken". Är det någon granne som matar fåglarna eftersom det har er balkong som toalett? Sedan undrar man om det är fritt från hantverkare eller trädgårdsmästare på eran gård någon dag i veckan. Det händer ju alltid något där.

Guldkryckan sa...

Boris var väl lite av en "spillevink" och ganska ok enligt lilla mig även om han ljög som en borstbindare, som min mormor skulle sagt.
Gillar debattklimatet i England där, vilket herrans liv, tycker vi borde implementera det i vår egen riksdag, då kanske folk hade blivit mer intresserade av debatterna i riksdagen..hade varit roligt iallafall. ;)

Ha det bäst Bp.