lördag 16 juli 2022

Bokmärke och några fotbollstankar (igen)


Ja, inte är det många kvar som fortfarande lägger upp bokmärken på lördagar. Personligen tänker jag fortsätta med det så länge jag har bokmärken på lager. Jag menar när man får så många bidrag av sina bloggkompisar så är det ju självklart att jag vill visa upp dom också. Dagens märke kommer inte helt otippat från LillaSyster. New Apparel som har världens mest stilrena logotyp verkar sälja träningskläder. Tusen tack LillaSyster:-)

Sorti för Norge
Norge återhämtade sig aldrig från 8-0 förlusten mot England. Det blev förlust även mot Österrike (0-1). Med andra ord får Norge lämna Euro 2022 redan efter gruppspelet. Väldigt otippat. Men de kan ju skylla på den svenska förbundskaptenen Martin Sjögren som återigen var totalt handlingsförlamad. 

England
Laget som hittills imponerat mest på mig är England. Igår la jag märke till lagets strumpor. En helt otippat färg. Strumporna var orange med ett fräckt mönster.Nordirland
Även Nordirland får lämna Euro 2022 efter lagets tredje förlust 0-5 mot England. Med tanke på att Nordirland är det enda ”riktiga” amatörlandslaget med endast fyra proffsspelare i England så gjorde laget betydligt bättre ifrån sig än Norge. De flesta av Norges spelare är högt betalda utlandsproffs.

Nordirlands målvakt
Jo då, Nordirlands målvakt var klädd i helsvart, väldigt passande;-) Hon heter Jaqueline Burn och var reservmålvakt i Häcken ett tag. Att jag vet vad hon heter beror på att jag köpt Aftonbladets EM-bibel. För på hennes tröja fanns bara siffran 1, inte hennes namn. Ja, ja, Nordirland har en lång väg att vandra…

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Lyckos dig som. får så många bokmärken! Jag har inga. So it is.
Men jag gör nåt annat.
Trevlig kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Har inte hört nån kommentar från Ada Hegerberg. Vore intressant!

Äventyret framtiden sa...

T.om jag tittade på matchen mellan Nordirland och Norge igår...:) Ser på allt lite annorlunda nu när jag har fått lite mera kött på benen vad gäller fotboll via dig. Tack för det.
Nu när jag tittar efter bokmärken ser jag dem inte alls. Tidigare dök de upp med jämna mellanrum när jag inte tittade efter dem, så kanske det är dags att inte titta efter dem igen, lite överraska dem? ;)

femfemman sa...

Jätteintressant att ta del av ditt fotbollskunnande. Det gör ju att även jag tittar lite extra på detaljer.
Har aldrig fått kläm på vad och om du har något svenskt favoritlag, vad det gäller herrfotboll...Kunde vara intressant att få lite analyser där också.
Gissar att Sverige åker ut i kvartsfinal mot Frankrike..En då jag är oerhört, så kan det var helt galet.
Ha det fint!

Hanneles bokparadis sa...

jag har tappat bort mina bokmärken... maken tittar på sport

Guldkryckan sa...

Lite synd om Norge där tycker jag, den svenska förbundskaptenen lär väl få gå då antar jag, välförtjänt isåfall förstår jag efter att ha läst dina rader här.

Tackar för denna rapportering Bp.

Ha det bäst.

LillaSyster sa...

Tack för länken =)
Det var färgglada tjejer, tänk att det finns något som Norge inte dominerar i.....nä det var kanske taskigt sagt?

nalta norrland sa...

Nix inga bokmärken denna lördag då jag inte har läst en bok på länge… men nästa lördag lär det dyka upp då jag ska börja läsa Nora Roberts nyaste och då krävs bokmärke 😃
Har varit lite mycket och då får bokläsandet lämna plats.
Men skyltsöndag i morgon blir det 😃
Med superhjältar 👍

Susjos sa...

Fint att du hänger på med bokmärken, så får du ju också fin hjälp av Lillasyster.
Tycker lite synd om Norge, men visste inte som du skrev att de är proffs allihopa, fast det är klart, det är väl de flesta i dessa lag i EM antar jag (förutom Nordirland då)!
Just nu pågår ju Spanien-Danmark medans jag bloggar, tycker det är en bra match, även fast det inte är några mål ännu, och jösses så bra den danska målvakten är! Vore kul om danskorna vann!
Ha en fin kväll!

Paula Merio sa...

Finland fick spela tre matcher, efter två hade de redan gjort slut på sina möjligheter till avancemang. Idag förlust igen. Men, jag är inte förvånad, herrarna är ju inte bättre de heller, nej är man finne är det skidor, rally och udda sporter som bärasinkäringikärret-tävlingar som gäller.
Spännande fri-idrott ikväll, men inte orkar jag fortsätta titta klockan två inatt. Det får bli reprisen imorgon klockan nio. Natti

Anonym sa...

Råkade surfa in på matchen mellan Danmark och Spanien,
som ju Spanien vann 1-0. De 90 minuterna var väldigt
l å n g a . Tråkig match, mao, i mitt tycke.


Roligare var det tidigare på dan, då jag tittade på
golfspelarna i St. Andrews, Skottland. Golf måste
vara en av de mest frustrerande (heter det så?)
sporter. Det där hålet är så litet, och avstånden
så stora. Och bollen kan hamna i den mest omöjliga
platser. - Iaf, killarna är vanligtvis snygga.
Finalen blir i morgon. Ciao, Ruth i Virginia

Anki sa...

Stilrent bokmärke från LillaSyster! Kul att håller igång!
Jag tycker lite synd om Norge, men sånt är livet under ett mästerskap.
Snyggt och färgglatt med orangefärgade strumpor.

Svar: Jag tar absolut inte illa upp - speciellt inte från dig - älskar din ärlighet! Visst var han charmigare och kanske sötare innan klippningen, men pälsen var otroligt tovig och för att få ordning på den så var det nödvändigt att klippa ner den rejält. Den växer snart ut igen - och han ska inte vara såå kortklippt i framtiden. Jag har väl aldrig påstått att han skulle vara en "minihund" - han är en stor dvärgpudel, ca 35 cm i mankhöjd och en vikt runt 7 kg - så någon stor hund är det ju knappast heller.
Glassätarna kämpade envist, men var näst intill spyfärdiga när de var klara!