onsdag 27 juli 2022

Fyra mål bättre än Norge

Vackert, eller hur!?

Totalt 11 personer som lirade boule idag.

Starfish & Coffee har ju sommarstängt. Startboxen är ett godkänt alternativ. Här ser ni "Jockeymackan". Imorgon serveras des kantarellpaj berättade ägaren Anki.

Läste i lokaltidningen att Café Startboxen serverar hundglass som varken innehåller socker eller laktos, däremot leverpulver. Gillar inte söt glass och är dessutom aningen galen så jag köpte hem en hundglass. Den var "svårsmält" kan jag säga och smakade precis ingenting. Hundbenet i mitten gnagde jag dock inte på;-)

Varning för långt inlägg

Då var EM i fotboll över för Sverige. Anna-Lena som är lagom fotbolls(o-)kunnig liksom min bästis Yvonne hade förutspådd att Sverige skulle bli utklassad. Själv var jag mera optimistisk. Å det verkade som jag skulle få rätt. För med lite tur och betydligt mera skicklighet hade Sverige kunnat leda med 3-0 efter 10 minuter. 

"Bara" 1-0 i paus
Tyckte att matchen var jämnt tills Englands bästa målskytt i turneringen Beth Mead helt obevakad kunde slå in 1-0. Ett mål Hedvig Lindahl var helt oskyldig till. Det var också det enda målet som inte var hennes fel.

2-0
Lucy Bronze gjorde det så psykologiskt viktiga 2-0 redan i den 48:e minuten. Målet VAR-granskades och godkändes – felaktigt anser många. Här borde Lindahl åtminstone ha gjort en ansats till räddning.
 

3-0 och 4-0
3-0 målet var en Zlatan-klack av ”underbarnet” Alessia Russo. Riktigt läckert! Hade Lindahl hållit Russos skott hon fick rakt på sig i läget innan hade det aldrig blivit mål. 4-0 målet – herreguuuu så klantigt! Att tippa bollen över ribban brukar en målvakt göra när h*n står på mållinjen. Lindahl lyckades tippa eller tappa bollen i eget mål när hon stod cirka fem meter från mållinjen.

Okej, vi var i alla fall fyra mål bättre än Norge som ju fick sig en 8-0 omgång av England;-)

Alla målen och de vassaste målchanserna kan ni se här om ni orkar.

En hyllning till Hedvig Lindahl kan ni kolla här. Jag skojar inte. Det finns faktiskt någon som minns hennes få bra ingripanden under hennes karriär.

Utvärdering från tv-soffan
Sveriges bästa spelare under hela turneringen: Kosovare Asllani. Om jag var hon skulle jag lägga av nu, bäst att sluta när man är på topp.

Sveriges sämsta inhoppare: Caroline Seger. Hon är ingen inhoppare, hon måste vara med från start för att komma till sin rätt. Men nu var hon ju skadad.

Att Lindahl kunnat hålla sig kvar så pass många år kan bero på att hon är/har varit Sveriges bästa målvakt. Kan och vill inte tro att så är fallet. Tänker på de unga målvakterna från Belgien, Holland och Portugal – unga, modiga och orädda tjejer som hade noll/liten erfarenhet innan Euro 2022. Sveriges reservmålvakt Jennifer Falk är gravid och tredje målvakten Zećira Mušović är tredje målvakt(!!!) även i Chelsea, det vill säga får ingen speltid. Suck för återväxten alltså.

England-Tyskland/Frankrike
England-Tyskland skulle vara en ”repris” från herrarnas VM-final 1966 som också spelades i England. Spelmässigt tycker jag dock att Frankrike är roligare att titta på, då laget har fler individuellt tekniska spelare. Tyskland är ju som alltid en lagmaskin. Men vi får väl se ikväll. Rapport kommer imorgon;-)
 

PS. Bilderna är dagsfärska och har ingenting med inlägget att göra. DS.

15 kommentarer:

femfemman sa...

De fotbolls-o-kunniga tror på Frankrike.
Trodde att det skulle bli rn bronsmatch för Sverige, men det har man tydligen inte i VM.

Nog kan andremålvakten komma tillbaka efter barnafödsel. Är väl flera i laget som gjort.

Är absolut för okunnig atg betygsätta någon spelare. Inte tillräckligt intresserad heller. Men bakåtsåarktn var läcker!

Guldkryckan sa...

Hundglass? Hujeda mej vad det låter äckligt. Hahaha. :)

Tackar för denna långa fotbollsrapport, nu är det över för i år.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Alltid kul när vi är bättre än Norge =)
Det var modigt av dig att testa glassen, själv hade jag aldrig kommit på tanken. Ha det fint =)

Äventyret framtiden sa...

Du är för härlig! Vovvov...men jag tror att jag också hade testat hundglassen av ren nyfikenhet, dock inte benet i mitten.
Jag såg faktiskt på matchen igår kväll och bakåtsparken var häftig även om den orsakade ett mål till England. Men England var bättre, så enkelt är det tycker jag som i vanliga fall bara lyssnar på Uffe och hans kommentarer. Påverkan från en viss BP kanske är svaret på mitt plötsliga intresse, mera påtagliga intresse.

Susjos sa...

Va, köpte du hundglassen?! Oops, det var lite förvånande! Bra att du hoppade över hundbenet, hihi!
Ja, visst såg det spännande ut i början av matchen igår, jösses va Sverige låg på, men sen hände något...
Zlatan-klackmålet var väldigt snyggt gjort! Ack ja, trist att förlora..
Strax dags för Tyskland-Frankrike, visst vore det kul om Frankrike vann!
Ha en fin fotbollskväll!
PS. Så fina blommor!

Anki sa...

Svenska tjejerna var inte tillräckligt bra ... sorgligt men sant.
Hundglassen känns inte det minsta lockande, den ser läskigt äcklig ut!
Svar: Nix, inget stambyte ... om jag hinner blir det ett inlägg i morgon :)

nalta norrland sa...

Go kväll, Huvva så ogott med hundglass 🤢 Du är konstig… men blommorna på första bilden var väldans fina 🤩 om fotbollen har jag ingen åsikt, men det var ju synd det blev som det blev.

Ditte sa...

Trevligt med vackra blommor att titta på. För tyvärr var just inte Sveriges insats igår något direkt minnesvärt.
Läste med stort intresse din analys och är väldigt överens.
Jag var också optimistisk de första 30 minuterna men sen blev jag mer och mer tveksam. "Kosse" gjorde ju allt oc lite till. Men fotboll är ju ett lagspel.
England var väl värds sin seger-
Att NOrge förlorade med 8-0 mot Engöand var en sak. Men Sverige med 4-0 var ju ingen hit-
Hedvig har ju gjort mycket bra men allt bör ha ett slut-
Nu blir det intressant i kvällens match- Och kanske tror jag på Frankrike.
Intressant med hundglass men jag hade avstått- Hade jag haft Curre med så var det en annan sak.
Kul med en reserv nu när "Starfish" har stängt-

Anna i Portugal sa...

Jag hade aldrig provat den glassen, jag är en stor glass-älskare men jag är väldigt kräsen! Nu blev jag sugen... får nog köpa hem lite god vaniljglass och göra varm chokladsås till det snart.

Paula sa...

Jag blir helt fascinerad av hundglassen! Den är inte vacker, men det bryr ju sig hundar som bekant inte om. Däremot bör den lukta gott, dvs. lever eller annat mums, superviktigt! Så nu avstår du även den svårsmälta glassen? Kul att du agerade testpilot, voff!
Jag såg delar av matchen igår, tyvärr! På tok för sent att låtsas att man ska stötta svenska tjejerna...bu Paula,

Klimakteriehäxan sa...

Det var ju skitjobbigt att titta på den här matchen!
Asllani är fantastisk. Och kanonsnygg dessutom!

Klimakteriehäxan sa...

P S att köpa en hundglass till sig själv - var inte det att ta i lite i överkant? Men tack för att jag fick ett fniss!

christian sa...

Vet inte vad jag ska säga...gillar inte glass å ger sig på hundvarianten..... usch blä....
4 mål bättre än Norge är väl det mest positiva man kan säga om Sveriges insats där...f.ö. håller jag med i "analysen" . . .
Å vad gäller Deutschland . . . lagmaskin var det, syntes både på å utanför planen mot Frankrike, teamspirit slår individuell skicklighet/nonchalans (?)....men vilken final det blir!!!

Carita Liljendahl sa...

Här hade vi mycket intressant på en gång! Fina blommor!
Och de där toasten, som jag skulle kalla dem, ser enkla och goda ut.
Och ja, man ska se det positiva, Sverige var bättre än Norge - men lite sur kändes ju förlusten ändå. Jag har bara sett Finlands och Sveriges matcher, inte brytt mig om de andra mer än att jag vet resultaten och vilka lag som möts i söndagens final, förstås.

byblixtra sa...

Den hundglassen såg inget vidare ut men det finns hundglass med blåbärssmak som både är sockerfri och laktosfri så alla kan äta den. Men den säljs i Boden.