torsdag 14 juli 2022

TråktorsdagKan väl börja med något som inte alls är tråkigt, nämligen att flera av er mina härliga läsare faktiskt verkar gilla mina expertkommentarer från tv-soffan – som informationskälla alltså;-) Okej, ni har ju kunnat vänja er vid mina fotbollsrelaterade inlägg när det är mästerskap i över tio år så plötsligt händer det:-) Även dagens inlägg handlar om mina observationer från England. 

Att boxa bort bollen
Alltså att boxa bort bollen gör man helst med två nävar. Man klappar inte till bollen, tappar den och serverar motståndaren lädret som denne såklart gör mål på. Så himla tråkigt! Inte bara att det blev mål för Schweiz efter Hedvig Lindahls tabbe. Nej då! Istället för att medge felet visar hon en total avsaknad av verklighetsförankring samt en väldigt skev självbild. Den här artikeln är klockren i sammanhanget:-)

Tatueringar
Ni vet ju att jag inte är direkt ett fan av tatueringar. Det gäller även damfotbollsspelare. Italiens lag ”vinner” tatueringsmatchen. 

Största besvikelsen hittills
Utan minsta tvekan Italien. De må slå alla andra lag med sina tatueringar, men fotbollsmässigt är de den största besvikelsen hittills. 

Nilla Fischer
Nilla Fischer är en av expertkommentatorerna som svt ”hyrt in” under Euro 22. Har inte följt hennes ”analyser” som hon har fått mycket kritik för. Däremot skulle jag nog säga att ”less is more”. Man behöver inte se ut som en julgran i en fotbollsstudio. Det är onödigt att ha minst en ring på alla fingrar, en halskedja modell XXL och örhängen modell XXXL

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilden jag lägger upp har återigen ingenting med inlägget att göra, men visst är den supertråkig! DS.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Bilden är tråkig, men bättre i röret än på marken.
PS Jag cyklar inte alls i samma klass som maken, men några rundor om sommaren brukar det ju bli. Men jag kan knappt cykla med vanliga pedaler längre, fötterna åker ju av och det blir ju inget tryck i trampandet.

Geddfish ♥ sa...

Verkligen en tråkig bild. Säger också att det är bättre att ta hand om fimparna än strö dem.
Nu kollar jag inte på kommentatorn, men det låter hispigt att blinga ut sig på det viset. Hör liksom inte ihop.

nalta norrland sa...

Jag börjar med att svara:
Visst kollar Du @asele_filmteam och inte Elins insta… 🤔
Jo yes visserligen ”orkar jag inte mycket” men jag vill ju inte sitta i en husvagn 24 timmar dygnet och tomglo 🤪 inte ens här hemma gör jag ju det.. jag vill göra utflykter till museum, utflyktsmål som t ex Thailändska Paviljongen och Döda fallet, jag vill se och uppleva så jag har minnen, positiva, att återvända rent mentalt till… inte sitta på en camping och det mest spännande är om jag ska laga mat och diska eller ska vi beställa mat och äta den i husvagnen, eller sitta på toa/duscha i servicehuset och höra andra människors ljud (och lukter).
Det är ju därför jag brukar försöka ta mig ut på dagsutflykt som till Stekenjokk, Arvidsjaur och Storuman.
Jag vill inte sitta still och vänta på att dö.
Jag överanstränger mig hellre ett par dagar, vecka under sommaren då jag ändå mår bättre än jag gör vintertid. Livet är för kort för att jag ska glo 24 timmar i husvagnen.
Så tänker jag.

nalta norrland sa...

Nu har jag läst ✔️
Nu ska jag strax gå vidare… följa Din länk, och kolla på julgranen 🎄 som kommenterar fotboll.
Tatueringar kan vara okey, men inte när människan under tatueringarna ser ut att vara påklädd och då är det inte t ex långärmad tröja utan tatueringar 👎
För övrigt har det varit en dötråkig dag idag ☠️

KajsaLisa sa...

Jag kanske skulle slå på TVn nästa match och kolla tatueringarna, men kan dom inte stå stilla så dom syns bättre. Usch vilken tråkig bild.

Paula Merio sa...

Läser med bestörtning om hur många av deltagarna i fotbollen är smittade av covid, och det bara sprider sig! Man skulle ju tro att idrottarna vet hur de ska skydda sig på bästa sätt, och att en viss säkerhet skulle råda på tävlingsområdena. Men nu sprider sig skiten som en löpeld i alla lag och led...
Vilken abstinens du kommer att ha när mästerskapet är över, den känslan är välbekant men inom andra sporter

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt tråkig bild!!!!

Äventyret framtiden sa...

Tobaksfimpar är alltid tråkigt men mindre tråkigt ändå när de samlas på ett och samma ställe.
Vad gäller tatueringar så är de väl inte avgörande för fotbollsresultatet? ;) Eller bling för kommenterandet;?
Du lyckas nästan alltid att få det extrakul på något sätt när det är en tråktorsdag. Eller så har jag lite sjuk humor.
Tror som Paula att du kommer att få abstinens när mästerskapet är över.

Susjos sa...

Älskar dina härliga kommentarer om fotbollen, trodde inte att italienskorna har mest med tatueringar? Såg också att Nilla hade en massa tunga smycken på sig!
Såg inte Frankrike vinna mot Belgien ikväll, men jag antar att Frankrike var favoriter!
Ha det gott!

Ditte sa...

Visst är bilden himla trist.
Just nu är jag i jobbtagen och missar mycket av fotbollen så jag läser dina analyser nu ett par dagar är så nöjd med det. Ja, jag läser dem alltid men brukar ju även titta för egen del.

Åke sa...

Min livskamrats kusin brukar alltid ösa galla när man kommer in på tatueringar. Hon är en sådan som varit med och opererat bort en himla massa mör folk ångrat sig. Tråkigt med fimparna sådär… tycker mig se en på backen också.

Ama de casa sa...

Verkligen en trist bild! Men ändå bra att ha, askkoppar är inte dumma trots allt.

Eva sa...

Älskar dina expertkommentarer om fotbollsem. Jäklar vad en del tjejer makar sig. Förstår inte att sminket håller när de svettas. Tatueringarna ser illa ut. Fattar inte hur man förstöra sig så. Gillar inte heller karlar som har tatueringar. I synnerhet inte de som täcker hela huden på armar och ben och på andra ställen också kan jag tänka mig!.

Guldkryckan sa...

Du har ju klockrena kommentarer när det gäller fotbollen, håller mig till dig istället för "experterna" på tv.

Visst är bilden trist, hur svårt kan det vara menar jag. :(

SV: Det enda som var något att ha på Rhodos var väl den där gamla stan, steniga badstränder är inte min grej.
Aldrig mer Rhodos.

Ha det bäst Bp.

Anki sa...

Dina fotbollskommentarer är ju bara bäst! Älskar dem!
Fimpar är läskiga ...

Carita sa...

Bilden visar onekligen ändå nåt som är tråkigt - fimpar på fel ställe. Dom bara stoppas in överallt där dom får plats, och dom får ju tyvärr plats både här och där. När en satt ner en fimp tror andra rökare att platsen är ok.

Jag har följt fotbolls-EM ganska dåligt. Vet hur Sverige klarat sig, sett Finlands förluster med ett öga, gjort annat samtidigt. Vår svenska tränare har tyvärr gjort bort sig lite med diverse opassande uttalanden här i Finland, och spelarbytena borde hon ha gjort tidigare än i matchens sista minut. Hittills annars varit nöjd med hennes insats.

Freedomtravel sa...

På tal om tatueringar ... Jag har ju en tatuering själv och kan gilla tatueringar MEN här i Tyskland blir jag lite lätt "chockad" då och då. Här är ganska vanligt att unga tjejer har extremt mycket tatueringar, ibland så benen eller armarna nästan ser svarta ut. Nej, inte fint enligt mig, men det är väl en smaksak ...