onsdag 20 juli 2022

Onsdagsmix


Bilderna är tagna på morgonen, innan frukost. Utsikten i bild 1 är helt i min smak:-)


Visst hade jag vissa abstinensbesvär igår kväll. Det var ju uppehåll i Euro 2022. Men ikväll är ordningen återställd – första kvartsfinalen mellan England och Spanien, avspark 21:00. En höjdarmatch. Håller på England, då laget mest imponerat på mig hittills. 

Några svar på Orsakullans frågor:

Berätta om ett ljus – det påstås ju att man kan se ”ljuset i tunneln”, när man haft det motigt och börjar må bättre. Personligen tycker jag att ”ljuset i tunneln” betyder att ett tåg är på väg att köra över mig;-) 

Ölets dag, hur ska min öl serveras? Dricker öl nästan bara under våren/sommaren. Och då föredrar jagen en iskall Corona eller Sol ur flaska med en limeskiva. 

I mitt hem finns det inga… oäkta blommor, inte några direkt levande heller. Undantag min novemberkaktus. Vi äger heller ingen sopskyffel.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

PS. Bilderna har inte direkt något med inlägget att göra. Fick dom levererade idag av bästisen Yvonne. Hon och hennes tre körsystrar bor på Blique designhotell i Vasastan. Barbershop-kvartetten repar inför några framträdanden och tyckte det var roligt att ”semestra” i Stockholm. Två av körsystrarna bor inte i huvudstaden. DS.

8 kommentarer:

Ditte sa...

Vad roligt att semestra på ett lite lyxigare hotell i Stockholm. Och perfekt att förena nytta med nöje. Kollade upp hotellet och det ser riktigt fint ut. Dock ingen havs/sjöutsikt. . Men det går ju bara ändå . Och i Vasastan är det nog mer takåsar som gäller. Kul också för de som inte i vanliga fall bor eller äri huvudstaden.
Trevligt med lite bildhälsningar.
Jodå, fotboll blir det här också i kväll.
Kul att läsa dina svar.
Vad gäller ölen instämmer jag. Och sommartid.

Carita Liljendahl sa...

Hups! Lite folktomt där :-) Brukar inte vara så på dina bilder, men tidig morgon förklarar allt.

nalta norrland sa...

Härligt med hotellmys lite lyxigt att turista i sin egen stad.
Sopskyffel äger jag men inga oäkta blommor, öl dricker jag icke, jag håller mig till vin, cider och whisky 😃
Vädret har lockat fram myggjävlarna 🦟 himla tur jag icke får myggbett 👏

Äventyret framtiden sa...

Ingen som helst dålig idé att semestra i Stockholm. Den tanken kan jag tänka mig själv också. Det finns ju hur mycket härlighet som helst där i knutarna, bara att ta för sig av det goda.
Jodå, en pá de lixo har jag nog, en sopskyffel alltså.
Om jag dricker öl så är det en kall Coral, det händer någon gång.

femfemman sa...

Kul tolkning på ljuset i tunneln. Jag tänker ju på döden ....Då lär det också vara ett ljus i en tunnel.
Inga oäkta blommor här! Aldrig i livet! Men halvdana vanliga växter finns det gott om. Är inte så bra på att sköta om inneväxter.
Öl! Gott någongång ibland. Beskt ska de va! Ha en god kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Oj, var detta ölets dag? Vilken tur då, att jag drack en Mariestads alkoholfri på kvällskvisten! Jag är inte jättebegiven på pilsner, men när det varmt är det väldigt gott men en öl. Riktigt kall ska den vara.

Anna i Portugal sa...

Gör inget att jag missade ölets dag, för här dricks det aldrig öl. När vi bodde i Sverige hade vi ingen sopskyffel hellre, det ar dammsugaren som gällde. Men här i Portugal har jag faktiskt två... en till balkongen och en till verandan, vill ju hålla det fint på uteplatserna med då det är där vi är mestadels. Fotbollen struntar jag blankt i, är ju intresserad av annan sport men inte fotboll.

Guldkryckan sa...

Det där med ljuset i tunneln instämmer jag i fullt ut. :)

Ölets dag missade jag helt och hållet, det blev ju vin här istället, får ta en öl idag istället, alkoholfri sådan, det enda vi har kvar sen midsommar och familjemiddagen.
Inte min grej alls men vad gör man?

Ha nu en fin torsdag Bp.