fredag 17 februari 2017

Mässrapport Caravan 2017 – del 2

Maken och jag åkte ju dit mitt på dagen igår torsdag - på en vanlig arbetsdag alltså - om man inte är panschis vill säga. Kan lugnt konstatera att i stort sett alla mässbesökare – och det var många från hela Sverige – var pigga, välmående, uppklädda och nyklippta pensionärspar. Ungefär som vi då (minus finkläder och klippning);-)

Det finns ”rika” pensionärer
Det är härligt att se att det faktiskt finns ”rika” pensionärer i Sverige som har råd med en husbil eller husvagn (tror inte att de är ute efter tält;-) ). Dessa fordon är nämligen långt ifrån billiga, och det är inte ovanligt att man måste hosta upp en miljon kronor och mer. Men har man sålt sin villa och flyttat in i en lägenhet finns det ju pengar över. Så varför inte satsa på en lite lyxigare tillvaro på ålderns höst. Perfekt!

Ljust

De flesta husbilar och husvagnar är ju av tradition vita med en mera eller mindre trist och mullrig brun inredning. I år hade flera tillverkare ändrat på den trenden, åtminstone vad gäller inredningens färgsättning. Ljusa fina färger i stället för tråkigt fanér. Äntligen!

Coolt

Ja, den duschen och LED-belysningen i en Eura Mobil var så himla coola, stilrena och ursnygga.

Kylskåp

Det här kylskåpet får dock underkänt. Maken konstaterade att det knappt fanns plats för mat för att inte tala om två BiB:ar alternativt vinflaskor. Två ölburkar kanske ryms tillsammans med lite pålägg i plastförpackningar.

Handtag

Här funderade jag över varför många tillverkare hade valt att göra dörrhandtagen på husbilarna i högglänsande material. Ett urkorkat val tycker jag. Matt metall eller träd hade varit smartare. Då syns åtminstone fingeravtryck och glassrester lite mindre.

Husvagn

Maken är uppväxt med husvagnssemester och älskade det. Han och jag kunde bara konstatera att husvagnar är ute. Knappt några besökare klev in i husvagnarna som fanns på mässan. Personligen tycker jag att det är synd. Jag menar, det har faktiskt sina fördelar att parkera sin husvagn på en campingplats och ha möjlighet att utforska omgivningen i bil. Å mardrömmen med att parkera/backa med husvagn är ju ett minne blott. Det finns radiostyrda fjärrkontroller för sådant nuförtiden.

Färgglad grillning

Så här fint och färglatt kan kött/fisk/korvar/grönsaker med mera grillas nu. Äntligen!

PS. Det här reportaget är ju aningen "seriösare" än gårdagens inlägg. Och ni som är vana "campare", kom ihåg att jag/vi har noll koll på om hur verkligheten ser ut på en camping-/ställplats. Min avsikt är som alltid att få er att le i första hand;-) DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Färgglada grillar gillas 😀 Antagligen har de som köper en ny husbil/husvagn efter de sålt villan inga barn å äter icke glass eller så är de pedanter å bra på att putsa bort fingeravtryck 😜 Dusch med ledlampor gillas 👍
Har faktiskt aldrig varit på nån Husbil/husvagnsmässa, sällan sådant anordnas häromkring 🤔

Herr Nilssons Fru sa...

Oh jo, de finns massor av husvagnsfolk fast de går kanske inte på mässor :) vi är husvagnsfolk kan ju inte skryta med att vi är ute jämt men endå:) Grillarna var redigt läckra, så glad att saker äntligen fått färg.
Kramiz

FREEDOMtravel sa...

Kul att läsa ditt reportage! Jag har varit på mässan hela dan idag, men bara hunnit kolla runt lite grand, lustigt nog. Har haft fullt upp med allt från att föreläsa till att fika med husbilsvänner till att titta på David Batra ... Imorgon planerar jag att kolla in tillbehör! Håller för övrigt med om att kylskåpet du fotade är litet. Vårt i husbilen är större. Dessutom är jag en mästare på att pressa in saker i det ;) PS. Snart måste vi ju lyckas ses! Känns som att vi ofta är sådär otroligt nära att träffas ...!

Carita Liljendahl sa...

Husbil, nytt och modernt, det är en dröm för mig.
Tänk att ha en sådan, och bara kunna köra iväg, semestra, se världen.
Dom pengarna finns ändå inte ännu i alla fall på min bankbok...
Men, jag är glad och nöjd med livet ändå och tackar för titten på bilderna, alltid kan man drömma sig bort en stund :-)

Geddfish ♥ sa...

Jag har varit med om att äga tre splitter nya husvagnar på rad och med lika nästan lika små kylskåp. Och jag kan säga, att man blir mästare på att stapla och det får plats mycket mer än vad man tror. Dessutom handlar man inte "på sig". Och nån BiB hade vi inte där ;) men en flaska och mjölk i dörren fick plats.
Ja, jösses, jag tog faktiskt körkort för tungt släp 2008, men idag, nej, är väl frågan om synen.
Och jag är nöjd och glad för det jag har 💙 och tack för finfina bilder!!

Ditte sa...

Jag log stort åt ditt inlägg och det var trevligt att få se mer av utställningen. Men något köp är inte aktuellt för oss annat än en av de färgglada grillarna.


Jag är ingen campare, har aldrig varit, men har dock förr varit på några mässor. Ser via dig att utvecklinen gått framåt med stormsteg och roligt att nu materialen blivit mer gedigna i stället för fanér.

Har sett att man i de större husbilarna har med sig motorcyklar eller scootrar och sedan tar sig iväg i omgivningarna och det är ju ett gott alternativ. (Vanligt med de husbilar jag sett längs Costa Blanca.)

Minns för evigt en backning av en husvagn i Norge på en smal och krokig väg där jag skulle vara behjälplig, vilket krävde tålamod och goda nerver. Puh!

Ledduschen gillades och jag kan tänka mig att det fanns fler läckra lösningar i den husbilen. Kändes nytt och fräscht.

Har testat husbilslivet i hyrda fordon i USA och på Nya Zeeland och det var väldigt trevligt men inget för mig i det längre perspektivet. Jag gillar ju inte bilsemester alls men har provat i flera omgångar för man kan ju ändra sig.

Tack för besöket och de fina bilderna.


Susjos sa...

Kul att det ändrar sig med form och färg! Grillarna var ju superläckra. Men nån campare lär jag aldrig bli, om jag inte vinner flera miljoner och kan köpa mej en husbil, kanske....?!

KajsaLisa sa...

Kul grillar, men duschen var läckrast.

Marina sa...

Vadå, en vinbox, två öl och lite pålägg, räcker inte det???

Anki sa...

Läcker dusch och snygga grillar! Vårt kylskåp är stort i jämförelse och allt vi behöver får plats :)

Steve sa...

Intressanta funderingar du har. Du skulle tveklöst kunna ha en framtid som produktutvecklare i den här branschen.

Ama de casa sa...

Gillar dina reportage skarpt! En tydlig BP-vinkling är såklart led-duschen. Jag reagerade på samma vis på den där kylen - på tok för liten! Fast när vi väl hade uppgraderat oss så vi hade en kyl när vi tältade så var den ännu mindre... Största felet på kylen var nog att den var tom ;-)

Läckra grillar! :-)

Biggeros sa...

Alltid lika roligt att läsa dina inlägg med ett leende på läpparna =)
Jag är ingen husvagnsmänniska. Visst har jag provat på det livet (för länge sedan) annars hade jag inte yttrat mig. Visst är duschen snyggare med ledbelysning i neonfärger. Kylen är rent för liten. Grillarna är jätte coola. I min smak=)))

Guldkryckan sa...

Husbil skulle jag lätt kunna tänka mig på ålderns höst, bara åka det näsan pekar och hitta nån fin camping, eller nåt annat, att parkera på.
Helt min "grej".

Fast ett rejält kylskåp ska jag ha, om jag så ska ha ett i ytterligare en trailer efter husvagnen ;)

Fint reportage detta....inspiration helt i min smak.

Ha det fint Bp.

Susanne ❤️ sa...

Jag sa en ggr Aldrig husvagn men du ska Aldrig säga Aldrig ..
Vi har haft en när Lukas var liten nu är jag sugen på en men maken vill inte alls ... går visa honom fina bilder ;) kanske kommer suger av bekvämlighet tillbaka !!! För vem vill tälta ;)

Annette sa...

Vilka snygga grillar! Lagom stora också tycker jag. Camping är däremot inte min melodi, efter att ha släpat vatten och annat, gått ut i kolsvarta mörkret för att utfodra hästar o.s.v. har jag ingen lust att leva spartanskt när det väl är semester. Husbil vore ok, men inte tält. Husbilarna numera är ju däremot så enorma! Det är ju inte precis så att man kan svänga in på ICA för att handla litet med en husbil stor som ett halvt hus.

anders.vallersta@gmail.com sa...

Undrar om husvagnar verkligen är ute? De används i alla fall mest UTE ;-)

anemonen sa...

Husvagn eller husbil hade varit fint det. Jag skulle gilla det och så snygg inredning det var här. Ja de blir väl modernare med åren.

Susanne ❤️ sa...

Oj nu märks det att jag Jar legat sjuk och missat allt spännande du varit ute på, det där var skillnad mot husvagnen maken och jag köpte för att ha då vi klättrade i Frankrike
vi ville ha ett gammalt ÄGG men alla vi hittade var mögelskadade så det blev en polar kissgul med brun rand helt avskyvärd hur kan man göra den i så ful färg...haha
men den var redan gammal och såg beige ut när vi skrubbat av den och randen blev svart..
sydde om alla kuddar i vagnen till marin och nya gardiner och mattor den passade oss perfekt och efter ha varit och klättrat och bott i tält var det här lyx på hög nivå ;)
Tack för bilderna ska titta vidare på dina inlägg från mässan
KRAM