fredag 10 februari 2017

Stockholm Furniture & Light Fair – del 1

Det är då en himla tur att många av er gillar att följa med mig på mässor och kolla vad jag har hittat. För idag blir det ytterligare ett besök på Stockholmsmässan. Den här gången får ni titta på bilder från Stockholm Furniture & Light Fair. Då det är en internationell mässa med många utländska utställare och besökare är det engelska namnet helt rätt. Jag menar företag från alla världsdelar är kanske inte så förtjusta att delta i en mässa som heter Stockholms Möbel- och ljusmässa;-)

Allmänt intryck
För maken var det första gången han besökte Furniture & Light Fair. Han gillade den skarpt, men konstaterade att det nog var den första mässan med fler kvinnliga än manliga utställare/besökare han varit på. Det har jag aldrig tänkt på, men hade rätt.

Trender
Fick faktiskt anstränga mig ordentligt för att få ihop några färgglada bilder till er idag. Tiden för ”gladfärger” verkar vara förbi. Nu är det återigen pastellfärger och grått som är inne. Å vet ni vad – heltäcknings- och ”vanliga” mattor är tillbaka för gott. När till och med Tarkett som är en av världens största tillverkare av trägolv bara visade heltäckningsmattor, då är det allvar. Förresten kallas de inte heltäckningsmattor heller längre utan heter nu ”textilgolv”. Vad gäller ”vanliga” mattor så fanns där några riktiga höjdare. Kolla gärna bilderna! Enjoy!


Inget lapptäcke utan en läcker "trasmatta".


Dessa mattor skulle jag kunna tänka mig som gobelänger också.


Dessa textilgolv hos Tarkett påminner mig om engelska slott och herrgårdar. Är ingen fan av heltäckningsmattor.


Stolen "Blossom" är otroligt läcker tycker jag.


Dessa alternativa "sittgrupper" var inte för barn utan för vuxna. Kul!


Ett enkelt och snyggt sätt att dekorera väggen med vanliga plaststolar utan ben. Fräckt och färgglatt:-)

PS. Hälsar på hos er under kvällen. DS.

19 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Who vilka färgglada o trevliga saker. Tarkett, de ligger ju här hos mig, ja inte matterna utan fabriken :) Den orange stolen, den skulle jag gärna ha på kontoret vore ju perfekt att trycka ner besökare i, de skulle ju sitta som kungar o drottningar. Färgen....mums...

Jag tror barnen skulle tycka de vore extra kul att gå i skolan om de fick sånna häfiga bänkar o vilstolen, hur söt som helt.

Go helg
Kramiz

Carita Liljendahl sa...

Ja, vad skulle man göra utan sina bloggvänner?
Jag hinner inte gå på alla mässor jag vill, och speciellt inte på dem som arrangeras utomlands :-)
Så jag tackar för rundturerna!

nalta norrland sa...

Jag önskar jag hade tillgång till mässor och utställningar,
i brist på sånt i verkliga livet tackar jag ödmjukast å är glad jag får åka snålskjuts med Dig :)

För x antal år sedan på dagis gjorde jag sånna där "mönster" som det är i "trasmattan" garn som doppades i tapetklister och virades runt, runt till olika former... ja mestadels runda.

Färger... folk verkar ju inte längre vilja ha färg i sina liv, det är vitt, vitt å beige som tillhör favvo färgerna i heminredning.

Visst har Du sett de röda väggarna vi har i tvrummet?

Hos oss - jag som väljer - är det färg.

cat sa...

Åh ett helt underbart färgsprakande inlägg! Det behövdes i allt det grådaskiga man ser ute.
Bild 1 hos mig är min favorittös, Surprice eller som jag kallar henne; Racerbruttan.
Bild 2 är min älskade gamla bubbe, Parad.
Efter sommaren är det klart med bygget för etapp 1 och det är "mina" hästar som berörs av den första etappen.

Geddfish ♥ sa...

Här fick jag mig en riktig färgdoping, härligt!
Kram 💚 💚

Ditte sa...

Tack för attt du tog mig med hit till denna mässa. Har varit här vid några tillfällen och det har alltid varit trevligt, men länge sedan nu. Tiden går.
Härliga och färgglada bilder. Men inte är jag heller någon fan av heltäckningsmattor. Men det mwsta brukar ju komma itllbaka med jämna mellanrum.
Bilden på trasmattorna fångade direkt mina ögon. Jag blev glad av att se den och även flera av de andra mattorna skulle jag gärna ha. Blossom skulle jag gärna provsitta och med en uppiggande färg.
DE alternativa sittgrupperna var inspirerande men kändes lite hårda att sitta på.
Ser fram emot fortsättningen på besöket.

Susanne sa...

Några av kollegorna har varit där och sa att mässan var bra.
Sv: Jag hoppas på en massa poäng i första hand och publiksiffran kommer sen ;)

Husbilen-Ellen sa...

Kul att få vara med på mässan via dig. Trist med textilmattor. Så glad att se trägolv och så lätt att underhålla dem med mattorna. Jag gillar andra mindre mattor, men dem går det att ta ut rysta/skaka eller piska. Stolarna utan ben var läckra. Ha dé!

Anki sa...

Härligt och färgsprakande! Kul att ni gillar att gå på mässor tillsammans ... och tur för oss som får hänga med via dina härliga bilder - tack, tack!

FREEDOMtravel sa...

Blomstolen var kul! Vet inte om jag skulle vilja ha den hemma dock ...

Eva Trillian sa...

Tummen ner för "textilgolv" - men det kanske är för att jag är av generationen som har levt med det och vet hur äckliga de blir i långa loppet :/ ... eller, ja, de kanske har löst det med nu? Men, oavsett - ett golv man ska tvätta av när det behövs, det är min melodi!
Gillar stolarna - där var det färger i alla fall! :)

Biggeros sa...

Wow, vilken färgklick i vardagen. Jag gillar färger men är feg att möblera mitt hem med skarpa färger (förutom tavlor). En fin färgrik trasmatta kanske. Ursnygg!! Vilka häftiga stolar=) Gillar allt utöver det normala. Heltäckningsmatta är inget för mig som har vuxit upp på ljuva 70/80-talet. Jag är egentligen ingen mattmänniska överhuvudtaget. När tarkett visar heltäckande mattor då är det allvar. Trevlig Lördagsmorgon🤗🤗

Ama de casa sa...

Gillar verkligen den där första, läckra "vanliga" mattan. Fast den är ganska ovanlig för att vara vanlig :-)

Heltäckningsmattor är inte kul. När jag var liten hade vi till och med heltäckningsmatta på toan i sommarstugan (!). Praktiskt nog så var den gul... ;-)

Dom värsta var dock dom där nålfiltsmattorna. Jösses så många brännskador jag har fått av såna. Lyckligtvis är väl ändå inte dom på väg tillbaka?

Susjos sa...

Vilka härliga färger du hittade i alla fall. Är det sant att heltäckningsmattor är på väg tillbaka? Det förklarar varför det ligger just en heltäckningsmatta i vårt nya sovrum i lägenheten, vilket vi vill ta bort, är inte heller något fan av textilmattor som det då nu heter.
Måste fnissa åt Amas kommentar...gul matta på dass...hehe...

SV: Nej, vi åker inte till Hagby-tippen, vi har närmare till Smedby i Väsby, och faktiskt är det en hel del tjejer där och slänger också :-)

Stare Ström sa...

Vilka kul grejer det finns!
Jag bjuder på mera grådaskigt men vill gärna ha din tolkning...

Anni sa...

Trasmattan och stolarna gillade jag skarpt. Men det borde kännas lite knöligt och konstigt att gå på mattan om det är stora hål i den?

Din man måste väl vara uppfödd med heltäckningsmatta i badrummet, så typiskt brittiskt. Urk. Minns hur man klev upp ur badet och rakt ner på mattan ...
Och så fanns de där små (ofta lurviga) mattorna som skulle ligga framför toan, formad efter toastolen. Så otroligt snuskigt, tycker jag.

Anita Malta sa...

Tiden för Gladfärger må aldrig vara förbi ;-) Men heltäckningsmattor trodde jag var ett avslutat kapitel fast heter det textilgolv så är det naturligtvis en helt annan sak, låter iallafall mjukt att gå på.
Håller med, Blossan är hur läcker som helst sen blir det värre... Kul men fult och passar bäst i en lekstuga för barn. Sen blir det roligt och färgglatt igen :-D Tusen tack för att jag fick följa med på Stockholmsmässan del 1. Nu ska jag kika på del två...

Meta sa...

Men så är designern till stolen från min ort med. haha
Kram Meta

KajsaLisa sa...

Stolar i alla färger, tror du njöt av det. :) Det sista vore ju kul som armband om det var lite mindre.