söndag 5 februari 2017

Skyltsöndag #91

Var det inte jag som sa att man kan hitta skyltar överallt?! Jo då, det är då en himla tur att jag faktiskt har rätt här, då Claes-Göran än en gång svek mig i veckan. Det är dock inte alltid så himla lätt att komma över riktigt roliga skyltar som ni ser. Veckans bidrag är alla fotade på hemmaplan förutom bild 1 som är tagen i Mörby Centrum. Vad skulle jag göra utan mitt lokala centrum, där jag som tur är alltid hittar bloggfoder till Skyltsöndagen:-)


En kul idé och en rolig uppmaning. Som ni ser är resultatet aningen klent.Visst är vi sårbara! Efter det extremt kyliga vädret i bland annat Spanien nyligen hade flera caféer, restauranger och matvaruaffärer hängt upp skyltar som talade om för kunderna att de fick klara sig utan sallad. Nu tycker jag ändå att diskarna hos den lokala ICA vid fototillfället var välfyllda, men för exakt en vecka sedan gapade hyllorna tomma. Åsså trodde jag i min enfald att Rucola var en sallad;-)


Björn Borg butiken gillar uppenbarligen inte bomull och avrådar folk från att springa i kläder gjorda i detta material. Alltså ska jag köpa syntetiska kläder, eller!? Nu springer jag i och för sig inte längre, men när jag väl gjorde det hade jag uteslutande bomullskläder på mig. Äger än idag inga plagg i syntetmaterial.


The American Food & Gift Store according to Charles har flyttat från en liten lokal till en betydligt större som är strategiskt belägen bredvid vårt favo fik. Där hittade jag den här söta figuren. Till Helgbilden imorgon ska jag berätta vad som hände mig där idag. Ni kommer att skratta ihjäl er, jag lovar:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

22 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Rucola heter på svenska senapskål och det syns även på fröna, de ser ut som små senapskorn. Och som man även hör på namnet så ingår de i samma familj som kål. Så nej, de är ingen sallat däremot kan de ingå i en sallad. Japp, nu är jag en ordsnok igen.

När jag tittar på min rucola här i landet så förstår jag inte riktigt varför det är brist. Min i landet är en halvmeter hög och hur frodig som helst. Tyvärr tycker även vildkatterna att den är ett revirmarkeringsställe så nä, den äter jag inte av.

Ama de casa sa...

Oops! En cliffhanger... Jag gillar inte cliffhangers! Men jag får väl sjå mig :-)

Sen tycker jag att det var stort av Gateau att ta på sig det där med att vi har haft så kyligt. Jag accepterar ursäkten - men nu får dom ge sig! :-D

nalta norrland sa...

Cliffhanger :) jaa Du vet ju hur Du ska locka oss läsare :)

Nu tillhör ju Din blogg de bloggar som är ytterst läsvärda även utan cliffhanger :)

Här har jag inte sett till vaken nån brist på sallad eller några ursäkter.

Ta trappan YES det gillar jag :)

cissi sa...

Jag gillar verkligen trappen som den hurtbulle jag är!! :)
Och visst är det skrämmande med ruccolan. Ruccola klarar väl sej de flesta utan, men tänk när sådana saker börjar hända med livsmedel som vi verkligen behöver.....för att det kommer att hända förr eller senare behöver vi nog inte tvivla på.

FREEDOMtravel sa...

Den första bilden på trappan är lite kul! Jag har ju lämnat in min rapport till Folkhälsomyndigheten nu om vd forskningen säger om olika insatser om att främja bra mat- och rörelsevanor i befolkningen, och jag kan säga som så att det fanns en hel del studier om uppmaningar i trappor ... ;)

Åke sa...

Vist finns det skyltar i vår närhet :) Jag gick inte många steg idag :) Din trappa var riktigt läcker :)

Ditte sa...

Tack för pigga skyltar! Ja, att ta trappan i stället för hiss är ju en bra grej. Och med pigga text kanske fler gör det.
Vad gäller att det skulle vara brist på grönsaker i Spanien har npg vare sig jag eller andra här på Costa Blanca märkt det. Dessutom odlas mycket längs hela kusten i växthus. TRor snarare att handlarna tycker att deras förtjänst blir mindre för de kan ju inte få folk att betala hur myckt som helst för grönsaker som färdats långt och dessutom är ganska smaklösa så här vintertid.
Att ruccola är samma som senapskål visst jag men tänker inte alltid på det.
Bomullskläder anses numer kyla och dessa i syntet anses absorbera svett. Hur fråscht känns det. Ren ylle vore i så fall bättre eftersom det absorberar fukt. Gillar inte alls syntetplagg.

Meta sa...

Heja på det där var ju för bra skyltar. Håller med dig om att visst är Rucola en sallad.( alla är ju inte lika pålästa på jobbet hihi)
Jag är i storstan på måndag o tisdag.Håll tummarna för fint väder. Tack
Ha en bra vecka
Kram Meta

Anders W sa...

Trappan verkar kul. Vi har en trappa som tävlingsredskap, upp till toppen av Kvarntorpshögen. Efter 427 steg har man nått toppen 100 m högre över havet.
Gransaker ska man nog välja utifrån årstid. Känns fel att alltid ha allt!

Olga T sa...

Trodde ruccola var en sallad. Man lär sig alltid något nytt, inte minst i bloggvärlden. Kul trappa. Den texten inspirerar!

KajsaLisa sa...

Bomull funkar bra på löpbandet på gymmet, då det är varmt och man duschar efter. Men inte utomhus vid hög aktivitet. Bomull suger upp vatten ( det är därför man använder det i handdukar bl.a. Syntetkläder låter svetten från kroppen passera igenom så man inte blir blöt och fryser. Detta funkar givetvis inte till 100%, men syntet är bättre.
Trappan var kul, du kan ju testa skillnaden mellan bomull och syntet där.
Salladen kommer säkert tillbaka när det blir varmare :)

Susjos sa...

Å din favvofärg på trappen, passar ju perfekt!!!
Nu är jag bra nyfiken vad som hände i butiken?
Och jag lovar, blir det nån intervju publicerad så ska jag länka!
Hälsningar från en mycket trött schlagerdrottning!

Steve sa...

Har man egen trädgård blir det aldrig "tomt i hyllorna". Det finns alltid nåt på lagret eller att skörda, även vintertid.
Jag ser att Emma skapat klarhet i rucolamysteriet.

cat sa...

Ja jösses jag har aldrig förut stött på skyltar som meddelar om matvarubrist av något slag. Känns väldigt konstigt och man tänker genast på att det samhälle vi har byggt upp är så oerhört bräckligt. Har även sett rubriker om att det råder ölbrist.

Har ett underställ i syntet och det använder jag ibland när jag rider, men vet i tusan om jag tycker om det ska jag säga. Föredrar på alla sätt och vis naturliga klädmaterial.

Anki sa...

Hoppsan - här hade jag skrivit en lång kommentar och så var den bara puts väck!
Kul skyltar ... spännande med cliffhanger!
Var här igår kväll och kollade, men då fanns ingen bild alls på mig och när jag skulle kommentera ringde telefonen - jisses det händer inte ofta (den gamla vanliga, stationära alltså) Nu ser det i alla fall normalt ut!
Du får gärna ändra min länk på din Skyltsöndagssida också :)
Ha en bra dag!

Annette sa...

Läskigt vad man tar just mattillgång för given, kanske finns något positivt med att vi får en tankeställare. Jag saknar ruccola, men ännu mer färsk babyspenat som jag äter mycket av, och för femtioelfte gången bestämmer jag mig för att i år, då skall jag börja odla egna grönsaker, som Anni (http://vardagsnjutning.blogspot.se/) Vi får väl se om jag lyckas bryta trenden just i år ;)

Såg att KajsaLisa svarat det jag tänkte svara om bomullskläder. Jag gillar inte syntet normalt sett, men just vid träning är det toppen. Bomull brukar sitta som klistrade på kroppen när man blir varm. Tyckte skyltdockorna var härliga :) De ser inte ut att vara sega och trötta på grund av det grå (och i dag vita!!) vädret. Men, bara två veckor kvar tills tussilago slår ut, om det skall bli som förra året. Våren, du är sååå välkommen tillbaka!

Anita Malta sa...

Gillar både färg och budskapen på trappan, kanske tur att ingen gick, då hade det inte varit lika lättläst.
Trodde också att rucola var en slags sallad men har nu lärt att det är kål. Struntsamma, det är iallafall gott att ha i sallad så länge den inte är besk. Är det så kallt i Europa ?? Ja, visst är vi sårbara och det är bara att hoppas på att gapande tomma hyllor inte följs av något annat lite mer läskigt.
Tror faktiskt att jag just nu bär något av syntet, fast jag springer ju inte. Är syntet dåligt är jag dåligt insatt.
Ser inte direkt fram emot att skratta ihjäl mig men det låter väldigt spännande ;-)

Biggeros sa...

Häromdagen läste jag om hur mycket ord som har ändrats. Då är Ruccola sallad en av de som råkar vara senapskål. Vilket jag inte hade en aning om. Man lär sig så länge man lever. Att sporras till att ta trappan är ju bra. Även att hejja fram en. Jag gör det hellre än att ta hissen. Tråkigt om att grönsakerna skulle lysa med sin frånvaro i disken pga av vädret. Det är nog inte det man förväntar sig. Man bara tar förgivet att inget ska fattas🤗

Eva Trillian sa...

Kul uppmaningar i trappen :) att du ens såg dem - jag hade nog missat dem!
salladsbristen märker vi inte av här på landet - fortfarande fullt i handlarnas hyllor :)

Anni sa...

Bra initiativ med uppmuntrande ord i trappan! Tror jag ska göra slag i saken och måla trappan här i huset. Inte för att det finns något alternativ till den.
Ja, nu får vi återgå till hur det var förr, när man åt det som var i säsong. Sallat och tomater odlas inte på vintern, alltså äter vi rotsaker. Typ.

Mias Mix sa...

Vilken underbar trappa!!!

Carita Liljendahl sa...

Den första bilden (skyltarna i trappan) var jättekul!
Mindre kul är det ju att kylan ställer till det för odlarna.
Men TC och Stockholm överlag erbjuder ju ett outsinligt förråd av roliga skyltningar!