torsdag 2 februari 2017

Bäst i testIgår publicerade tidningen Metro årets test av semlor. Semlan som vann med bred marginal var den som hade bakats/gjorts hos bageriet Gateau. Då jag själv är ytterst måttligt intresserad av semlor (läs: jag gillar egentligen bara grädden) gick den betydligt mera sugna maken iväg till den lokala Gateau i Täby Centrum för att köpa en bäst-i-test-semla. Självklart var semlorna slutsålda. Det är uppenbarligen inte bara bloggar som har makt utan även PR i Metro.

Vanliga och minisemlor
Idag besökte jag samma Gateau och då fanns semlor kvar. Extra positivt att de erbjöds i olika storlekar – vanliga och mini. Eloge!


Sneak peek
Här får ni en sneak peek in i påsen med en stor och en minisemla.


Grått
Då bilderna till det här inlägget är ganska så färglösa och då vädret är inne på sin femte gråa dag, tänker jag piffa upp er tillvaro en aning med två färgglada bilder som inte har ett dugg med semlor att göra. Enjoy!

Den här synen bevisar att det finns hopp för färgglada vinterjackor. Kul att det just är två äldre damer som valde starka färger. Tufft!


Den här figuren är pytteliten (cirka två centimeter), och den sitter längst ner på en vägg i parkeringsgaraget. Ett äpple med en mask kanske, en fågel med utsträckta armar eller bara nå't roligt som åtminstone fick mig att le.

PS. Makens aaaaahhhhh, mmmmhhhhhhh när han åt halva av sin vanliga semla var ett tecken på att han håller med Metros testpanel. Själv gav jag upp efter en tredjedel av min minisemla. Den var alldeles för söt för mig. Tur att det fanns min favo Brämhults juice med chili, ingefära, morot och apelsin i kylskåpet för att skölja ned semlan med;-) Maken skakade bara på huvudet och sa: - Semlor are meant to be sweet you know. Japp, jag vet. DS.

19 kommentarer:

Susanne sa...

Jag gillar bara locket.
Sv. Läste på om våningar och en våning räknas som ca 3 meters högre höjd.
Blev du klokare?

nalta norrland sa...

Tack för svar på mina frågor :)

Semlor äter jag typ... aldrig,
förr gjorde min far en semla till mig på min mors hembakade "semmelbullar" med hjortronsylt i stället för mandelmassa då jag är allergisk mot nötter/mandel etc. Men i år har jag avböjt.

Färgstarka tanter :)

Glad att Du gillade mina bilder,
alltid kul att få beröm :)

nalta norrland sa...

svar Min far fick ju morfintabletter för värken efter halkolyckan å de passar inte riktigt så bra, komplikationer, men just nu är det åtgärdat å förhoppningsvis avtar värken å han slipper ta så många fler tabletter, efter canceroperationen är han ömtålig.

Carita Liljendahl sa...

Åååh, vad goda semlorna med mandelmassa ser ut!
Slurp!

Ditte sa...

Kul med Metros tester och jag natar att de andra tidningarna också snart kommer med sina och då kanske resultatet blir ett annat. Bra reklam blir det ju.
Jag köper helt oavsett tester ett par små semlor varje vår och det på Ringen hos Nobelkonditorn, Daniel Roos. De är helt perfekta och inte alls så söta.
Fint med dessa pigga färger på vinterjackor för jag förstår att Stockholm behöver mer färg just nu.
Härlig bild! Vad gäller likheter med semlor har i varje fall två av damerna hatt.

Susjos sa...

Jodå, jag gillar faktiskt semlor, även fast jag inte är någon dessert-ätare. Men det kan bli lite för mycket "bulle", jag gillar liksom dej grädden och även mandelmassan bäst. Min man är tokig i semlor..undrar om han sett att de säljs nu, för ännu har han inte köpt någon, tror jag i alla fall!

Eva Trillian sa...

:) Ser själv fram emot årets semla på fettisdagen. Kanske blir det någon mer efter det ... men sedan räcker det! :)

Ama de casa sa...

Dom såg inte ut att snåla med mandelmassan i alla fall - den är bäst på semlan :-) Fast ska jag fuska med nåt sånt sött så föredrar jag choklad på nåt vis (bakverk eller godis går lika bra ;-) ).

Fin matchande rygga hade kvinnan i den finaste kappan också :-)

cat sa...

Om semlor har jag faktiskt bara ett ord att säga/skriva; blä
Tuffa tanter vågar färg!
Man undrar ju verkligen hur eh klottraren tänkte med sitt alster?

Marina sa...

Jag är en sådan där som visst äter semlor, bara jag får peta bort mandelmassan som jag absolut inte tycker om, men då blir det ju "släta bullar med grädde" och hur gott kan det vara egentligen...

Anki sa...

Hm ... semlor kan jag då både ha och vara utan. Jag längtar aldrig, men äter ändå en någon gång ... mest som sällskap till Lasse :)
Och den färgglada lilla figuren då ... helt klart en fågel som flyger sin väg och en som snart följer efter...

Anita Malta sa...

Locket och mandelmassan var i mitt tycke det bästa av hela semlan men det var väldigt längesen. När jag var liten skulle det vara varm mjölk till skapade ett läbbigt skin ;-) Roligt att få återuppleva gamla minnen. Tycker att minisemlorna är riktigt söta förmodligen ur dubbel bemärkelse.
Färg är som du vet aldrig fel även om jag själv aldrig skulle klä mig i en lila kappa !!!
En himla söt figur som kryper ut ur äpplet, liten eller ej så ser den väldigt stor ut på min skärm iallafall. Ska man äta Semla ska man dricka något varmt till, kaffe eller choklad, inte juice ! Men eftersom vi båda tycker att Semlor är lite för söta så spelar det ingen större roll.

Kolonilotta sa...

Jag ÄLSKAR semlor! Men det finns absolut dom som är för söta. Där håller jag med dig!

Anki sa...

Han har god smak din make - Karljohan är en av mina favoriter också ... en annan är sillkremla, som både smakar och luktar skaldjur :)

Herr Nilssons Fru sa...

En semla någon gång är inte helt fel. Jag gillar madelmassan mest, utan den vore de ingen semla. Den släta bullen kan jag dock äta utan varken grädde eller madelmassa. Doppa i lite kaffe...mums..

Man blir så glad av färg, av färgstarka människor och små målningar som bara kan fantisera om vad de föreställer.

Kramiz

KajsaLisa sa...

Läste det där jag med, det ligger en inne vid centralen tydligen, måste testa den.
Tant röd tant brun och tant gredelin fångade du bra, men var höll tant grön hus?

Annette sa...

Jag gillar egentligen inte mandelmassa, inte grädde och inte vetebulle, men tillsammans... jag är galen i semlor! När jag pluggade i Uppsala var mitt rekord 14 semlor på en termin ;) Jag är förresten galen i desserter överhuvudtaget. Inte kakor och bullar, men just desserter.

Anders W sa...

Oj, kan en minisemla vara något? Och vad kostar en sådan? Vill ha en stor och en tallrik het mjölk, mums!

Unknown sa...

Nu blev jag semlasugen…och det är alldeles för sent för det nu. Färgklickarna passar absolut in i vilket inlägg som helst.
/Kiki