torsdag 16 februari 2017

Mässrapport Caravan 2017 – del 1

Jo, idag gjorde maken och jag ett mässbesök igen. Vi åkte till Kistamässan och kollade Caravan 2017, där husbilar, husvagnar, tält med mera presenterades. Och nej, vi går fortfarande inte i köpartankar och kan inte mycket om ämnet heller, men tycker det är roligt att spana runt. Dessutom har jag ju några läsare som har husbil, och då är det ju nästan min plikt att informera er som inte kan besöka mässan.

Reseblogen Freedomtravel

Vill ni ha ”vettig” information om mässan och betydligt bättre bilder (360 graders fotografering) kan ni kika in hos resebloggen Freedomtravel, som är med på mässan. Eller ja – med och med. Jag såg inte skymten av Peter, varken vid bordet eller i hallen. Synd!

Dagens smartaste

Den här duschlösningen som sitter i en Vantourer är nog den smartaste jag sett. Om man skjuter de två gråa "väggarna" åt olika håll så bildas det en rund duschkabin i mitten på husbilen. Skjuter man båda väggdelarna åt samma håll uppenbaras en toalett bakom. Genialiskt, då man inte stänker ned toaletten och handfatet också när man själv tar en dusch.

Dagens ”best face”

Helt klart det här hajgrinet på en Carthago.

Dagens aha-upplevelse

Tälta har aldrig varit något för oss och är det fortfarande inte. Men det här uppblåsbara tältet (från utsidan) kan man åtminstone sätta upp på bara några sekunder.

Dagens färggladaste

Den här hängmattan med innehåll.

Dagens nästan

Nästan som på vilken campingplats som helst, fast bara nästan.

Del 2 imorgon blir aningen seriösare;-)

23 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Smarta lösningar är så himla kul att se! När vi åkte ned till Spanien så bodde vi på flera Ibis-hotell och där är det ju compact living som gäller. Så himla kul att se de där modulerna de har som är toa, dusch och handfat i ett.

Synd att du inte såg en Peter-skymt.

Kolonilotta sa...

Såg på instagram att dom ( freedomtravel ) var där. Himla synd att ni missade varann.
Den där duschen är bland det fränaste jag sett!!
Blir nästan lite sugen på husbil. Men bara nästan... !

nalta norrland sa...

Tråkigt att Du/Ni missade Peter,
Vi har ju husvagn å det där med dusch är en blöt historia 😜
Vanligtvis väljer vi att duscha i servicebyggnad förutom då de är för sunkiga 🙁
Husbil har jag aldrig känt nått sug efter, vi hade en husbuss modell hemmabygge något år innan Elins födelse, det var väl okey men nää lite för tjorvigt att ta sig någonstans å inte alltid bekvämt att parkera då den förutom längden även var tung 🚌

Herr Nilssons Fru sa...

Smart. Husbil har vi inte men vagn drar vi omkring med emellanåt, när andan faller på. De kunde ju jag gått o sett jag har just varit i Stockholm. Men de var så mycket annat man skulle hinna med. Den där färgglada killen var söt, eller är de en tjej kanske :)

Kramiz

Geddfish ♥ sa...

Skojsigt med smarta lösningar! I våra husvagnar (har aldrig ägt husbil) var vi alltid noga med duschutrymmet. Funkade såpass super, så fanns aldrig tal om att använda någon campings dusch.

Vad kul att ni besökt Caravanmässan, men så synd att ni inte träffade Peter! Tur jag inte åkte hela vägen från Lidköping för detta evenemang då, hihi. Nu var det länge sedan som jag besökte Stockholm....
Allt gott.

Olga T sa...

Vilka fiffiga lösningar! Hade vart kul att vara där och titta även om jag inte heller är i behov av eller i färd med att skaffa någon husbil. Hängmattan såg ut att vara din! Ryms den på din balkong?

nalta norrland sa...

Svar Jag har ett kluvet förhållande till Camilla Läckberg då jag tucker hon ibland svamlar i väg och tappar fokus på det väsentliga nämligen mordet... men Predikanten var bra, en av de bättre Läckberg jag läst, och ja Den tredje rösten är del 2 😶

Susjos sa...

Såg när jag åkte till jobbet sist att det skulle bli husvagn eller husbilsmässa i Kista, såg några husbilar som var uppställda på parkeringen. Husbil skulle jag kanske kunna tänka mej, allra helst med fiffigt duschutrymme. Tälta däremot, där är jag precis som dej...det låter jag bli. Men ett upplåsbart tält, det låter väldigt enkelt...

Svar: Visst är det underbart med Frösunda!! Gissa om jag ser fram emot att flytta dit, och lägenheten är så fin,trots att den har 10 år på nacken :-) Kram och sov gott!

Steve sa...

Det ligger uppenbarligen mycken tankemöda bakom en funktionell inredning av en husbil.

Ditte sa...

Tack för en rapport med fina bilder därtill. Synd att ni inte träffade på Peter från Freedomtravel, men jag tror att de också höll ett föredarag så det kansk var då ni passerade. En tanke bara. Smarta lösningar är kul och den här duschen var ju helt perfekt. Och även att få till en toa där-
Campinglivet har aldrig varit stort för mig, men vi har hyrt husbil på. Nya Zeeland och det av praktiska skäl. Många hotell och b&b var fullbokade.
Jag har korsat USA i en Volkswagen camper i yngre dagar liksom tältat på Hawaii och runt i USA men detta när jag var runt 30 år. Men inte direkt bekvämt.
Segelbåt har vi haft och det är ganska nära campinglivet men friare men vi valde att sällan sova i gästhamnar där båtarna ligger tätt utan ville ha det mer fritt.
Nu blir det hotell och där kan vi idka hotellcamping.
Hängmattan ser skön ut, undrar om den ryms på en balkong.
Ser fram emot del två av mässan.

Susjos sa...

Svar: Hihi...visst har vi ett stort källarförråd! Det tillhör lägenheten, och det är ju både för och nackdelar med det. Vi kan spara mer, och mindre slängs! Nu måste jag till mitt försvar påstå att det är maken som är ekorren i den här familjen, han har sparat mycket mer..tycker jag, och jag har upplyst honom om att det är väl bättre att slänga nu, så sönerna slipper ta hand om det, men det är svårt att övertyga honom!!!

Husbilen-Ellen sa...

Kul att se på nyheter och få tips på smarta lösningar!

Anki sa...

Tur för mig att ni går på mässor ... och att du delar med dig av vad ni ser :) Smart dusch/ toalettlösning! Otur att ni inte träffade Peter...
Nu ser jag fram mot del 2.

Marina sa...

Hmm...det känns som om utvecklingen sedan mina campingdagar har tagit ett åar kliv framåt...;)

LissenTo sa...

En liten husbil skulle jag vilja ha.
Fast någon annan skulle gärna få sköta om underhåll och fix.

Önska går ju

Trevlig helg till dej Beate

Ama de casa sa...

Synd att ni missade varann där på mässan...

Jag är djupt imponerad att du fick med ett tält också, det är sällan som vi tältare uppmärksammans. Nåja. Ex-tältare kanske man ska säga. Men då på min tid fanns inga såna faciliteter som uppblåsbara tält, man fick slita hårt innan man hade byggt sig sin koja. Kanske dags att ta upp det där med tältning igen? Eller inte. Tror jag håller mig till hotell-camping nu.

Gillar verkligen ditt härliga, omtänksamma reportage från mässan! :-)

cat sa...

Wow den här mässan är ju helt klart något för Anki. Väldigt smart duschlösning måste jag säga. Camping är inte min grej heller och jag har aldrig någonsin tältat. Min far var båtmänniska, så vi hade så att säga compact living till havs i stället under hela min barndom.
Väldigt coolt grin på den där Carthagon :-)

Susanne sa...

Fick nästan en chock när jag läste rubriken. Trodde ni skulle köpa er en husvagn och det kändes inte riktigt som ni ;)

KajsaLisa sa...

Hajgrin, det första jag tänkte när jag såg bilden var: Värst vad den ser elak ut. Det såg rätt ombonat ut där inne.

Anita Malta sa...

Roligt att få följa med på mässan även om jag själv varken går i husbils eller husvagnstankar. Det var ju lita synd att du missade Peter, ser onekligen lite tomt ut där i hans hörna.

När jag tänker husbil kan jag inte låta bli att tänka Kalle Anka. Hahaa..tänk att den gamla tecknade filmen fortfarande finns kvar i min hjärna. Tycker att den borde ge plats för lite mer intellektuellt tänkande :)

Väldigt smart där med lösningen av dusch och toa i mitten av husbilen och när det gäller det där med att tälta är vi lika, må vara uppblåsbara eller ej.
Hängmattan har iallafall en väldigt läcker färg men vad är det som ligger där och tar plats.
Inget fel på sista bilden, den är vad den är men lockar lockar inte direkt att börja campa :-D

FREEDOMtravel sa...

Sååå himla synd att du inte prickade in Peter!!! Själv var jag ju tvungen att jobba ... Idag har jag däremot hängt på mässan hela dan (tog semester på fredagen). Men vi stod inte vid vårt bord så mycket som vi tänkt. Tiden gick fort och det hände saker hela tiden... Kul reportage! Jag gillar hajgrinet :)

Carita Liljendahl sa...

Ett uppblåsbart tält - inte så illa faktiskt! Och färgerna passar min smak :-)

anders.vallersta@gmail.com sa...

Tack för dina rapporter, skulle gärna varit där själv!