söndag 26 februari 2017

Skyltsöndag #94

Idag hade jag fått ihop det till en röd tråd igen om jag bara hade lagt upp tre skyltar – alla hittade hos Claes Göran. Jodå, han hade överträffat sig själv den gångna veckan. Inte så mycket med ljuslådeskyltarna utan med texterna på själva skyltfönstret. Även om jag inte är så värst förtjust i Claes Görans klädsortiment och dess prisläge, så älskar jag hans humor. Eller vad tycker ni?!

Då Claes Göran ofta väljer sångtexter så antar jag att han med "Live forever" tänker på Oasis låt med samma titel.


Zzzzzhhhhhh.


Helt suveränt! Kul att han gör rolig reklam för sina grannar tycker jag. Kolla bland annat texten till vänster:-)

Njurvärmare

Den här skylten fotade jag för två veckor sedan på Caravan 2017. Den skulle egentligen varit med förra Skyltsöndagen, men då hade min röda (rosa) tråd med ombyggnationen av Östermalmshallen spruckit. Sedan glömde jag bort skylten. Men Helena hos Freedomtravel påminde mig om njurvärmarna som hon hade missat på mässan. När jag såg skylten och det billiga priset kunde jag inte låta bli att skratta. Jag menar det finns ju faktiskt ett antal vintercampare med husbilar. Har de ingen värme i bilen att de behöver njurvärmare?

Kaffe

Säger bara Café Bravo vid Liljeholmstorget. Ett klockrent citat av Che Guevara.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Ama de casa sa...

Är det om man inte kissar varmt nog som man behöver en njurvärmare? ;-)

Haha! Älskar Classes reklam för grannarna :-D

Olga T sa...

Men så genialt att göra reklam för sina grannbutiker!! Bravo Claes-Göran!

Herr Nilssons Fru sa...

Så rar han är Claes! Häfigare butiksskyltar får man väl leta om.
Kaffe till alla eller ingen - helt rätt.
Kramiz

Kolonilotta sa...

Den här gången är ju Claes-Göran riktigt rolig! Älskar det handskrivna på fönstret! :) Eftersom jag inte dricker kaffe får det bli te till alla istället! ;)

Eva Trillian sa...

Bild nummer tre säger allt - vilken butik :) .. eller, ägare! Han får sälja vilken typ av mode han vill :)
Sista bilden är solidarisk och värmer mitt hjärta. Så ska det låta!

Ditte sa...

Njurvärmare? Que? Hur skulle man klara sig utan en sådan? Ja, det mesta går att sälja med mördande reklam....Men frågan är o någon köper.
Fastnade genast för den stora fönsterskylten. Suverän! Bra fångat av dig! Och jag tittade först till vänster. Kul med reklamen för närbutikerna. Detta är ju mina gamla "hoods" och jag har lite av hjärtat kvar här.
Gillade även de två översta skyltarna men jag är inte säker på att jag varken vill leva evigt eller ha designkläder som är gjorda av Claes Göran. Men det är en annan historia.
Jätterolig skyltning med humor. Gillas!

nalta norrland sa...

YES I LIKE :) blir ju helt till mig :D det här var ju Din bästa Skyltsöndag, WOW helt klart bäst med reklam på fönstret å visst prioritering är viktig!!

FREEDOMtravel sa...

Tack! Äntligen fick jag se njurvärmaren som jag missade på mässan, trots att jag idogt letade efter "tillbehör". Jag måste erkänna att jag var väldigt okunnig kring denna produkt tills alldeles nyligen. Eller rättare sagt, jag är fortfarande okunnig, men nu har jag i alla fall både sett bildbevis och googlat det hela och förstått att detta är en produkt som verkligen finns och tydligen har ett syfte. Man lär sig grymt mycket av att läsa bloggar!!! :)

Anki sa...

Härlig reklam på skyltfönstret och Che Guevaras citat är helt i min smak! Njurvärmare ... så kallt har vi inte - inte i husbilen och inte hemma :)

Oj vad jag funderade först … kommentar från en ”rten” – och som måste godkännas! Upptäckte då att det var från dig och godkände förstås genast

Geddfish ♥ sa...

Googlade på njurvärmare (jag som bara har en njure borde ju få halva priset, haha) och såg att det pratas inte om njurar utan om värk i rygg och höfter. Que??
Claes-Göran, är det han Bondelid? Då är han av samma släkt som min salig man, Långarydssläkten, känns som om jag nämnt det förut.

Ché Guevaras skylt gillas skarpt!

KajsaLisa sa...

Claes Göran is alive !!!!!!! Han har säkert bara haft en formsvacka. Den andra skylten är ju både sann och riktig. Det bästa han gjort. Att sätta G upp och ner och kalla det för design, det kallar jag satir :)
Han driver ju med hela design och trendkonceptet med subtil humor.
Tycker du skall kolla in det här, en och en halv timmas drift med sådana saker. Men sätt dig bekvämt vid datorn jag skrattade så jag höll på ramla ur min slitna kontorsstol.

http://www.svtplay.se/video/11458578/ljust-och-frascht/ljust-och-frascht-avsnitt-1

Åke sa...

Ligger man och pimplar på isen kan nog njurvärmare vara bra :) Den här Claes-Göran är rätt frän han :) Kaffe skylten var mycket härlig :)

Emma, Sol som sol? sa...

Kan bar instämma i kören som spansk andrastämma: njurvärmare? Qué es esto?

Härligt att C-G gör reklam för sina grannar. Det stora frågan är om de återgäldar det!? Som sagt, en fråga om prio! Kjell & Co är en lustig (nåja, vissa saker är kul) butik som mannen min saknar djupt!

Susjos sa...

Haha! Clas-Görans skyltfönster är underbart! Å reklamen för grannarna, "kaffet är köpt från coop på andra sidan gatan"- me like!

Ja, njurvärmare var något nytt?...
HA en fortsatt skön söndagskväll, eller..nu är det ju snart natt! God natt och sov gott!

Marina sa...

Vilket underbart "skyltfönster"! Älskar det, och gissa om alla läser det mer noga än en vanlig skylt.

cat sa...

Så snällt av C-G att skylta även för sina grannar.
Tänk att jag levt i över 40 år utan att veta att det finns något som heter njurvärmare. Din blogg är mycket lärorik ibland :-)
Sista skylten vet i tusan om jag håller med om. Skulle nog lätt kunna sno åt mig det sista kaffet och strunta i andras kaffesug ;-)

Fjärde året i Hjo sa...

Han var en riktig djuping den där Che Guevara. Och så Njurvärmaren.

Maria sa...

Jag är ju en fryskylling av rang men inte ens jag har hört talas om njurvärmare. Och tror faktiskt inte att jag behöver några heller ;-)
C-Gs fönster är klart bäst - att göra reklam för sina grannar är han nog ganska ensam om - hoppas han har något för det!
Kaffe klarar jag mig utan men inte min man så jag får väl säga till alla då!

Carita Liljendahl sa...

Jag är nog lite bakom flötet... men jag har alltid tänkt att de här skyltarna är Claes Ohlssons! :-D
Och ändå har du säkert varje gång skrivit Claes Göran... först då jag läste om klädsortiment här började jag fundera... Claes Ohlsson säljer ju inga kläder... eller inte många i alla fall.
Ridå.
:-)