torsdag 9 februari 2017

Mat för vegetarianer

Det kan inte vara lätt att vara vegetarian/vegan i Sverige. Visst finns det ett betydligt större utbud av produkter för personer som inte vill äta kött/fisk i diskarna än för bara 5-10 år sedan, men jag undrar ändå varför man inte bara kan erbjuda vegetariska alternativ i förpackningar som är ”vanliga”. Jag menar seriöst – skulle ni som äter kött/fisk köpa någon av dessa produkter om ni fick syn på dom på "er" charkuteriavdelning? Personligen skulle jag avstå av den enkla anledningen att jag inte vill bli förlöjligad och förnedrad. Att ha andra kostvanor än de som anses vara ”normala” är faktiskt inte ett dugg barnsligt. Åtminstone inte i mina ögon.

PS. Maken brukar säga ”humour doesn’t travel”. Å den gör just inte det för mig med sådana larviga förpackningar. Jo, jag har barnasinnet i behåll i vanliga fall, men ibland kan jag uppenbarligen vara lite allvarlig också;-) Å japp, jag gillar Astrid Lindgren i fall ni undrar. DS.

24 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, det är ju bra att man får maten att se rolig ut :-)

Steve sa...

Ingen av dessa vegetariska varianter platsar på min tallrik. Så de så.

Geddfish ♥ sa...

Sarah och jag köpte faktiskt ett vegetariskt pålägg (av ren nyfikenhet) när jag var hos henne. Helt juste förpackning och såg ut som kalvkorv med kryddor och oliver i. Men, det smakade ingenting, typ.
Exempelvis Hälsans Kök har ju bra produkter, men dessa barnsliga, neej, även om jag kan vara barnslig, så aldrig på mitt bord. Nepp.
💚

KajsaLisa sa...

Jag äter en del vegetariskt och dom förpackningarna är skittråkiga, ser ut som innehållet ungefär :)

FREEDOMtravel sa...

Vegetariskt eller inte ... jag vill inte äta mat som ser ut så. Oaptitligt!

nalta norrland sa...

Tråkiga trista och konstiga förpackningar, man kan tro att alla vegetarianer veganer är barn under 7 år. Obegripligt.
Den mat Cs man äter - han är ju vegan - ser inte helt oätlig ut å förpackningen är väl relativt okey.
Om jag skulle bli vegan skulle jag bara äta pasta å mackor 😺 Sån är jag 😸

Svar Jo Elin är ju halvblods norrlänning 😜 J är ju från Eskilstuna🙃 Men fryser gör hon sällan.

I morse kl 7 hade vi minus 24 å mitt på dan låg temperaturen omkring minus 17 ❄️

Utan badkar 🛁 skulle jag vägra vinter 🙃

Nu så ska jag nog ta å börja göra natt 🛌💤

Susjos sa...

Nej, har svårt att ens tro att innehållet är roligt, och då gillar jag ändå vegetarisk mat!

Svar: Vi flyttar redan nästa lördag...och nycklarna får vi redan på onsdag i nästa vecka!

Ditte sa...

Instämmer helt. Dessa förpackningar gör i stället att jag skulle tvärvägra. Många veganer och vegetarianer finns världen över men inte finns det så löjliga och "förminskande" förpackningar som i Sverige, Kan ju inte var seriöst menat. Eller? Och om man nu är vegan/vegetarian sp vill man ju inte ha mat som ser ut som om den inte vore det. Vem har bestämt det?
Man kan bli trött...

Marina sa...

Nu finns det ju så mycket annat att äta och laga mat av även om man är vegetarian, utan att behöva använda sig av "fejkkorv". (Tofu däremot använder jag mig av och den går att få riktigt god med rätt kryddning)

Kolonilotta sa...

Håller helt med dig här!
Dom liknar ju förpackningar för att locka barn. Men det kanske är tanken. Att få barn att tycka vegetarisk mat är roligt och vilja äta det mer.

nalta norrland sa...

svar Kan tyvärr icke ta åt mig hela äran vad gällande Js flytt från från Eskilstuna, anledningen var att hans mor flyttade till Åsele med man och Js yngre syskon å han kom på besök å blev kvar - han träffade Cs mamma å ja så blev han kvar :)

Eskilstuna är en fin stad.

Js pappa är ju numera bosatt i Jämtland och mamman å flera syskon bor i Umeå :)

Anki sa...

Nej, jag gillar absolut inte de där förpackningarna - såå osmakliga enligt mig! Kanske lockar det barnen och kanske är det just det som är tanken...

Ama de casa sa...

Skulle inte tro att dom där produkterna blir så långlivade va?

Det finns ju oerhört goda vegetariska rätter utan att man behöver "låtsas" att det är djur? En kompis till mig som är vegetarian (och ärlig) sa att hon inte gillade den quorn-gryta vi bjöd på, just därför att själva quornen påminner för mycket om kött, och det var just det hon inte ville äta... Men hon är inte knusslig så hon petade bort dom bitarna och åt resten med god aptit :-)

Days by Johanna sa...

känns som maten är till för barn ;)

Ja det känns så skönt och få må bra och slippa ångest och känna lycka igen, det var längesedan på riktigt och ärligt.

Erik skall till dr idag, han är fortfarande kass, jag skall följa med honom, de får liksom ge honom något mot hostan!

Stare Ström sa...

Nej, de är inte ett dugg lockande.
svar: Visste väl att jag kunde lita på dig för tolkning av konstverket!! :-D

cat sa...

Jag har som tur är aldrig sett de där löjliga förpackningarna och då äter jag gärna vegetariskt eller t o m veganskt ibland. Håller med om att de är oerhört barnsliga och undrar om de kanske är till för att lura barn till veganer att äta.....

Anita Malta sa...

Har aldrig sett nåt likande, finns iallafall inte här på Malta. Undrar varför de ska föröka locka vegetarianer att köpa deras produkter, som om de vore små barn. Det måste ju istället ge en helt motsatt effekt. Blöödpudding och jättekorv !!! Jisses, skrattar inte direkt ihjäl mig men lite roligt att få veta hur det ibland går till "därhemma".

Ja, din kommentar hamnade i skräpposten men nu är den där den ska vara.

Susjos sa...

Hej igen! Måste svara på din kommentar om semlorna. Min man är tokig i semlor, han kan äta hur många som helst! Han hade köpt tvåpack, så en semla hade han redan ätit upp, men han var snäll och lät mej få en bit av andra semlan,haha!! Jag gillar semlor, men inte lika mycket som min sockerråtta till man!
Ha en trevlig helg! Kram!

Eva Trillian sa...

Man köper det veganska alternativet oavsett hur förpackningarna ser ut för att allt är värt att prova en gång. Är innehållet bra/gott så spelar det ingen roll hur utsidan ser ut :) och vem bryr sig vad andra tycker om innehållet i min varukorg? De som bryr sig om den har definitivt för lite att roa med sig ;)
Är inte vegetarian/vegan (hemma) själv men har en i familjen - så handlar varorna gör jag! På restaurang äter jag kött om de kan redovisa att köttet är schysst (närodlat och krav/eko).

Emma, Sol som sol? sa...

När jag ser förpackningar som dessa undrar jag alltid hur diskussionerna gick i mötesrummet...

Husbilen-Ellen sa...

Vet inte hur de tänkte tänkte med förpackningarna. Tror de att det bara är barn som ska lockas? Vi har testat tryckkokare, som finns i huset. Det är lättare att få in bönor, linser kikärtor etc i kosten, när det går snabbt att tillaga. Blir lite mindre kött på det sättet.

Anonym sa...

BLÖÖDPUDDING !!!!

Hjälp!

Ruth i Virginia

Eva Trillian sa...

Sv: Jo - jag håller visst med dig :) jag menade bara att det inte avskräcker från att köpa EN gång i alla fall - för det KAN ju vara gott!

Anni sa...

Tror att vi är fel målgrupp, även om vi vore veggisar. De här är säkert framtagna av några supertrendiga vegginördar som vill vara roliga.

Nä, det finns mycket annat man kan äta även om man inte vill äta kött.