söndag 19 februari 2017

Skyltsöndag # 93

Om Claes-Göran har bytt texten på sina skyltar vid butiken på Odenplan vet jag faktiskt inte, då jag inte var i Vasastan den här veckan. Befann mig mera på Södermalm och på Östermalm. Dagens bidrag till Skyltsöndag fotades vid Östermalmstorg.

Inte lätt
Det var inte så himla lätt att ta dessa foton kan jag säga. Anledningen är att det faktiskt är mycket folk i rörelse även en vanlig eftermiddag i och kring Östermalmstorg i Stockholm. Å det är inte bara östermalmstanter med sina ”fotbolldogs” som promenerar där, utan en himla massa förälderlediga mammor/pappor också. För att inte tala om bilar och enstaka cyklister som försöker ta sig fram i virrvarret av arbetsplatsen kring den nya Östermalmshallen.

Saluhall
I väntan på att den gamla Östermalmshallen ska bli klar med sin renovering 2018 (förstår inte varför det ska ta två år att renovera hallen när det tar bara drygt ett år att smälla upp nya ”skokartongsområden” i resten av stor-Stockholm) har man satt upp en så kallad ”Saluhall” på Östermalms Torg. Den är enligt mig betydligt roligare, renare och modernare än den anrika Östermalmshallen från 1888. Hoppas innerligt att den inte rivs – Saluhallen alltså - för bygget är coolt!

Skyltarna
Bra med att skoja till det:-) Skyltarna är absoluta höjdare om ni frågar mig, vilket ni såklart gör. Här är det någon som har haft humor. Och äntligen har jag lyckats med en röd tråd, även om den råkat bli rosa;-)


Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

28 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Typiskt dig att din röda tråd blir rosa :-)

Gillar skyltarna! Men jösses så länge dom ska renovera...

Eva Trillian sa...

Bra skyltar :) Lite humor skadar inte!
Den som väntar på något gott? Men, jag håller med dig - varför ska det behöva ta två år?

nalta norrland sa...

Ha ha jag förstod att Du skulle gilla mitt inlägg 😃
Jag tror att gamla trähus, timrade eller lösvirke, står till de faller ihop även utan värme,
Mansgrottan har bara värme i den del - det gamla köket - som J håller till i, varken vatten eller avlopp finns.

Jag gillar Dina skyltar, känns som hopp om fortsatt liv 😶 Bäst är den om kaffe & byggjobbarnas termos ☕️

Anki sa...

Här hittade du verkligen kul skyltar! Bra jobbat med kameran mellan folk och fordon :)

Annette sa...

Håller med dig, kul skyltar! Särskilt den första :))

Åke sa...

Det är ju bara ett år kvar ju :) Det går fort ;) Skyltarna upplyser mycket bra för frågande personer... vad spännande det ska bli på öppningsdagen :)

Kolonilotta sa...

Dom där skyltarna känner jag igen! :)

Börjar urskilja ett mönster...
För någon som inte gillar rosa har du en förmåga att ändå alltid dras till just rosa! ;)
Inte mig emot! 🖒

anders.vallersta@gmail.com sa...

Kul, då är det bara att se fram emot när du dokumenterar det nya!

Emma, Sol som sol? sa...

Kul att folk kan göra något med humor även på Stadsbyggnadskontoret i Stockholm!

Riktigt bra!

Geddfish ♥ sa...

Man kan se rött, även i ett rosa skimmer ;)

Gillar dina skyltar, absolut! Mycket humor och värme där och hopp om framtiden, även om framtiden tar tid, vilket inte gör något.
💗 Skyltsöndagskram

Ditte sa...

Tråd som tråd! Och jag gillar den verkligen. Budskapet är dessutom väldigt tydligt och skrivet med stor humor. Ska snarast ta mig en titt på denna reservhall. Har mest sett den innan den öppnades.

Gillade den gamla hallen men kanske var det mest av gammal vana. Atmosfär hade den och som satt i väggarna, men den provisoriska hallen vinner säkert på annat. Antar att de gamla butikerna finns kvar och restaurangerna också.

Men varför ska det ta två år att få gamla hallen klar? Säkert någon affärsmässig orsak.

Vad gäller färgen på texten, den röda tråden, så tycker jag den har dragning åt lila.
Bra gjort av dig att få till "rena" foton på skyltarna för det är ju inte direkt folktomt här i området.
Och visst är skyltarna höjdare! Absolut!

Susjos sa...

Haha, verkligen roliga skyltar! Där har de fått till det, allihopa!
Östermalmshallen har jag knappt varit in i, jo, nån gång har det hänt, minns att jag såg Martin Ljung stå och handla något vid fiskdisken...

Svar: Jovisst är det våra vänner som vi spenderade vår Kalifornienresa med!

Anni sa...

helt suveräna skyltar! En eloge till påhittaren!

Svar: maken är inte väl uppfostrad. Han är väl vald. Man måste kyssa många grodor innan man finner prinsen.

KajsaLisa sa...

Det här triggar smaklökarna, man känner för att gå dit när dom öppnar om ett år. Visserligen dyrt men man kan ju njuta av inredningen med pelare i gjutjärn, lite London över det.

Anni sa...

Nu har jag kikat tillbaka på veckan inlägg också, men lärt mig att inte kommentera i gamla inlägg. Gillar skarpt hjärtat i kranen - vilken höjdare! Det kunde få hänga där övriga dagar på året också, tror att alla skulle må lite bättre då.

Olga T sa...

Kul skyltar runt renoveringsobjektet. Bra att de gör i ordning där. Det är något särskilt runt det torget och saluhallen där i hörnan. Kan inte förklara vad det är men jag gillar platsen.

cat sa...

Grattis till att du lyckades fota utan att få med någon av alla flanörer :-)
Skokartongshus kommer nog lite halvfärdiga typ som en ikeamöbel. Sedan fuskbyggs ju det som tusan, så det är nog därför de går lite snabbare att slänga upp.

Stare Ström sa...

Sån skyltning uppskattas!

Anita Malta sa...

Gillar den röda tråden och tycker det var väldigt skickligt att lyckas fotografera skyltarna utan bilar och flanörer, fast du kanske fick stå där och vänta på det rätta tillfället ett tag.
Skyltarna ? Helt klart positiva och fyndiga, verkar som om någon tänkt till. Så mycket roligare än en grått trist plank.
Sen är det bara en ska jag inte riktigt fattar. Om det ska bli färdigt i april 2018 är det väl bara ett år eller kanske de redan har hållt åp med renoveringen ett år. Oväsentligt och förmdligen en tankesvacka hos mig, vilket inte är ovanligt. Kan iallafall medge att oavsett om det tar ett eller två år så skulle det ta betydligt längre tid här på Malta. Jisses, ett vanligt så kallat skokartongshus kan ta upp till fyra år och vissa blir bara färdiga till hälften för sen tog pengarna slut och huset får stå kvar som ett skelett. Fattar inte att myndigheterna tillåter sånt men det gör de tydligen.

Läser att Anni skriver att hon lärt sig att inte kommentera i gamla inlägg. Vad är det för en konstig regel, om man missat något inlägg och skriver något, syns det inte då. Eller fick jag en ny tankesvacka igen :-)

Anni sa...

Svar; jag brukar svara i gamla inlägg, men eftersom jag aldrig fick svar på min fråga om osten var jag osäker på om du såg det som skrevs, Du får ju så himmelens många kommentarer att det kan vara svårt att hålla full koll, tänkte jag.

Anita har ingen tankesvacka ;-) och Mia har inte varit hos mig än. Det lär nog synas när hon är här :-D

Steve sa...

Väl genomtänkt skyltning där.

anemonen sa...

Haha rosa från dig. Jaja ibland får man ta vad som finns i skyltväg utan att se till kulören. Häftigt och väl synligt är det helt klart. Inga tveksamheter här inte. Östermalmshallen är det ställe jag alltid besökt när jag varit i huvudstaden. jag förstår att det är knepigt att ta foton i en stad där mycket folk är i rörelse. Det räcker minsann i min lilla stad. Men här kan man ge sig ut lite på kvällskvisten för då är det folktomt men så är väl inte fallet i storstaden.

Anonym sa...

You have outdone yourself!!!
Byggnadsbolaget borde få nånting liknande Nobelpriset
för skriften. Både beskrivande och uppfinningsrikt.
"Termosen..." tar priset.

Ruth i Virginia
Har varit i Östermalmshallen; allting var dyrt, tyckte jag.

BP sa...

Svar till Ruth: Jo då, Östermalmshallen är svindyr. Men det ligger ju på Östermalm och nära Stureplan där alla rika "brats" bor/jobbar. För att inte tala om alla östermalmstanter som är "loaded".
Prisnivån är bubbelt så hög som på Hötorgshallen. Å vad gäller fisk så slår Hötorgshallen faktiskt Östermalmshallen - enligt mig alltså.

Susanne ❤️ sa...

Underbara skyltar och att du alltid kommer på att fota när du ser dom själv kan jag tänka att jag ska fota en skylt för att sedan glömma den.
Men ibland dyker dom upp dom små skyltarna och att få dessa skyltar utan människor och cyklister och byggare framför var ju fantastiskt och riktigt bra skyltar i rosa.
Jag gillar Hötorgshallen tycker det finns så bra produkter där, och såååå mycket ;)
Kram

Beppan sa...

Skyltarna gillas skarpt! Här är det någon som tänkt till.
Förvånas också över att det tar sådan tid att renovera de gamla hallarna. Brukar gå in där och insupa atmosfären. Nåt annat har jag knappast råd med.

Inte dåligt att fånga skyltarna rena från folk.
På turistiska platser får man ofta vänta ut alla som
ska drapera sig runt och framför det som ska fotas.

Unknown sa...

Inte för att jag är expert men bara gamla hus tar tid…tro mig, jag under hela min uppväxt bott i ett renoveringsprojekt :-)
/Kiki

Carita Liljendahl sa...

Gillar det här när man i Sverige i större utsträckning än här hos oss (verkar det i alla fall som) berättar vad som händer bakom igenbommade fönster eller täckta fasader.
I TC ser man mycket sånt "Hit kommer... hit flyttar... här byggs...". Bra!