torsdag 23 februari 2017

”Djuriskt” bra

Kan inte låta bli att visa er två djur och en cappuccinokopp idag. Nu har hon blivit ännu konstigare än vanligt kanske ni tänker nu. Är benägen att delvis hålla med er i så fall;-)

Café Bravo

Café Bravo vid Liljeholmstorget i Stockholm har jag presenterat för er förut. Maken och jag var där några gånger under sommaren, men idag var det ”vinterpremiär. Stället rekommenderas varmt. Dessutom är den beställda cappun gjord på en dubbel espresso perfekt i smaken. Utöver det serveras den i otroligt snygga DelaNero muggar.

Hund


Men inlägget skulle ju handla om djur också. Jo då, utanför caféet satt den här lurviga saken, medan matte och/eller husse fikade. Ni som har följt mig ett tag vet att jag extremt hundrätt, men här var jag nästan benägen att göra som de flesta som passerade hunden och ge honom en kram. Hans blick säger mera än tusen tacksamhetsord för alla kramar han fick. Vilken söt sak! Någon som vet vad det är för ras?

Fisk

Nu har jag ju ingen gullegull och söt blogg direkt utan en konstig sådan. Så jag kunde inte låta bli att fota den här fisken – en Uer. Ingen ordinär Uer utan en som var minst dubbelt så stor/lång som en vanlig Uer. Ja, den var dubbelt så ful också. Förstår att den var så billig;-)

PS. Har varit på vift hela dagen och hälsar på er under kvällen. DS.

20 kommentarer:

Mias Mix sa...

Ja ruskigt ful fisk och supercharmig hund :) Kaffe är jag helst utan :)

nalta norrland sa...

Fula fisken å fin vovven :)

Ditte sa...

Tack för cafétipset på Liljeholmstorget för där är jaf då och då. Ska prövas och inte minst både för kopparnas utseende och cappuns sätt att tillagas.
Hunden var verkligen fin men rasen har jag ingen koll på. I Spanien had ehunden fått gå med in. (Om inga gäster protesterat)

Fisken kommer passade bra in på rubriken men inget jag skulle vare mig köpa eller äta. Bra bild blev det.

Geddfish ♥ sa...

Jag startar ju dagen med kaffe, det är en livsnödvändighet, så det var helt rätt nr 1 i din blogg. Jag kan allt dricka cappuccino också, men på morgonen ska det vara starkt Zoega´s i min MoccaMaster med liten skvätt röd mjölk i.

Det gör du rätt i att vara ute på vift. Det var allt jag med ett tag idag.
Hunden var gullig, men kan inte alla raser.
Den fula fisken, var då riktigt ful, vem äter sånt??

Kul och konstigt inlägg, haha, passade bra en dag som idag.

KajsaLisa sa...

Inte blev jag sugen på fisk när jag såg den där stirrande saken :)

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken gosig vovve! Newfoundland, kanske?

Steve sa...

En stor och snäll hund vore nåt för dig att träna bort din hundrädsla med. Känner inte närmare till rasen Newfoundland som väl detta var, men den ser väldigt snäll ut. Lika snäll som Nelson kanske.

Susjos sa...

En sån söt hund, och stor som en björn! Tror också det kan vara en Newfoundland, och minns när jag var 16 år och jobbade hos min faster i Örebro trakten en sommar på hennes hundpensionat, och jag skulle öppna buren till just en Newfoundland hund, för att gå ut och rasta den. Men blev skeptisk när jag såg denna stora hund i buren. Gick till min faster och frågade om verkligen lilla jag skulle gå ut med denna stora hund? Jodå, det skulle jag enligt faster. Sagt och gjort, jag tog ut hunden, som var så snäll och väldigt saktfärdig, jag fick nästan dra hunden runt i skogen, han hade inte bråttom alls!
Mitt minne av Newfoundland!
Fisken du fotade var däremot väldigt ful, men god förhoppningsvis!

Anki sa...

Söt hund och vansinnigt ful fisk! Hunden är av rasen Newfoundland - stor, lurvig och snäll :)

Marina sa...

Ser ut som en fisk det vore perfekt att tillaga "Fish Head Curry" på, om man nu tycker om fiskhuvuden vill säga...;)

Ama de casa sa...

Ser att du redan har fått svar på att hunden är en Newfoundland, och då kan ju jag också låtsas att jag visste det ;-) Haha! Pappa hade en sån en gång i tiden (fast en brun) - urmysig och kramgo :-)

Fisken hade jag dock ingen koll på vad det var för en ful sak. Men ofta är det så att ju fulare dom är - desto godare är dom. Som marulken, till exempel, min favvofisk. Men inte är den vacker inte :-D

cat sa...

Alltså det var nog den läbbigaste fisk jag någonsin sett i en fiskdisk. Skulle aldrig köpa hem en sådan, hur god den än må vara.
Hundrasen är det ju flera som redan har informerat om, så jag behöver inget skriva om den, annat än att jag älskar hundar och tycker att det där ser ut som en väldigt trevlig individ.
Själv fick jag kramar av två gosehundar igår.

Gott kaffe i snygg kopp är aldrig fel :-)

Fjärde året i Hjo sa...

Det är ingen hund, det är en svartbjörn.
Trevlig helg!

Olga T sa...

Snygg kaffekopp! Inte så snygg fisk, men en underbar hund som jag gissade är en New Foundland (vilket flera visste). Blev sugen på en espresso nu. Får nog laga en sådan i em. Ha det gott!

Eva Trillian sa...

Vilken tålmodig och lite uppgiven hund ni ser ut att ha träffat på - inte konstigt att alla ville gosa! Newfoundland tror ja, som många andra att det är :)
Kom sedan till fisken i bild ... varpå jag snabbt skrollade tillbaka till vovven ;) den var snällare mot ögat ;)

Carita Liljendahl sa...

Koppen var vacker, helt i min smak.
Detsamma kan man inte säga om fisken :-D

Herr Nilssons Fru sa...

Hundar är jag svag för o har själv två stycken dock inte den sorten. Ser ut som en Newfoundlandshund, de är rejäla men de jag träffat är väldigt snälla, de är väl så - är man stor måste man vara snäll : )
Fisken var mindre söt. Men kopparna var snygga.

Jag brukar se mig om efter koppar, eller ner muggar men jag hittar inga som faller mig så där Who...i smaken. Så jag fortsätte dricka i de jag har tills vidare. Önskar jag hittade fler sånna men inte.

Nu är de fredag igen, veckorna går hiskerligt fort
Kramiz

FREEDOMtravel sa...

Många djur här ... men inget "njur". Har jag missat njurvärmaren? ;)

Anni sa...

Vi är många som känner igen rasen, ser jag. Grannarna hade en sådan när jag var ung, den var kompis med vår boxer. Luktar mycket blöt hund, om man säger.
Undrar om Uer är gott, jag har nog aldrig testat.

anders.vallersta@gmail.com sa...

Tur att men inte ska prata med fisken medans man äter? Hunden gillar jag!