lördag 2 april 2016

Vocación España – del 29: Ovanligt (?) avslut

Efter fem veckor i vårt älskade Benidorm var det dags ikväll att städa lägenheten/kylskåpet/balkongen inför hemresan imorgon. Såklart kunde vi ha gjort det under dagen (som visserligen var solig, men det var bara 17 grader ute) och inte efter klockan 21:30 ikväll, men då hade vi ju missat allt det här:


Fem kilometer bort i Cala de Finestrat finns den här fina vyn.


Efter en toppen lunch lekte vi panschisar och satte oss på en parkbänk. Visserligen frös vi i blåsten, men till och med maken uppskattade spontanfotbollen på stranden. Spanska och engelska killar strålade samman och sparkade boll. Målvakten i det ena laget var tämligen sysslolös och hann ”bygga” an pyramid - tills det blev ett mål alltså.


Det är inte strandliggarna som lämnade skräpet efter sig, utan det var fiskmåsarna som plockade upp rubbet ur papperskorgen.
Egentligen hade vi tänkt att bara ta en drink på Villa del Mar, vårt favo ”hak”. Men när vi såg det här var det ju bara att hugga i. Kökschefen ställde villigt upp på intervju och foto (han pratade spanska, jag engelska, men vi förstod varandra perfekt:-) ). Jag ogillar bufféer intensivt, men den här var något alldeles extra. Har aldrig sett något liknande förut, speciellt inte för 200 kronor/person inklusive all dryck, å då hade inte ens varmrätterna kommit på plats för att bli fotade av mig. Allt lagas från grunden här och dokumenteras genom att ta kort på konstverken varje dag. Bra där! En värdig avslutning av semestern tycker jag.

Ja, ni förstår väl varför det här inlägget kommer upp ungefär vid midnatt… Orkar inte kommentera hos er heller - tror jag;-) Gör det på planet tillbaka till Stockholm imorgon, okej!!!? Å nej, borta bra, men hemma bäst är inte sant - alls om ni frågar mig.

PS. Inget inlägg imorgon, men hoppas vi ses och hörs på måndag. DS.

31 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Final med härliga maträtter och fina vyer, snyggt. Välkommen hem igen.

Ama de casa sa...

Dom där fiskmåsarna... dom är inte... Äsch. Det är måsar, helt enkelt :-)

Så suverän den där buffén såg ut! Och dom chokladdoppade jordgubbarna... Mmmm... Och då är jag inte sådär jätteimpad av jordgubbar, egentligen :-)

Ni må ha sol, och vi regn (sent på eftermiddagen). Men här var det i alla fall runt 30 grader.

Borta bra, men hemma är inte så illa det heller. Så brukar jag säga. :-D

Ama de casa sa...

Tack för dom nya tipsen, förresten. En del ligger i vår pipeline. Tror vi i alla fall. Jag bara älskar att resa runt lite på måfå :-)

Geddfish ♥ sa...

Åh, det var kalasbilder, verkligen utsökta!

Här får det bli morgongröten, men kan kanske hoppas på någon god maträtt i kväll, då jag är bortbjuden.

Ha en bra och trevlig hemresa och försök anpassa er till gråvädret. Alla dagar är inte blå här.
Flyg lugnt ♥

Steve sa...

Välkommen hem! Det var en synnerligen läcker avslutning.

Väl tajmad hemkomst med Hammarby-Östersund i morgon?

Ulla Maria sa...

Ja, den buffén ser ut att vara något extra. Lite kul med de fyra frukterna som ser ganska malplacerade ut vid sidan om desserterna. Kanske de står där ifall någon mot förmodan föredrar obearbetad vara. Eller är de kanske som någon sorts innehållsförteckning.
Håller med dig om att hemma inte alltid känns bäst. Men någon gång kan det ju vara dags att komma hem och då är det gott att det nu stundar ljusare och varmare tider. Tackar för alla kul, se- och läsvärda inlägg du bjudit på från Spanien. Så förträffligt att et ordnade sig med bredband i lägenheten.

Annette sa...

Välkommen hem, och tack för alla spännande inlägg från Spanien!
Vilken fantastisk buffé! Jag förstår att ni åt där, det ser ju både konstnärligt och gott ut. Och fräscht. Det brukar sällan bufféer göra annars. Ha ha, skrattade gott åt målvakten som inte verkade ha så mycket att göra :))
Jag förstår att du trivs där, men du har i alla fall tur att det är varmare här hemma nu, och enligt flera väderinstitut skall våren bli varmare är normalt på våra breddgrader.

Eva Trillian sa...

Ett avslut som säkerligen spädde på känslan av att inte vilja åka hem riktigt än.
Ni vet att man inte MÅSTE bo i Sverige va? ;)
Välkomna hem till Sverige - avsett var hjärtat är!

Marina sa...

Nej, det där med "Borta bra men hemma bäst" kan faktiskt diskuteras. Och sen beror det ju lite på var hemma är...eller borta... Hoppas resan gick bra!

FREEDOMtravel sa...

Vilken grym buffé! Jag förstår att ni haft det fantastiskt fint i Benidorm! Goppas på lite vårväder nu när ni kommer hem till Stockholm!

Anni sa...

Åh himmel, så gott det där såg ut!
Välkommen hem till gråvädret.

Emma, Sol som sol? sa...

Jisses, jag skulle inte våga stoppa ned en sked i det där och förstöra! Samtidigt är det lite speciellt att ta först, ingen annan som har kladdat!

Trevlig resa hem!

Days by Johanna sa...

Klart ni inte kunde missa detta, så helt rätt val :)

Hoppas hemresan går bra :) Är det er egen lägenhet, eller ni bara hyrde den tillfälligt?

Ja det är skönt nu när han bara sover en gång om dagen, då blir det lite längre och lite mer paus för mig. Så då hinner jag med mycket mer här hemma när han sover :)

Monica sa...

Mums, att åka hem kan inte vara någon höjdare
själv skulle jag nog drabbas av svårmod.
Välkomna hem;-)

anemonen sa...

Milde skapare så möe mad ...mad i långa banor och så gott det ser ut. Ja jag begriper att du inte orkade mer än göra inlägget. Du det där med buffé gillar inte jag heller. Bästa är att få det serverat på tallriken vid bordet för då är maten varm. Det är ju det man vill ha och inte mat som är halvljummen och som många varit och pillat i :-( Den här veckan hinner jag delta i skyltningen.Välomen hem

Meta sa...

Stackars dig som måste åka hem. Det är bara att gilla läget, snart har du vant dig med den Svenska vardagen. Ni har i alla fall enligt mig då haft en underbar semester.
Tack för alla fina inlägg med mycket lärdom och igenkännande. Välkommen hem
Kram Meta

Carita Liljendahl sa...

Vad underbart ni har haft det och så många fina bilder du bjudit på!
Tack för att vi fått vara med på resan och välkommen hem!

Micke sa...

Välkommen hem då även om det svider att åka hem.

Ha en fin resa hem.

Anders W sa...

Nu har du minnen att leva på ett tag. Och just nu är inte Sverige så dumt heller!

Rantamor sa...

Men har ni hemresa redan, va fort era veckor har gått, men så har ni ju också fått uppleva mycket, och nu kommer ni hem till en vår i Stockholm.
Den buffèn hade jag verkligen betalat 200 för alla dagar i veckan, kolla bara på dom jätteräkorna, jag hade ätit till att jag fått paltcom (av räkor????).
Underbara matfoton du bjuder på.
Har följt med på er resa ävenom jag inte har kommenterat varje gång, så tack för en resa söderut !!!
Här hemma i norr sitter vi fortsatt på isen å pimplar fisk...men jag vet våren kommer hit också så småningom.

Tjingelingen från Rantamor och välkommen hem igen !!!

TantGlad sa...

Skönt att komma hem. Själv tycker jag hemma är bäst, och tycker man inte det, då är det nåt som är galet. Men det kan vara kul och spännande att resa bort ibland.

Himla härliga bilder.....en massa bildgodis. Jag dreglar nästan lite nu. Gud så gott ut det ser ut.

Nu får du Ha en härlig ny vecka.

Kram

Susjos sa...

Oj vilken buffé!!! Såklart tog ni för er av den!
Ja, man kan verkligen diskutera om "hemma är bäst"....älskar ju att resa!!
Men önskar er i alla fall välkomna hem..våren ska visst vara på väg! :-)

Mias Mix sa...

Välkommen hem!! Ni gjorde helt rätt i att städa på kvällen och göra utflykt på dagen. Skrattar när du skriver att ni lekte panchisar, trodde ni VAR panchisar ;) Även om borta är bättre ibland så kommer du ju hem precis lagom till våren och värmen och alla ljusa härliga kvällar!

Anonym sa...

Vilken "grand final" . Ja, det finns ju så mycket som är mer uppiggande än att städa....
Jag tycker ni utnyttjad eden sita dagen bra och buffén som avslut var ju magnifik. Och ett väldigt bra pris dessutom. I vanliga fall är jag inte mycket för bufféer men den här hade jag gärn aprovat och kanske får vi möjlighet att göra dte vid besöket i benidorm. Men den kanske bara serveras på helgerna.
Och kanske stannar ni längre nästa gång eller tar ännu en resa nu i vår eller till hösten. Känns ju perfekt att varva med Stockholm. Vi tycker ju om att pendla och då blir det lite av allt som vi tycker är bra. För Stockholm gillar jag också väldigt mycket, ja det finns många städer jag gillar lite extra. (Dock ligger inte alla nästgårds)
Välkommen hem!
Och stort tack öfr att fina inlägg som vi absolut kommer att ha glädje av så småningom på plats och som jag njutit att läsa och det har varit extra fint med alla vackra bilder.

Per-Anders sa...

Han ser ut att må gott, han som ligger på rygg i sanden. Matbilderna ser väldigt inbjudande ut.

Unknown sa...

Fanns ett litet vemod där över att lämna Benidorm kändes det som. Att fem veckor kan försvinna sådär stabbt.
Mums för den buffeen
/kiki

cat sa...

Vilken tur att du inte lät städandet förhindra ditt fotande av buffén. Jag är inte heller förtjust i det konceptet, men det där såg fantastiskt ut.
Hoppas inte hemkomsten har varit allt för plågsam.

Ama de casa sa...

sv: Jag gillar mexikansk mat, och dom där quesadillasarna som jag åt var jättegoda :-)
Men jag har definitivt inte ätit min sista clam chowder på denna resa :-D

biggeros sa...

Vilken bra avslutning på dessa 5 veckor. Ser förträffligt gott ut. Hoppas flygresan gick bra och vi hörs från Sverige. Kram på dig.

cissi sa...

Den där buffén ser verkligen god ut! Tänkte äta falukorv till middag, men fick lite inspiration och har nu tagit fram en laxbit och lite räkor istället! :)

llh sa...

Välkommen hem skulle jag ju sagt i de andra kommentarerna men nu får jag säga det här istället. Välkommen hem! Och du jag är helt enig - inte bäst :)