tisdag 12 april 2016

Två premiärer avklarade – check!

Vi har haft en fantastisk fin inledning av den här veckan i stor-Stockholm – vädermässigt alltså. Å då gäller det att passa på:

Premiär 1 – AW ute


Det är ganska dött vid Hägernäs Strand så här års. Men under sommaren finns här såväl båtar som sjöflygplan att kolla.

Nu kan vi ju inte ta After Works längre som vi brukade göra, men väl After Walks. Man slipper till och med ändra den vedertagna förkortningen ”AW”. Smidigt:-) Å då maken och jag vägrar sitta ute och smutta på en (iskall) öl klädda i dunjackor när det är fem plusgrader ute tog vi chansen igår, då termometern visade 13 grader. Vi valde Restaurang Pont vid Hägernäs Strand, där vi satt i lä på ”bryggan” i långärmade t-shirts. Vi hade inte världens sämsta utsikt heller tycker jag. Check!

Premiär 2 – Bokläsning på balkongen


Nej, de här bilderna visar inte boken som jag läser just nu utan några konstigt beskurna träd utanför KTH idag samt en ovanligt korkad affisch i "mitt centrum". Men jag älskar ju sköldpaddor så...

När vi åkte på vår semester till Spanien tog jag med mig sex böcker, riktiga sådana alltså. Å det är första gången någonsin att jag inte läste en enda. Alltså fick jag kånka hem böckerna igen. Onödigt kan tyckas, men det är i alla fall ett bevis på att vi hade en väldigt aktiv och rolig semester (å nej, e-böcker är inget för mig). Så efter en god lunch på stan med favo kollegan Yvonne planterade jag mig på balkongen och öppnade den första av mina ”semesterböcker”. Känner mig rätt så nöjd efter 355 lästa sidor just nu:-) Check!

27 kommentarer:

Mias Mix sa...

Strålande plats för en AW :) Tänk vad gott det smakar efter en promenad, eller efter en ridtur.
Tycker nog lite synd om lilla sköldpaddan där.
Verkligen bevis på en lyckad semester. Läser i stort sett bara på semestern, annars löser jag sudoku på kvällarna. Men är himla sugen på att börja med en ny bok. Ännu mer sugen på nu när du skriver om att läsa på balkongen, låter hur skönt som helst.

Comsi comsa sa...


Så vackra bilder å spegelblankt vatten du bjuder på. Idag har vi verkligen haft det hur skönt som helst. Har haft en toppendag och ser att du också njutit.
PS duktigt av mannen att känna igen kyrkan, imponerade.. :D))

Kram ❤

Meta sa...

Härliga bilder Du visar oss. Jag njuter av dom Så fint väder det är så måste man ju var ute i solskenet
Ha det gott i solen
kram Meta

Ditte sa...

Trevligt med AW och jag tycker det är så bra att dessa två bokstäver ha dubbel betydelse.
Perfekt att slå sig ner vid vattnet i Hägernäs och utsikten var klart tilltalande. Underbara bilder!
Träden måttte jag ha passerat igår, men hade väl bråttom så att jag inte såg dem. Eller kanske fick de sin nya frisyr idag.
Sköldpaddor gillar jag också men inte ens dessa i T.C. la jag märke till. TRor fokus låg på "Äppelbutiken".
Skönt med balkongläsning och ett bra dagsverke blev det ju.
Hann för egen del inte ens sitta på balkongen idag då andra trevligheter var på G.

Geddfish ♥ sa...

Underbar vy på er AW!
Vad käckt! Då kan jag också ta en AW.
Det är ett bra betyg att inte ha hunnit läsa semesterböckerna!!

Jag har suttit på balkongen och ätit frukost och även lunch. Det drog väl lite, för jag har inget balkongskydd mer än markisen och den drar jag ju inte ner när solen gassar!
Och så har jag cyklat och varit ute i 3 timmar!

Härligt! ♥

Olga T sa...

After Walk! Underbart! Men du har maken också "långsemester"?
Å vad jag njuter av dina bilder på bryggan där. Hade gärna varit där!

KajsaLisa sa...

Härliga vårbilder, gillar den första bäst eftersom du placerat bryggorna snyggt ( snett ) i den. Det blir mer liv i bilden på det viset sådana bilder blir oftast platta annars.

Susanne sa...

Härliga bilder. Den rosa bollen är en fantastisk god varmrökt lax.

Susjos sa...

Åh så vacker och rogivande den första bilden är! Såklart njöt ni av er AW, smart val After Walk!
Å jösses så många sidor du har läst idag, hoppas du inte blev bränd av solen om du satt ute så länge :-)
Jag väntar hem en bok som jag beställt, måste ju börja läsa den inför nästa bokcirkel! Fast jag har flera andra böcker jag också vill börja med, men får vänta med dem..läser ju bara en bok i taget :-)

Biggeros sa...

Då har du lite att göra med att läsa böcker på balkongen i vårsolen. Så mysigt att kunna sitta ute och äta en god bit mat i t-shirt (lång).
Skylten med " raketspeeding "sköldpaddan var även en ögonfröjd:)) Ha en trevlig kväll. Kram

Ulla Maria sa...

Suveränt komponerade bilder. Ser att det varit strålande vårväder på båda sidorna av landet. Gott när den tiden är här då man kan njuta av AW utomhus.

Kolonilotta sa...

Ja. Inte var det speciellt roligt att vara inomhus hela dagen igår. Hann inte ens med att ta lunch. Så solen såg jag först när jag gick hem.
Då var det otroligt varmt och skönt! :)
Dock har jag ännu inte hunnit med min första AW så jag njuter när jag läser om din och makens! Och åker snålskjuts på er istället.
Hoppas det blir lika vackert idag.
Kram :)

Steve sa...

Hur läckert som helst. Visst är det härligt att vara premiärlejon när våren kommer på riktigt.
Långärmade T-shirts var en nyhet. Men visst, t som T.
Håller med dig om affischen, den är smått taktlös.

Eva Trillian sa...

AW med den där utsikten kan inte ha gjort ont.Inte någon stans! :) Härligt! Allt det där blå - det är som om jag känner igen det ;) Kan det vara himmel ;)
Stackars sköldpadda. Ville de vara snabba hade de blivit det!

Anki sa...

Bra val för AW! Ser härligt ut!
Härligt att kunna sitta på balkongen och läsa :)

Anita Malta sa...

Men vilka fantastiska bilder !!! Blott blått så långt ögat når på första. Måste varit ljuvligt att sitta på bryggan med en kall och bara njuta.

Sex olästa böcker under semester tyder helt klart på att ni var aktiva med annat skoj. Då har du en del att läsa på balkongen istället.

Kul att du också gillar sköldpaddor. Såg ganska många när vi var på den lilla paradisön Lankayan i slutet av resan. Ska kolla om det blev någon bra bild, de höll sig mest under vattenytan men stack upp huvudet ibland för att hämta luft :-) De gick även upp på land på natten för att lägga ägg men hur lätt är det att fota i mörker för blixt fick vi inte använda förstås.

Nåja, ha en fin onsdag och försök hålla kvar det vackra vädret för på lördag bär det av till den vackra huvudstaden :-)

cat sa...

Vilket härligt koncept med after walk. Såg verkligen trevligt ut.
Har inte kommit dit hän än att jag vill sitta ute. Vi har haft kanonväder i flera dagar, men nu börjar det komma in lite trista moln.

Helt vansinnigt knäpp skylt! Bara ingen tar det som en uppmaning att skjuta iväg stackars sköldpaddor ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Har lite svårt för hamlade träd. Förr fanns det ju en vits med det, man använde det man klippte av till djurfoder men det behöver man idag inte göra. Nu är det "snyggt" eller något.

Men jag som ÄLSKAR min eboksläsare. Hoppas du inte blandar ihop det med att läsa på en platta eller i telefon. Det är inte på långa vägar samma sak som en riktig. Det enda som är dumt med en eboksläsare är att biblioteket inte längre är ett rum att sitta i och njuta av alla sina böcker, nu är det ett program i min dator.

Vackert där vid Hägernäs. Hade en kompis som vuxit upp i de trakterna. Här är det lite kallt i luften men blå himmel, sol och ca 20 grader är ganska OK. :P

Days By Johanna sa...

Låter som härliga premiärer :)

Men dne där rkelamen med skölpaddan var lite skum. Och de där springande människorna ser lite för glada ut :)

Förstår du blir lite mallig, det har du all rätt och vara, hoppas någon av mina besökare kikar in hos dig :) Nej när det gäller statistiken så få jag kolla via besökstoppen, fattar mig inte på googel analytics haha

Days By Johanna sa...

Glömde, ja plattorna överlåter jag till Erik så tar jag hand om barnet. Brossans kompis jobbar med anläggning så det blir perfekt hjälp :)

Annette sa...

Vilka fantastiska bilder du tagit, särskilt vackra var de första med det klarblå vattnet där molnen avspeglar sig som bomullstussar i vattnet. Rolig vinkel på den första, man kan nästan inbilla sig att ni kommer och glider fram i en båt och att bryggan är en del av fören ;)

När jag ser de där kala träden minns jag vad jag skulle fota när jag var i Norrtälje... Typiskt, det hade blivit en passande bild till temat "kal" i fotoutmaningen. Stammarna såg nämligen likadana ut som ditt träd, inga kvistar kvar, bara en bullig lodrät stam som mest liknade en totempåle. Varför gör man så..??

Hm, lilla sköldpaddan tycker jag synd om... Känns för närliggande till IS-dåd, särskilt som Patrik är i Belgien i dag. Och trots att jag själv antagligen kan uppfattas som en duracellkanin ibland, så har jag av någon anledning mer medkänsla med den lugna sköldpaddan än de där tre löparna ;)

Blir nyfiken på vad du läser? 355 sidor, det var en riktig tegelsten.

nalta norrland sa...

Hej, hittade hit från Johanna :) Så härliga bilder, skönt att kunna sitta ute.

Tredje året i Hjo sa...

Jag har också med mig böcker på "semestrarna". Men det blir liksom aldrig av. Nu läser jag Lena Andersson / Förnuft och högmod. Bland annat skriver hon ett avsnitt om palmemordet som tilltalar mig. Annars är mordet ett skit som vi aldrig får någon klarhet i.

cissi sa...

Våren inspirerar till både det ena och andra! Längtar efter att kunna slå mej ner på en uteservering med ett glas vin.....utan att behöva frysa!

FREEDOMtravel sa...

Jag känner igen mig där vid restaurang Pont ;) Härligt väder och härlig vy!

Ama de casa sa...

After Walks är bara sååå bra! Tack för tipset :-)

Nu har till och med jag tagit mig in i e-boksvärlden. Inte alls så dumt, faktiskt, och lätt att släpa på. Går dessutom att surfa på den boken :-D
Att man sen kan låna hem böcker till plattan helt gratis från biblioteket.se gör inte saken sämre för en snåljåp som jag :-)

Unknown sa...

Härligt att semestern blev så lyckad!
Gillar också sköldpaddan.
/kiki