torsdag 14 april 2016

Färgterapi på Shop Nordic 2016

Dagens besök på Shop Nordic 2016 på Kistamässan var rena färgterapin för besökarna kan jag säga. Mässan fokuserar på butiksinredning, koncept och design för alla branscher. Här fanns lösningar och idéer för allt mellan himmel och jord – exponering av kanelbullar, bananer, förpackning, kläder, cyklar, belysning, golv och städning med mera.

Goodybags
Att gå på den mässan utan att få en goodybag med sig hem är totalt omöjligt. Vi försökte, men lyckades inte. Varje utställare med lite självaktning håller fram näven med allt från pennor, vattenflaskor, nygräddade kanelbullar till kassar och pekdon för läsplattor. Gillar man freebies och tycker att gratis är ”gott” är det bara att besöka nästa års Shop Nordic.

Här kommer ett förhoppningsvis roligt och färglatt urval av vad som fanns på mässan. Enjoy!

En lampa helt i min smak.


Varför man skulle välja ett golv med flugor är mig en gåta.


Dessa kuber skulle jag kunna tänka mig som utsmyckning på balkongen.


Läckert! Här studsar man till.


Skyltdockor med eller utan huvud och armar.


Varsågoda - Nest stolen Mogg. Av förklarliga skäl avstod jag från att provsitta den. Utan dyna påminner den om en väldigt obekväm toalett. Men stolen är roligt att titta på


Klädhängare som bara ber om att bli knyckta från ett hotellrum tycker jag.


En ovanlig vattenflaska med rolig och fyndig instruktion som delades ut av Dafo, Nordens största leverantör av brandskydd.


Eftersom dessa ställ fanns på flera montrar utgår jag ifrån att just bananer misshandlas i butikerna. Att hänga upp frukten i klasar är ingen dum idé, men vad händer om man vill bara ha ett visst antal och bara en är kvar;-)

25 kommentarer:

cissi sa...

Ojoj.....kan nog bara säga att världen då bara blir konstigare och konstigare. ;)
Ha det fint!

Susanne sa...

Va mycket coola prylar.

Susjos sa...

Ja, så mycket häftiga grejer!!! Och vissa färger är ju precis dina!!!

Geddfish ♥ sa...

Vilken färgterapi! Och kuberna var ju definitivt dina på balkongen.
Kul att ta del av detta. Häftigt! ♥

Comsi comsa sa...


Fina färger precis som jag gillar. :D))
Hur tänkte du förresten nu när du jämförde pinnarna med en toalettstol? Ha ha ha, ja det skulle jag gärna vilja veta. :D))

Kram ❤

Olga T sa...

Hålet i mitten var väl det enda som påminde om en toalettstol....eller?
Jag är ju så sällan på mässa och när jag är på mässa tycker jag att jag snabbt blir väldigt trött. Tror att du och maken har tränat upp er på att gå på mässor. Kul att du delar med dig av allt du ser där.

Ditte sa...

Vilken rolig mässa! nu tycker jag inte att "gratis är gott" om man tänker på att saker ska fås med hem. Men en hel del inspo tar jag gärna med mig. Lampan var hur läcker som helst hade gärna fått flyttain hos mig, och kuberna, ett par stycken, skulle jag mer än gärna ha på balkongen. (Fler får jag inte plats med...)
Att bananerna inte hängs upp i butikerna har jag funderat på för de växer ju klasvis på bananplantan.
Tack för ett trevligt mässbesök men lockand ebilder.
Och nästa år ska jag nog försöka ta mig hit.

Ulla Maria sa...

Helt underbart att få gå på mässa med dig. Jag slipper ömma fötter, kan njuta av godbitarna och får skratta. Min tanke när jag såg flugmattan var att den var bra att lägga i hallen för den som inte gärna vill ha besökare. När jag sedan såg stolarna insåg jag att de säkert kunde tilltala samma ogästvänliga kundkrets. Har besökarna inte vett att låta sig avskräckas av flugmattan går de nog hem när man ber dem sitta ner.
Har tillbringat dagen på brandövning där vi förutom att koppla och rulla slang också tömde ett antal brandsläckare så den fyndiga törstsläckaren låg verkligen rätt i tiden för mig.

KajsaLisa sa...

Färgsprakande, får habegär av mycket här, speciellt stolen och lampan.

Steve sa...

Alltför många färgintryck fixar inte min hjärna numera så den mässan ska jag hålla mig borta från. Dock fanns där många coola prylar att begrunda.
En obekväm toalettstol? Ja, du ser ju ofta vad vi vanliga dödliga inte ser.

Eva Trillian sa...

Så mycket coola grejer - och i färger :) Det gillas!

Emma, Sol som sol? sa...

Åh, äppellampan! Den var fin den! Skulle passa här men jag är tveksam till om mannen min skulle godkänna den. Men ibland överraskar han. :)

Det finns ju sådana där bananställ som man ska ha hemma på köksbänken, en liten ställning för en klase. Men frågan kvarstår: vad gör man med den sista bananen?

Vattenflaskan var klockren! Jag älskar give-aways och är de så här fyndiga så skulle jag aldrig kunna motstå. Gillar när företag kan skämta lite med sig själva.

biggeros sa...

Ja, det kan man ju undra... Då trillar den "gula böjen " ner. Stolen ser inte bekväm ut utan sits. Väldigt läckra saker och inte minst färgrika. Trevlig fredag. Kram

cat sa...

Tack! Jag behövde verkligen den färgterapin. Det är ett sjuhelsikes väder på västkusten idag.
Eh den ser ju inte så värst bekväm ut den där eh stolen. Förstod att du inte provsatt.

Days By Johanna sa...

Vilken härlig mässa!

Tack för dina tips, skickar gärna mitt brev till dig när jag skrivit det, alltid bra att någon annan läser det man skrivit. Jag vill ju verkligen ha detta jobbet.

Anita Malta sa...

Läckra bilder alla nio !! Lampan är hur snygg som helst, den skull jag gärna ha och vem vet, kanske golvet blir en fluga men jag tänker iallafall inte hänga på :-)
Haha.. minns när jag skulle försöka klura ut vad jag skulle skicka till dig som tack för att ha en så fin bloggvän. Fann en färgstark riktigt läcker självlysande kub avsedd för just en uteplats. Men nu blev det som du vet annat istället. Var osäker på om den skulle platsa.

De där gul-vit-orangefärgade rutorna blir jag nyfiken på. Vad är det? Men en skyltdocka är en skyltdocka oavsett kroppsdelarna.
Förstår varför du inte provsatt på de konstfulla stolarna som tål att tittas på men knapppast sitta på.

Tycker klädhängarna ser ut att vara av nåt slags hårt papper så jag skulle låte dem hänga kvar. Förresten tar jag aldrig något som inte är mitt, vem gör det ?
Smart och kul törstsläckare. Du har en poäng där när det gäller bananerna. Kanske säljknepet är att då man inte vet vad man ska göra av den som blir över köper man den också :-)

Kikade på väderprognosen inför resan och inser att jag måste packa ner vinterkläder och lämna sandaler och klänning hemma !! Bara 9+ är ett stort steg från sommarvärmen vi har här på ön. Men vi ska ju bara "hem" och vända. Lö-To. Ha en skön helg Beate :-)

FREEDOMtravel sa...

Kul bilder! Peter vill gärna ha en skyltdocka som sitter längst fram på däck och vinkar till båtar som åker förbi! ;)

Ama de casa sa...

Varför skulle man INTE vilja ha en påse med gratisgrejer? Gratis är kul ju :-)

Anki sa...

Oj ... vilken massa prylar! De färgglada kuberna är läckra, men som sagt ... varför ha ett golv med flugor - inte alls snyggt!

Unknown sa...

Kul mässa...du borde skriva en mäss-tips-lista
/Kiki

Susanne ❤️ sa...

Måste säga att jag ÄLSKADE den lampan !!! sett liknande i nacka forum på ett cafe som fanns tidigare ...
tycker det var en massa underbara konstiga saker :)
Kram tack för att du visar oss !!

Marit Johansson sa...

Så himla häftiga grejer det finns. Lampan där överst gillar jag skarpt.

Carita Liljendahl sa...

Törstsläckaren och bananhängaren var roligast här!

Anders W sa...

Vilka mässor du hittar. Kul att du låter mig få en "split vision", lite godbitar tack vare din överblick!

Anni sa...

Klart annorlunda grejer på annorlunda mässa, men var är besökarna? Din sista bild avslöjar ju nästan tomma montrar, inte konstigt att de kastade goodiebagar efter dig!