söndag 10 april 2016

Skyltsöndag

Dags för Skyltsöndag igen, vilken i ordningen har jag inte riktig koll på. Får väl skylla på min dyskalkyli här – alltid en bra och godtagbar ursäkt;-) Å efter fem skyltsöndagar från Spanien är det återigen skyltar från hemmaplanen som gäller. Alla bilder är tagna under veckan som gått.

Claes-Göran
Undrar om ni har missat hans skyltning?! Han blev ju lite slö för sisådär 6 veckor sedan och bytte knappt texterna på skylten längre. Men igår var han på banan igen. Två nya texter på båda sidorna av skylten.

”Hello humans” – helt okej, då Claes-Göran inte säljer produkter för fyrbenta ”medborgare”.


”Pitstop for smiling” – jo, jag log faktiskt när jag såg skylten. Å då det var grått och kallt ute saknade jag inte ens ens en ”Pitstop for an icecold beer”.

Pendeltåg

Har ju redan visat några roliga skyltar från stor-Stockholms pendeltåg. Den här söta symbolen hänvisar till var man kan ställa till bagage. Skylten sitter på ett ”bänkben”, och man kan tycka att det är några hundar som har gjort sina behov där. ”Benet” påminde mycket om bänkarna med mera i Spanien kan jag säga.

Tävlingar

Utställarna på Nordbyggmässan bjöd på massvis med tävlingar för att attrahera besökare – speciellt i B-hallen som var ”verktygsorienterad”. Å de lyckades verkligen – utställarna alltså. Här ser ni dock ett misslyckat försök av en kille som inte tog sig upp på de tillåtna 30 sekunderna.

Äntligen tillåten

Väljer att inte vara språkpolis här (heller). Tycker skylten var riktigt fyndig som inbjudan att besöka ”arbetsmontern”.

Tack alla ni som skyltar! Ni är suveräna!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla som skyltar hittar ni här.

PS. Jag älskar fransmän. Det visste ni kanske inte. När laptopen hade hängt sig efter åtta timmar igår, började jag reparationsprocessen på nytt. Efter ytterligare två timmar slutade f*nskapet än en gång efter 10 procents ”service”. Just då kom jag ihåg mitt ”mantra” som jag lärde mig i Frankrike: ”S'il ne marche plus il faut taper dessus” - om nå’t har slutat att fungera slå på det. Å som vanligt funkade det alldeles utmärkt att ge datorn en rejäl örfil, trots att den inte har några öron:-) Jag gjorde massvis med andra (dumma) saker också. Men just nu går min ”Lenny” som på räls. Vilken lättnad! Gillar förresten Windows 10 som är mycket likt Windows 7. DS.

23 kommentarer:

Monica sa...

Windows 10 är något jag aktar mej för
men när min gamla datorn inte vill längre
har man väl inget val;-(
Tur att det löste sej till idag.
Ha det bra

Helena sa...

Alltså Claes-Göran! Jag älskar hans skyltar. Måste vara en man med humor. :-) Ha en bra fortsättning på helgen. Kram

biggeros sa...

Härliga skyltar. Gillar den lilla figuren som pekar där du kan ställa ner ditt bagage. Även skylten angående på arbetsplatsen. Fyndiga skyltar÷)) Du har god hand med din dator att lyckas få igång det med bara ett handslag÷) Ha en bra söndag. Kramiz

Emma, Sol som sol? sa...

Roligt med humor i reklamen! Gillar den sista men allvarligt! Ingen som reagerar av dem som tillverkar den?

Och det torde vara ditt 48:e Skyltsöndagsinlägg.

KulTur i Natur - Tony sa...

Sitter C-G's skylt vid Odenplan?

Husbilen-Ellen sa...

Som vanligt fyndiga skyltar. Kul att Windows 10 fungerar efter örfilen!

Ditte sa...

Trevligt att Claes- Göran är med igen. Har nästan saknat honom och har inte själv på ett tag varit i trakterna. Blir dock i veckan.
Roliga skyltar med humor och varierande dessutom. Språkpoliserna kan ju få lite ledigt de också. Budskapet framgår ju.
Jag gillardet mesta i franskväg och extra mycket språket så jag kan förstå att din dator också gjorde det.
Fint att den gick igång. Hoppas den fortsätter att vara samarbetsvillig.
För egen del blev det ännu ett besöki Täby C hos Applebutiken....

Geddfish ♥ sa...

Jag ler stort! Åt dina skyltar!

Å det där med att få igång något. Slå och sparka på det, det har funkat förr! Och om inte, så är en omstart ALLTID bra. Man glömmer ofta att starta om. Vi lägger oss, sover, vaknar och startar om oss själva ;)

Kul att du kan blogga som du vill, en lättnadens suck, kan jag tänka!
SkyltSöndagsKram ♥

Comsi comsa sa...


Tänker på dig varje gång jag passerar C G och det är
så gott som varje dag.
Detta med att örfila dator har jag gjort så länge jag haft datorer, en smäll på rätt sätt sätter gång på f-tyget. :D)
Skönt att allt är i sin ordning nu....

Kram ♥

anemonen sa...

Lyckliga du som har så många skyltar omkring dig. Här i stan som jag ju mest håller mig i är de få och så tråkiga. Nåväl jag gör så gott jag kan. Än hänger kärringen kvar:-) Häftiga skyltar som jag blir glad av hos dig den här veckan, och tur att Claes Göran är med igen. Tack för du är fostermor till skyltningen.

FREEDOMtravel sa...

Den sista skylten var riktigt bra även om det är svåååårt att inte vara språkpolis. Igår kollade vi på en film som var dåligt översatt och när jag klagade på att "novel" var översatt till "novell" osv tyckte Peter att jag skulle kolla på filmen istället för att hänga upp mig på petitesser. Måste ju medge att han har rätt egentligen... men det är så svååårt ;)

Emma, Sol som sol? sa...

En dåligt översatt film eller TV-serie kan ruinera den totalt! Likadant med böcker, försöker därför alltid läsa på engelska om det ursprungligen är skrivet på engelska. Jobbigare om det är andra utländska språk. :)

Mias Mix sa...

Funkar det inte med våld så funkar det med mera våld :) Skönt att han fungerar nu igen. Själv har jag inte vågat uppdatera till 10, rädd att det blir massa strul då. Härliga bilder som vanligt :) Ha en fin vecka!

Unknown sa...

Höll koll på Cleas-Görans skylt åt dig då du var borta...och det hände inte mycket, kanske av hänsyn till din semester.
Franska lösningar är just sköna!
/kiki

Susjos sa...

Jag var ju vid Odenplan för någon vecka sedan, och letade lite efter just CG:s skylt, men hittade inte butiken . Tur att du fotar och lägger ut hans skyltning!
Så...det hjälper att slå till datorn? Min börjar bli lite seg nu, vågar inte installera Windows 10, maken provade, och då funkade inte skrivaren och lite annat strul! Så nu har han gått tillbaka till Windows 7!

KajsaLisa sa...

Äntligen, Claes Göran är tillbaka :) Sista skylten var bra.

Anki sa...

Så bra det blev till slut då ... Claes-Göran har skyltat om och datorn funkar!
Snyggt jobbat!

Eva Trillian sa...

Hurra för franska knep, fungerande dator och Claes-Görans uppvaknande! :)

Steve sa...

Allt som vanligt igen; Claes Göran skyltar vidare och datorn funkar efter lite fransk beröring. Bra med såna universalknep.
S å bra att du gillar 10:an.

Days By Johanna sa...

Skönt det löste sig med din dator, till slut.

Förlåt, var inte meningen och skrämmas, tur du läste inlägget so du fått sova inatt :) Ja det är skönt operationen gick så bra, det är ju smått och pilligt så det var väl mest därför det tog en massa tid. Haha ja precis, jag burkar köra den, va jag hörde inte riktigt vad du sa nu :P

cat sa...

Heja C-G för att han återigen byter skylttext. Tänk att lokaltrafiken i Sth kan åstadkomma söta skyltar.
Tyvärr lyckades jag inte lugna ner språkpolisen i mig när jag såg sista skylten! Fick snabbt scrolla förbi den ;-)

Ulla Maria sa...

Gillar den hjärtligt glada figuren som pekar utan att komma med pekpinne. Läste också om strulet med uppdateringen till windows10. Funderade innan på om jag skulle uppdatera. Det gör jag inte nu längre. :)

Ama de casa sa...

Haha! Att lappa till grejerna är också en av Anders knep när inget annat funkar. Det brukar faktiskt hjälpa :-D