tisdag 19 april 2016

Dagens ”fynd” på Stockholms gator och torg

Vante

Åkte in till Stockholm idag för en lunchdejt med favo kollegan Eva. Redan vid Östra Station/Tekniska Högskolan gjorde jag mitt första fynd – en vante som enligt etiketten hade tappats av ett 6 månaders gammalt barn. Bra att veta! Ska inte anklaga barnet för nedskräpning av huvudstadens gator. Nej det ska jag inte, inte alls;-)

Pepperoni

Odengatan är lika med Kebabens mecka. Det syns. Den här pepperonin var en av fem stycken jag hittade utanför två kebabrestauranger. Å japp, det finns papperskorgar bara några meter bort. Här är jag benägen att bli aningen sur.

Parkeringsbot

Att den här parkeringsboten på 1 000 kronor har slängts på gatan kan jag nästan förlåta bilägaren för, fast bara nästan. Här fanns nämligen ingen papperskorg i närheten;-)

Rosa tält

På Sergel Platten stod det ett uppblåsbart folktomt tält i helt fel färg idag. Det tillhör Ögonblicksteatern som gästar Unga Klara teatern i Stockholm just nu. Hade aldrig hört talas om Ögonblicksteatern, vilket inte är så konstigt då den i vanliga fall håller till i Umeå. Vahák delar inte min åsikt om tältet på teaterns FB-sajt.

Körsbärsblomning i Kungsträdgåren

Att körsbärsblommorna är rosa kan de ju inte rå för, så jag accepterar färgen här;-) Som ni ser är blommorna inte helt utslagna än, men med hjälp av lite sol och värme så bör det vara dags om en vecka eller så.

PS. Message to AMA: Key West verkar minnas våra "härjningar" där och straffa oss för dom;-) Borde vara preskriberat tycker jag.. Ingen av mina kommentarer hos dig kommer upp. Kolla skräpmappen. DS.

27 kommentarer:

Meta sa...

Ja men du skulle man samla allt man hittar på gator och tork skulle man bli rik på saker hihi.Körsbärsblommen är nästan utslagna här med på stan. längtar efter den där solen som kommer i morgon Hoppas de inte luras nu igen.
Ha en fin mitt i veckansdag
Kram Meta

Emma, Sol som sol? sa...

En till osm inte gillar rosa, hör jag! Fast jag älskar den färgen på blommor!

Parkeringsboten, det går ju att ta reda på vem det är. Ge den till någon polis så kan botägaren/nedskräparen få böter för nedskräpning också!

Nämen, växte hornen en bit nu igen?!

Geddfish ♥ sa...

Finaste bilden är ju utan tvekan körsbärsblomningen! Underbar! Nu saknar jag körsbärsblomningen på bergen runt häromkring.
Det där rosa tältet, ser ut som en ful dunjacka, tycker jag, eller ett hallon.
Sen måste jag bara le lite åt ordföljden i sista meningen om vanten ;) förlåt, jag kunde inte låta bli ;)
Kram.

FREEDOMtravel sa...

Tältet ser ut som en svamphatt ungefär. Inte snyggt kanske, men lite uppiggande i alla fall ;)

Comsi comsa sa...


Idag var det sannerligen rosa här inne hos dig men du har lyckats piffa upp det hela med lite skräp, hi hi.... :D))

Kram ♥

Rantamor sa...

Vi som var i Stockholm och i Kungsträdgården förra onsdag och jag fick fotografera dessa körsbärsblommor som alla har pratat så mycket om, tyckte att det var helt otroligt vackert.
Nu var dom inte riktigt utslagna, men jag ser att det inte hänt så mycket på en vecka där heller med blommorna.
Du hittade en hel del på din promenad, och jag är så imponerad av att någon kan hitta i Stockholm, vi var ju helt lost när vi var där, men det kan ju bero på att vi inte har vanan inne på att vistas i en storstad.

Tjingelingen från Rantamor.

Susjos sa...

Åh, blomningen har kommit långt i Kungsan ser jag, undrar om jag hinner in innan de faller till marken?
Det roliga tältet trodde jag var något inför ESC, haha!!! Men än är det inte dags!!

LissenTo sa...

Tycker både tält och blommor är läckra, även om inte helller rosa är min favoritfärg. Hmm men blommor jo....... helt okey.... glad färg

Ditte sa...

Oj, det var många i din väg idag och vanten må så vara. Men resten...
Tältet måtte ha kommit upp nyligen för jag har inte sett det och lite svårt att missa är det ju. Men har Unga Klara ingen scen längre så att de måste härbergera sina gäster på plattan. Här har det ju tidigare varit tältläger, men av en annan sort förstås.Det fick dock flytta.
Och visst är körsbärsblommorna vackra! Det i mitt tycke vackraste av fynden. Kanske kommer det även några i vitt...

KajsaLisa sa...

Det behöver inte vara slarv, saker har en underlig förmåga att ramla ur kebaben när man äter den :) Sen tack för att du håller koll, det är inte dags för blombilder än, kollar upp det nästa vecka.

Ama de casa sa...

Men? Rosa är väl fint? Jag börjar vänja mig med rummet nu... ;-) Körsbärsblommorna är helt fantastiska!

Jag tror att WP möjligen bestämde sig för att slänga dina inlägg i papperskorgen eftersom du propagerar så mycket för såna här ;-) Nädå, DUMMA WP! Du är räddad nu, som du redan har sett :-)

Kolonilotta sa...

De två sista bilderna är ju helt klart bekanta för mig eftersom även jag passade kungsan och även sergels torg i måndags.
Var dock väldigt slö med kameran just då.
Min fokus låg på Mia! :)

Vanten var också kul. Jag minns ett av mina inlägg från förra våren/sommaren? då jag också la upp en bild på en borttappad vante.
Och pepperonin skulle jag också kasta eftersom jag inte alls gillar smaken. Men då självklart i en papperskorg!
Allt annat är ju brottsligt i mina ögon.

Anki sa...

Riktigt rosa här idag ... men blommorna är fina!
Inte klokt så skräpigt det är ... blir såå irriterad!

cat sa...

Vi har blivit ett allt skräpigare folk tycker jag. Många under 35 verkar inte ens veta vad en papperskorg är för något. Spöstraff kan jag tycka vara en lämplig åtgärd ;-) (eller är jag inte alls ironisk)

Det där tältet hade nog varit fult oavsett färg tror jag. Körsbärsblommor är så vackra. Vi får hoppas på sol och värme åt dem.

Steve sa...

Det är sannerligen variation på konfekten där i storstan.
Körsbärsblomningen i Kungsträdgården stannar kvar på näthinnan, resten går ner i "skräpkorgen".

Biggeros sa...

Ja, om någon vecka eller så blommar Kungsträdgården av både blommor och soldyrkare. Skräp i naturen är ej OK men en arg bilägare med en bötesavi kan jag....kanske... bortse att den ligger på gatan ett litet tag eller så. Ha det bra min vän. Kram

Days by Johanna sa...

Bra du inte anklagar den lilla bebisen för nedskräpning iaf....

haha hen ville nog inte ha sin bot ;) Hoppades väl någon annan skulle te den :)

Ja han tokälskar babysimmet

Anita Malta sa...

Tyckte det var lite synd att jag missade blommorna i Kungsträdgården men nu får jag ju se och kan njuta lite av dem här hos dig istället. Skräpet du fann och fotade går mig däremot spårlöst förbi ;-)

nalta norrland sa...

Ögonblicksteatern känner jag till, visste dock icke de hade ett rosa tält uppslaget i Stockholm,
Umeå är ju en stad nära mig ;-) (typ 2 tim bilresa enkel väg)

Days by Johanna sa...

Kom på en programledare nu. Andre pops på svt vinterstudion haha :)

Maria sa...

Hoppas att i alla fall några av de "upphittade" grejerna hittar till sin ägare igen. Typ pepperonisarna och parkeringsboten ;-)
Kram ♥

Maria sa...

sv: Samuel Jackson är ju han som ALLTID är med i Tarantinos filmer!! ;-)

Mias Mix sa...

Ser att du också varit i Kungsan. Ja om en vecka kommer det vara som bäst! Men det var vackert ändå!

cissi sa...

Vilken fin bild! Kanske det får bli en tur till Kungsträdgården nästa helg, då gästar nämligen G och jag Stockholm för att cykla lite! :)

Unknown sa...

Jag tackar för det rosa bidragen (eftersom det är en favoritfärg) trpts att det är motvilligt
:-)
/Kiki

Eva Trillian sa...

Vet inte vad jag tycker om råååsa egentligen - men det där tältet gör mig lite glad :)

anemonen sa...

ja det var rejält med skräp du hittade och jag tror det är överallt i samhället även om det finns papperskorgar. Jodå jag har varit med om att kasta en p bot i Danmark men efter drygt ett år kom den i brevlåddikan med 1500 spänn för de hade saltat den med 500. Inte dåligt så det var bara att bita i det sura äpplet. Rosa är vackert i blommor och numera har även jag trillat dit och använder rosa i kläder istället för rött som alltid varit min favvofärg men mendans åren runnit så har jag blivit vitare och vitare och då blir det så hårt med rött och har då valt den babyrosa istället men inte i allt såklart som en konstrastfärg mera liksom.....