måndag 4 april 2016

Skyltsöndag och Helgbilden

Till att börja med vill jag tacka er alla så jättemycket att ni följt makens och mina ”äventyr” på Costa Blanca under hela fem veckor. Det är otroligt skoj att ”leka” reseblogg en tid och förmedla ”känslan” från olika platser/orter för er läsare. Å av era fina kommentarer att döma gillade ni mina bilder och BP-tolkningar. Till sist hoppas jag att er bild av speciellt Benidorm har aningen förbättrats efter mina berättelser.

Sista dagen
Självklart tänker jag även lägga upp några foton från igår. Då det var söndag passar de perfekt som bidrag till Skyltsöndagen och Helgbilden. Enjoy!

Desigual butiken på Alicante flygplats
Efter incheckningen bjuder denna lilla flygplats på förvånansvärt många roliga butiker samt en gigantisk Duty Free Sektion, där priserna är betydligt högre än i affärerna på stan. MEN där finns en Desigual butik som bjuder på ett suveränt och annorlunda sortiment än de svenska och till och med de egna spanska butiker. Och där shoppade jag loss både till mig själv och favo kollegan Yvonne. Älskar ju märket och på bortaplan är prislapparna ungefär 50 procent ”snällare” än här i Stockholm.

Superskunk


Vill man ha en skunk så kan man lika göra den super eller hur!!? Superskunk är en otroligt rolig butik där jag inte kunde låta bli att köpa en efterträdare till min sju år gamla limegröna Icewatch.

Nödutgång

På grund av makens långa ben brukar vi alltid boka sittplatser vid nödutgångarna. Den som sitter närmast dörren ansvarar faktiskt för att öppna den åt passagerarna vid en nödsituation. Flygvärdinnan förklarade hur jag skulle göra. Det var betydligt enklare än vad skyltarna försöker illustrera kan jag säga. Frågade om jag fick testa då vi ju ändå var kvar på marken. Det fick jag inte. Synd;-)

Norwegian

Norwegian är ett bra flygbolag tycker jag. Jag kan speciellt rekommendera att prata med de otroligt snygga spanska stewards på nerresan och garanterar att de kommer ihåg er redan i dörren på planet när ni åker hem.

Lays

Makens favo chips är av märke Lays. Just dom här chipsen gjorda i olivolja finns inte i Sverige. Alltså köpte vi ett paket med oss hem. Garanterar att lufttrycket i kabinen gör att chipsen inte är ett dugg söndersmulade när de väl "landar" på Arlanda.

Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla som skyltar hittar ni här.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS1. Ett god råd om ni väljer att resa bort längre än en vecka - se till att tömma och kasta mjölk- och filkartongerna i kylskåpet. Annars luktar det väldigt illa kan jag säga. De gäller förresten även färsk ingefära... DS1.

PS2. Hälsar på er under kvällen. DS2

26 kommentarer:

Helen sa...

Det ser ut som du fick en del trevlig shopping på sluttampen. Skyltarna ovanför nödutgången gör mig lite groggy bara jag försöker tyda dem, vilken tur att du fick veta hur man ska göra av flygvärdinnan :)

Comsi comsa sa...


Hjälp, tänk om det är en förvirrad som sitter där vid nödutgången och får för sig att öppna för att ta sig en liten flygtur, hemska tanke... :D))
Ingefära i kylen håller sig ju jättelänge och fem veckor är inget problem för den, om den inte legat fem veckor innan man åker vill det säga.

Kram ♥

Emma, Sol som sol? sa...

Hmmmm... min ingefära ligger ute i fruktskålen. Kanske därför den har börjat växa.

Tog du solen med dig? Den har inte visat sig här idag, regn hela dagen.

Days by Johanna sa...

Vilken tråkig flygvärdninna som inte lät dig testa :(

Ja det är möjligt personen hittar mig igen, men då är vi inte på samma portal och det blir jobbigare och spamma mig. Då kanske hon drar sig för göra det :)

Haha ja det gäller verkligen och välja bra grannar. Det har vi med gjort, ena grannen har släp som vi kan låna vid behov, så vi behöver aldrig hyra släp haha. Och de passar gärna Hugo :)

Husbilen-Ellen sa...

Ps 1 tyckte jag var bäst! Kunde se framför mig hur du öppnade kylskåpsdörren och kände lukterna strömma emot dig! Klockan var läcker. Själv slutade jag med klockor den dagen jag slutade jobba. Har ju mobilen förstås, men ...

Susanne sa...

Klockan är Ursnygg ;)

Ditte sa...

Bra och rolig skyltning!
Visst är det förvånansvärt bra utbud av bra butiker och även matställen på Alicantes förhållandevis lilla flygplats.
Och kul att du shoppade loss. Klockan var ursnygg och skulle helt klart passa in i min klocksamling.
Bra råd! Men vi brukar vara rätt bra på detta , åker ju iväg ganska ofta så vi har tränat. Mycket kan också stoppas in det i frysen och det mesta av det fungerar bra att använda när det är tinat igen.
Nödutgång eller längst fram väljer vi också gärna, men ibland bokar vi ju sent och då är de platserna takna men då får en ytterplats duga. Ofta har vi tur och får tre säten på två och då går det att ha benen på snedden.
Jag brukar inte heller få träna på att öppna och jag frågar ofta....
Tack för alla fina inlägg och bilder från Benidormtrakten och jag har antecknat och är glad över tipsen och de kommer till användning nu i vår. Ja, inte alla på en gång men det blir säkert fler turer till Benidorm.
Men det finns mycket att se och se på nytt igen.
Har inte alls tid att vara hemma här.
Välkomna hem!


Rantamor sa...

Välkommen hem till våren i Sverige, för den har väl börjat ??
Och du klockan var himla fin den passar nog dig perfekt.
Det där med kvarglömt i kyken var ju inte riktigt lika coolt, förstår att det luktade ordentligt...om dom var öppnade så att säga.

Tjingelingen från Rantamor.

Geddfish ♥ sa...

Välkomna hem!
Och tack för alla bilder och skyltar!
Nödutgångar, hjälp.

Vi har Desigual här i Lidköping. De har jättefräsiga kläder, men är DYRA, så jag har inte köpt något. Än.

Jag var bara tvungen kolla din blogg, innan jag dyker ner i bädden.
Nattakram ♥

Susjos sa...

Välkomna hem! Solen tog ni väl med er..till i morgon i alla fall,då jag ska cykla ner till stationen!?
Desigual till bra priser på flygplatsen, jo jag tackar ja, vi gillar ju båda den butiken! Vad köpte du???!!!

Tack för alla bilder från Benidorm, ja, jag ha ändrat uppfattning om denna stad! Åker gärna dit!
Kram!

Ama de casa sa...

Tack för att vi FICK följa med er på resan! Himla tur att det uppstod ett braigt internet där i lägenheten :-)

Benidorm har jag alltid gillat, men jag vet att det råder delade meningar om den stan :-)

Välkommen hem får man väl säga!

Marit Johansson sa...

Så du är också vaken :) välkommen hem är väl på plats att säga. Hoppas att ni kom hem till fint vårväder. Snygg klocka!

Steve sa...

Välkommen hem!

Att avsluta med lite shopping behöver inte vara fel. Det är en läcker klocka du köpt,passar dig "som handsken" kan jag tro.

Så du var evakueringsansvarig på den här flygningen? Även om du inte fick provöppna så fick du väl göra en sån där presentation i mittgången (om man fortfarande gör såna ) så att passagerarna kände sig trygga.

Det är inte ofta som Norwegian får beröm så nu ligger du extra bra till där.

Jag har definitivt ingen fäbless för chips, oavsett märke. Jag har dock av barnbarnen lärt mig att märket är viktigt.

Avslutar med att konstatera att guldjägarna från Söder lyckades sno en poäng från nykomlingarna Östersund i premiären.Östersund som kanske blir mitt nästa svenska favoritlag. Jag är ju ändå Norrlänning.

Eva Trillian sa...

Nödutgångsansvarig - hedersamt :)
Hoppas inte chipspåsen sprack ;) Lays sär gott - men inte från flygplansgolvet (kan jag inbilla mig - men jag VET ju inte)!

Meta sa...

Välkommen hem och jag hoppas ni tog lite finväder med hem hit. Inatt har det regnat men idag ska visst solen lysa så här blir det kolonin för hela slanten Huga det finns massor att göra.
Härliga skyltar, den första gillar jag mest hihi.
Ha nu en bra vecka
Kram Meta

cissi sa...

Välkomna hem igen! Hoppas ni har tagit solen med er!

cat sa...

När jag var på Alicantes flygplats i höstas, så var jag där så förbannat tidigt att butikerna inte hade öppnat ännu och som du säger så var det inte speciellt billigt i taxfreen.
Trevligt med foton från er hemresa.
Hoppas att du lyckats vädra ut den hemska lukten av sur mjölk :-)

KajsaLisa sa...

Klockan var jättetuff, välkommen hem :)

Ama de casa sa...

sv: Den här delen av Ft Lauderdale är himla mysig faktiskt. Färgglad, och gå-vänlig. Enligt vår danska motellägare så har Lauderdale by the sea dessutom blivit utnämnd till säkraste stället i USA. Inte illa det heller :-)

Ama de casa sa...

sv: Ska erkänna att den sista bilden på pelikanerna var ovanligt enkel att ta. Det var en installation i en rondell av väldigt stilla poserande pelikaner... Fick bara beskära bort stolpen som höll dom uppe... ;-)

Carita Liljendahl sa...

Härliga detaljer du fått med från hemresan, verkligen en extra skyltsöndag!
Och vilken läcker klocka!

Anki sa...

Välkomna hem igen! Tack för alla bilder och berättelser du delat med dig av - hur bra som helst!
Läcker klocka!

llh sa...

Alltså nu blev jag plötsligt tvungen att tömma en halväten chipspåse som stod halvbortglömd i skafferiet. Somliga - läs jag - har ingen karaktär alls. Men märket Lays känner jag inte till, finns nog inte på mitt lilla ICA.
Attans vilken cool klocka! Nu är jag sugen på att slå till. Min gamla gav upp för flera år sedan, jag litar på mobilen men den vinner inga snygghetspoäng i klass med skunken.

Ulla Maria sa...

Superskunk - onekligen ett namn som fångar uppmärksamheten.
Mycket läcker klocka, gillar den stilrena urtavlan med svart på vitt som matchas av det snygga armbandet och så det orangea på sekundvisare och kant som pricken över i. En klocka som inte bara visar tid utan även piggar upp och gör en glad.

anemonen sa...

Superskunk ja ja klockan är häftig till tusen och alltid kul med något nytt på armen. Brandgult är häftigt som omväxling till gråtoner. Den klockan får mig att le. Bra shoppat där och du gjorde helt rätt att shoppa loss.Benidorm var mycket trevligare i din tappning än TV serien visade.hehe. Vilken tur att påsen med chips höll för den ser ut att kunna explodera när som helst, och det kommer mig osökt att tänka på Mr Bean när han satt på ett flygplan och hade en illamående gosse jämte sig. hehe Misstänker att du sett den sekvensen. Tack för att du har lagt ner tid och möda för att underhålla oss även när du var på semester. Jag kan inte garantera detsamma när jag far till Danmark i sommar. Som du ser är jag inte så berest för jag är barnsligt förtjust i detta degliga land och har varit där mycket men där finna ännu lite kvar att besöka.

Anni sa...

Superskunk var ett underbart namn på butik/kedja!
Om Norwegian kan jag säga mycket, men det händer ju att flyger som de ska också. Liksom SAS. Man kan inte lita på något bolag.