fredag 1 april 2016

Vocación España – del 28: Från stranden till berget

Från vår balkong på sjätte våningen har vi stranden (Playa Poniente) rakt framför näsan. Om vi tittar till höger ser vi olika bergsformationer, som vi lärde känna lite bättre för några dagar sedan om ni minns. Till vänster ser vi lååååångt borta början av Nationalparken Sierra Helada, en bergskedja som separerar Benidorm från Altea. Å visst är det konstigt att vi hamnade just där idag. För det var då absolut inte planerat… heller. Men vi började med den här vyn på strandpromenaden på Playa Poniente.

Policia Local

Polisen, alla tre ”sektioner” i Spanien - Lokalpolisen, Guardia Civil och Nationella Polisen är väldigt synliga här i Benidorm, vilket är bra. Lokalpolisen har ett drömjobb här. De susar fram på strandpromenaderna med sina Segways som de fått i år.

Fotosession

Å när de ser något ”konstigt” som den här professionella fotograferinen med ett dansande barn på stranden så kollar dom läget. De hälsar, pratar bort en stund och återvänder sedan till sina Segways på strandpromenaden som vi förresten hade kunnat stjäla under tiden poliserna befann sig nere på stranden…

Bergsvyer
Det är ungefär 6 kilometer på plan mark från där vi bor till slutet av Playa Levante. Här är det dock smart att uppsöka en bar för att hålla rätt vätskebalans. För från och med nu bär det nämligen endast uppåt kan jag säga. Inga pitstops där inte. Men den här gången var vägen till målet - Punta del Cavall - asfalterad:-) Njut av vyerna. Det gjorde vi.


Som ni ser så bjuder Benidorm på betydligt bättre saker än fulla engelsmän och holländare i det idag 18-20-gradiga mestadels soliga vädret:-)

24 kommentarer:

Susanne sa...

Underbart vackra bilder.

Susanne ❤️ sa...

Vilka härliga bilder ....
Berg och vatten är magiskt ihop. Segway har jag själv aldrig provat men mina barn har och tycker det är jättekul ! Nu finns det ngt nytt där man endast står på plattan och åker ungefär som en skateboard :)
Fanns det några aprilskämt i Spanien ? Eller är det bara här i Norden vi håller på med sånt ??
Hittat ett men spar till Skyltsöndag ;)
Godnatt och sovgott ❤️

Anonym sa...

Sista bilden är som en dröm. Såååå vackert!

Ruth i Virginia

-såg din kommentar hos Ama betr. St. Augustine-

Ama de casa sa...

Åh! Precis den där promenaden har jag siktat på till nästa gång vi åker till Benidorm. Den och ön. För till Benidorm åker vi igen, det är ett som är säkert :-)

Marina sa...

Segways till polisen - vilken fantastisk idé! Det skulle jag gärna se här också.

Steve sa...

Min första tanke om polisens Segways: Hur länge skulle de få stå innan de stjäls om det var i Sverige? Det är inga höga tankar jag har om fäderneslandet numera.

Benidorm har verkligen mera att bjuda än bara "Benidorm". Ljuvliga vyer.

Ulla Maria sa...

Min första tanke när jag såg strandbilden med love var att det var ett brudpar och jag undrade vad sjutton polisen gjorde där. Hade de månne någon protest att komma med innan fullbordat faktum. Var så inne i min brudparsfundering att jag inte alls förstod vad du menade med det dansande barnet och tänkte att du av misstag fått med fel bildtext. Fattade till slut att det var jag som stod för misstaget.
Som vanligt mycket läckra bilder.

Geddfish ♥ sa...

Otroligt läckra bilder!
Särskilt de två sista, med den vyn, alltså. En dröm.

Oj, vad ressugen, jag blir. Men jag får hålla mig i skinnet än ett tag.
Ha det gott ♥

Comsi comsa sa...


Vilka jättefina bilder, grymt fina bilder.

Kram på dig ♥

KajsaLisa sa...

Kanske inte så bra att sno polisens fordon, sen kan jag inte bestämma om den näst sista eller sista bilden är bäst. Gillar kompositionen i den näst sista och ljuset i den sista.

Tredje året i Hjo sa...

Fulla engelsmän och holländare är ett otyg. För att inte tala om svenskar. Tur att du har annat att fästa blicken på.
Trevlig lördag!

Guldkryckan sa...

Får nog bli Benidorm nån gång...otroligt vackert och fint fotat...som vanligt. :)

Sådana där Segways har ungarna på skolan, fast bara de som man har under fötterna...vet inte om de heter samma sak men ändå.
Hade några ungar på vift när jag skulle följa dem till vagnen från en utflykt vi var på....de blev utslängda och undertecknad fick ansvaret för färden tillbaka till skolan...kom lite på efterkälken och tappade bort dem...men så pep det som sjuttan i en affär och jag fann dem igen.

Återfärd imorgon då?

Välkommen hem till fosterlandet ;)

Ha de bäst.

Eva Trillian sa...

Skönt att det finns platser kvar på jorden där polisen (eller vem som helst) lämnar sina lättstulna fordon utan att de i första hand tänka att de kommer bli stulna. :) Faith in humanity partly restored!

Ditte sa...

Absolut njutbart! Tack för alla fina bilder med tillhörande upplevelser och texter du gett oss läsare både i detta inläg och i andra.
Och för oss blir det besök i Benidorm här i vår. (Var ju i ungdomens tid jag var där)
Inser att vi kommer att få begränsa vad vi gör men nu har vi många fina förslag du lämnat att fundera på.
Du är ju en perfekt resegide till Benidorm med omgivningar.
Kanske kan man hyra segway i Benidorm. Jag har provat i Stockholm, på Djurgården och det är riktigt roligt.
Välkomna hem igen, men just idag är solen på extra ledighet.

Susjos sa...

Åh såna härliga foton! Inte minst det sista fotot på havet,himlen och bergen!! Skönt att ni fått några varma dagar så här innan hemfärd. Segways skulle jag gärna vilja prova på! Coolt av poliserna att "köra" såna!
HA nu en trevlig resa hem, ta med er värmen bara! ♥

LissenTo sa...

Åh den där sista bilden så solen ligger som ett silverskimmer över vattnet. Vägen, husen och himlen. Vackerhet

llh sa...

Jag har njutit av vyerna - det gjorde inte ont!
Fantastisk plats ni har dumpit ner på. Precis lagom temperatur faktiskt om man vill vandra runt och upptäcka saker och det vill man. (Säger det även om mitt andra jag vill ha så varmt att det är bäst i skuggan men då snackar jag svenskhögsommarsemester).
Upptäckte förresten i veckan att Linköpings p-nissar far runt på Segways fast utan vit sandstrand alltså ;)
Den där lilla zoomen i förra inlägget är jag grymt avundsjuk på, kanske på redtoppen också, grymt cool om du frågar mig och det vet jag ju att du gör ;-)

Annette sa...

Så fina bilder. Jag älskar ju djur och natur, så bergen mot den blå himlen med slöjmoln blev direkt en favorit. Men bilden på staden längs bukten och de låga molnen är ju helt fantastisk, så kanske att den kniper favoritplaceringen hos mig.

Anni sa...

Det ser faktiskt alldeles utmärkt trevligt och vackert ut!

Carita Liljendahl sa...

Har aldrig besökt Benidorm men några gånger tänkt att dit borde jag åka.
Nu har du bjudit på så många fina vyer därifrån att jag fortsätter drömma om platsen :-)

Anders W sa...

Vackert, vackert! Blev det segway eller scooter?

Hanneles bibliotek sa...

Fina lockande bilder!

Unknown sa...

Vackert
/Kiki

Unknown sa...

Den värmen och solen längtar jag efter nu!
/kiki