söndag 2 augusti 2015

Skyltsöndag 22: Prideparad – del 2

Ja inte var det svårt att undvika alla skyltar och dekaler/banners/flaggor under gårdagens Prideparad. Som ni ser fanns det såväl påkostade och designade skyltar samt enklare handmålade varianter. Mycket gick i regnbågsfärger – uppenbarligen, men rosa tog helt klart en andraplats. Även om jag ogillar den färgen skarpt kan jag nästan köpa den i samband med Pride, fast bara nästan som sagt;-)

Nedan ser ni ett urval av skyltar som jag tycker visar mångfalden av deltagarna på ett ypperligt sätt.


Stockholms bagare och konditorer - tror att det var premiär för deras deltagande i Prideparaden.


Mag- och tarmförbundet visste jag inte ens att det fanns. Nu vet jag.


Storstockholms brandförsvar är precis som Polisen alltid med i Prideparaden. Men den väldigt snygga brandmannen var aningen ensam däruppe på taket måste jag säga...


Det här gänget hade också premiär, och det passade - precis som flera andra ekipage - på att göra lite reklam för sin verksamhet. Å Shockholms Halloweenparad den 31 oktober låter inte helt fel. Dessutom tyckte jag att gängets ballongklädsel var ett av de bästa kostymer i paraden.


Stockholms stadsvapen innehåller Sveriges skyddshelgon kung Erik den heliges huvud med kunglig krona av medeltida, öppen modell. Här är både Erik och kronan aningen "gayare" om man säger så. En förändring till det bättre om ni frågar mig;-)

Å ni - 1 000 tack för alla fina skyltar ni lägger upp på söndagar. Så roligt att se vad ni upptäcker med era ögon. För alla lägger vi märke till helt olika skyltar. Å det är det som är så himla skoj:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.

En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.


16 kommentarer:

Steve sa...

Den enda skylt jag sett idag är Getingstorpsskylten när jag klippte nere vid postlådan. Ett något färgstarkare skyltutbud hos dig vill jag påstå.

Eva Trillian sa...

Kung Erik gör sig i sin nya tappning :) Även en äldre herre måste ju få ha lite skoj!

FREEDOMtravel sa...

Roligt att se dina bilder (och skyltar) från pride-paraden! Härligt att det äntligen verkar vara lite sommar och festivalstämning i Stockholm! :)

Marina sa...

Många härliga färger där! Och vilken tur med vädret!

KajsaLisa sa...

Snacka färgexplosioner du levererar, härligt. Sen måste jag säga att jag gillar himlen också, när SD försökte köra en Pride i Husby för att gynna sina egna syften så grät den över dom 18 personer som dök upp.

Stare Ström sa...

Så, nu har jag varit på Prideparaden också, utan att behöva sätt min fot där ens! Tack för reportage och bilder!!

Olga T sa...

SV: Ha ha! Skrattar åt att du gillar att DIF två ;) Nu ligger dem på rad efter varandra Hammarby, Falkenberg, Halmstad... tungt :(

Geddfish ♥ sa...

Häftigare och mer färgrika skyltar ar nog svårt att finna! Kanoners!

Anita Malta sa...

Så mycket färg, så mycket glädje, så mycket fest och sååå många läckra skyltar !

Tur med vädret igen men det beror nog på att jag bad maken ta med sig både sol och lite värme när han flög till Stockholm igår ;-) När han kommer tillbaka på torsdag får han gärna ta med lite svalka..

Håller med om en viss förbättring där av Kung Erik. Håller även med om att det är jättekul att vi söndagsskyltare lägger upp helt olika skyltar vilket förmodligen beror på vad vi ser där vi är ;-)

Tack BP för att du är sporren som lyckats Skyltsöndag leva vidare...

Mias Mix sa...

Oj så många färgstarka och glada bilder hos dig i både detta och föregående inlägg! Jättekul att se när man som jag inte har tid att åka upp själv. Och visst är Erik snyggare nu :)
Och kunde du inte ha hoppat upp och gjort brandmannen sällskap :)

Hoppar skyltsöndagen idag då vi kom hem så sent, men kommer igen till nästa helg. Ha det bra!

Per-Anders sa...

Kul med en liten bildrapport från Pride.

Susjos sa...

Tusen tack för att vi fick vara med på Prideparaden!!! Härliga bilder och underbara människor! Såg du Friskis&Svettis? De skulle gå med i tåget, och några från vår förening skulle vara med!
Och tack för att du fortsätter med roliga skyltsöndagen,även om man inte lyckas så bra varje söndag (tänker på mina "dagens" skyltar!)

Ama de casa sa...

Haha! Visste väl att det inte skulle vara svårt för dig att hitta skyltar till denna söndag. Fast svårt ändå på sitt vis, att välja ut vilka som fick vara med :-)

Härliga, glada och FÄRGglada bilder :-)

cat sa...

Åh vilka trevliga bilder! Blå himmel dessutom. Jag har också lärt mig nya saker tack vare din blogg. Kände t ex inte till att kung Erik var ett skyddshelgon.

Guldkryckan sa...

Jo..många skyltar blir det i en parad, perfekt för en skyltsöndag ju :)
Har aldrig gått i nån parad av det slaget...inte ens ett förstamaj-tåg har jag deltagit i...fast en och annan demonstration deltog jag i förr i tiden för läääänge sedan...men det räknas nog inte...jag hade ingen skylt ;)

Tillönskar dig Bp en superb afton och en fin vecka..hoppas solen skiner varje dag över er i vår huvudstad.

Husbilen-Ellen sa...

Fina och roliga skyltar!