lördag 22 augusti 2015

Lördagscitatet 5


Hänger på "Lördagscitatet" även den här gången. Tycker nämligen att idén är så himla rolig:-)

Om det nu inte är meningen att vi ska äta djuren... varför är dom då gjorda av kött?
Källa: Homer Simpson

Ja, just det! Men här kan jag faktiskt avstå från att sätta tänderna i denna japanska Kobe biff. Å japp, jag vet att den är en delikatess både för gommen... och plånboken som ni ser - marmorerad à la Jamie Olivers idéer hur kött ska se ut, men biffen är aaaaningen för fet och lite väl stor för min smak;-)

Fler citat hittar ni hos Marie i Skrifvarstugan.

PS. Sorry, alla ni som läser min blogg och är vegetarianer. Ny spyr nog vid det här laget. När ni har återhämtat er, hoppas jag att ni ändå kikar in här igen;-) DS.

28 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Han är en vis man, Homer... :-) Jösses vilket kilopris. Rena rama guldkalven ;-)

Ama de casa sa...

sv: Min telefon är en Samsung S5. Anders tyckte att jag skulle ha en sån (fast jag var nöjd med 4:an). 6:an tyckte han inte hade tillräckligt med "extra" för att vara "värt det".
När man "vänder" på kameran för att ta selfiesar så använder den färre pixlar (inställd så). Är väl inte värt att visa alla kvisslor och rynkor alltför väl.. Haha!

Fast jag tycker att S3:an var nog så bra. Det var den som Anders tog bilderna på duvorna i Benidorm med. Kollar man exempelvis på näst sista bilden så är den väldigt bra tycker jag. (Om man bortser från att jag är där och sabbar bilden, då... ;-) ):

https://amacasa.wordpress.com/2014/04/26/hooru-du-va-duva/

:-)

anemonen sa...

Milde tid vilket pris på den biffen och lite väl strimmig för min smak.Jag hade heller ingen aning om att det fanns en sådan biff som är en delikatess. Känguru har jag smakat men den var inget jag skulle beställa igen. Ditt citat gillar jag verkligen det köper jag direkt. Han är klok den där Homer Simpson:-) Jag försökte en gång att äta vegetariskt men klarade det inte. Det första jag gjorde när jag återgick till blandkost var att beställa en Chateau Briand och den var ljuuuuuvlig.

Eva Trillian sa...

Ja, det är det nog många som undrar och man får ju beundra Homer för att han vågar ställa frågan ;)

Kolonilotta sa...

ÄLSKAR kött!! :)
Men måste nog hålla med om att den där var i fetaste laget även för mig.
Vi körde lite lättare mat ikväll.
Hemmagjorda räckmackor! Mumsigt var det!
Måste nog ta lite bilder från vår delikatess disk och lägga ut! :)

Anita Malta sa...

Välmelerade biffar må jag säga !! Ser ju knappt köttet för allt fett ;-) Är inte vegeterian men de här är på tok för feta även för min min smak men citatet var träffande ;-)

Comsi comsa sa...Ha ha ha!

Men på riktigt 3000 kr kilot? Det måste vara något alldeles speciellt, men jag skulle få ångest inför varje tugga, ha ha....

cissi sa...

Det vill till att man är en bra kock om man ska våga kosta på sej den biffen! :)

Susjos sa...

Hoppsan, vilket kilopris!!! Å snacka om marmorerad...!!!!
Kött är gott, men även fisk och vegetariskt! :-)
Aha, det är nästa torsdag det är dags för surströmming i Sundbyberg igen...å jag missar det igen!!!! Hm...

Karin sa...

Föredrar en köttbit där fettet inte syns!
Bra citat!
Kram Karin

KajsaLisa sa...

Tycker det ser gott ut även om det säkert är dyrt och man kan inte tillfredsställa alla. Sen när det gäller den där bilden, nej den är inte svår. Ta med kameran i en plastpåse ut i mörkret när det spöregnar och fota en vägskylt med punktbelysning i bakgrunden. Det är bara att trycka av och blixten skall vara igång. Du anar inte vilket jobb jag lagt ned på att få bort färgblafforna på mina stadsbilder, här blev det okej eftersom bakgrunden är svart. Det är bara regnet som reflekteras av ljuset, är det uppehåll får man inte den där effekten.
Men ta för guds skull med en ficklampa så du slipper upptäcka att du står i ett dike och extra batterier så du hittar hem igen.

Geddfish ♥ sa...

Jag är inte vegetarian, men jag äter lagom med kött och då magert. Detta såg fett ut både i kött och pris, näpp.
Ett mycket fyndigt citat där, emellertid ;) precis.

Steve sa...

Dina bilder gör mig bara än mer övertygad om att jag gjorde rätt när jag slutade äta kött. Jag är dock inte så känslig så att jag inte tittar in hos dig igen. P å återseende!

Monica sa...

Nä inte spyr jag men priset är i mesta laget.
Gillar inte heller det feta.
Ha en skön söndag

Marina sa...

Hmm...för det priset bör det vara något alldeles speciellt, och jag har väl svårt att tro att det kan vara så gott så det är värt det!

Susanne ❤️ sa...

Har hört att kobebiffen är så mör att den smälter i munnen ?!
Men jag är faktiskt ingen kött fantast , och skulle aldrig betala det priset helt galet ...
Kan inte tro att det är värt det och att det är så speciellt ;)
Men homers citat var underbart haha..
Hoppas du får en underbar söndag
Kramis

Guldkryckan sa...

Mr simpson gör det igen...klok seriefigur det där ;)

Själv håller jag mig till vanliga fläskkotletter och ibland en och annan fransyska...oftast från Tyskland de där fransyskorna och fläskkotletterna kommer från fosterlandet eller från Danmark...man måste ju stötta svenska grisbönder lite iallafall trots priset.

Jag förstår det som sägs, att kött från andra länder påverkar miljön genom att de reser så långt för att hamna på min tallrik...i Danmark är griskött fyllda med vaccin...eller vad det nu var.
Men priset är ofta avgörande för mig, kan inte hjälpa det...kanske jag borde äta mindre kött enligt de som kan allt om människokroppen..."lobbyisterna för svensk köttindustri"...de vet att man som svensk oftast inte har nån större lust att betala skjortan för en bit kött..så de säger att man ska äta mindre kött istället så man har råd med det dyrare svenska köttet.

Jag kan ha fel förstås..som så många ggr förr i mitt 46-åriga liv. Men lite sanning tror jag allt det ligger i det jag påstår.

Idag blir det spagetti med köttfärssås...Dansk köttfärs....pastan vet jag inte var den kommer ifrån..Italien tyckte jag det stod..rester från igår...ska bli gott.

Ha en skön Söndag Bp.

Carita Liljendahl sa...

Är inte vegetarian så jag spydde inte :-)
Men jag tillreder väldigt sällan kött själv, skulle vara sånt man kan sätta direkt på grillen i så fall.

Anki sa...

Första tanken - det måste vara felskrivet! Priset alltså... jisses!
Homer är rolig han :) Bra bild till ett himla bra citat!

Monica sa...

Svar, nej i min trädgård växer det inte alls
i år 2 tomater och ingen gurka:-(

Margareta sa...

Önskar verkligen att jag skulle känna att jag har tid att gå tillbaka och läsa och se tre månader tillbaka i tiden, men varför inte en kväll då jag är pigg och behöver läsa. Så kul att se att du är kvar och allt är som förut, eller inte vad vet jag.

Ett kött som ska grillas är viktigt att det är ordenligt marmorerat, men priset känns inte helt okej för mig även om jag nuförtiden köper dyrare kött då jag bara behöver köpa för två personer och inte för fyra och två som äter för 10 och med en och en halv timme före och efter träning. =) Däremot tycker jag att fettet ser mycket bra ut för grillning, och det ser ju ut som en vanligt entrecoté.

Jag är inte vegetarian men försöker tänka lite av varje som stoppas i munnen numera, inte helt enkelt och så blir det ändå fel när man läser något i tidningen. Tur att jag bor i Luleå, där skulle de inte ens komma på tanken att sälja kött för det priset. =) Däremot har jag sett kobebiffr och funderar om priset, äktheten och vad det egentligen är då det skiljer sig "lite" från vanligt hängmörat.

Anders W sa...

Sagt det förut, men tror att du kan göra karriär som matfotograf. Grattis, bra!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Nej det är inte alls särskilt svårt att vara utan kött. Vilket pris på det och förresten jag lockas inte av det japanska köttet :)
Jag önskar dig en fin ny vecka och tack för ditt intressanta inlägg.

Unknown sa...

Så typiskt av dig att lägga upp så köttiga bilder, fast jag gillar citatet.
/Kiki

Mias Mix sa...

Äter gärna en saftig köttbit någon gång ibland även om det blir mest kyckling, lax och vegetariskt. Älskar oxfilé!
Kul med alla citat :)

Stare Ström sa...

Man ska inte titta på din blogg om man är hungrig!

Annette sa...

Mums! Jag håller absolut inte med alla här som inte vill äta fetstrimmigt kött - det här ser ju riktigt gott ut! :)) Det är ju det insprängda fettet som ger såväl smak som saftighet. Dags för lunch här nu tror jag :O

Marit Johansson sa...

Det där priset är ju helt sjukt... kommer nog inte någonsin ha råd att smaka det men det gör inget, jag tycker inte heller om när det är så där mycket fett insprängt i köttet :)