tisdag 18 augusti 2015

Att ta semester från semesternAtt ta semester från semestern är ju liiiite svårt kanske när man har permanent långsemester, men jag gillar faktiskt Pocketshops bokmärke. Har använt det flitigt denna sommar. Dessutom passade det perfekt som bild till scenen som utspelade sig utanför vårt hus igår kväll.

Bokstavskombination?

Det finns en förskola i grannhuset som var sommarstängd i tre veckor. Den öppnade igen igår, vilket märktes på ljudnivån på innergården. Men eftersom det fanns fler anställda än barn på lekplatsen var det bara glada skratt och roliga konversationer som letade sig upp till balkongen. Men exakt klockan 18:00 brakade helvetet loss. Å det stod den här pojken för. Eftersom han gallskrek hysteriskt (nej, han grät inte) i cirka 20 minuter undrar jag om han led av en så kallad bokstavskombination. Det ”roliga” var att han med jämna mellanrum tittade upp på alla balkonger och försäkrade sig om att han verkligen hade åskådare som bevittnade hans utbrott. Det hade han kan jag säga. På nästan alla balkonger även i grannhusen hängde det åtminstone en person över balkongräcket för att följa ”dramat”. Men det var bara jag som fotade;-)

Pojkens pappa
Pojkens pappa hade hämtat sonen på förskolan och kom precis ingenvart med varken honom eller barnvagnen bredvid för den delen. Tyckte väldigt synd om pappan, som bara stod stilla och inte sa ett ord. Tänk så pinsamt med alla dessa åskådare. Han behöver nog semester från semestern kan jag tänka mig.

Bonus

Tidningar brukar ju dela ut dagens tistel till personer som uppträtt mindre passande om man säger så. Förstår inte att tistlar alltid förknippas med något negativt. Jag tycker de är vackra. Å jag blev jätteglad när maken kom hem med dagens tistel i stället för med dagens ros. Ja, vi är ett konstigt hushåll, jag vet;-)

20 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Dagens tistel är inte alls så dumt att få alla gånger :-)

Tycker lite synd om pappan... Men grabben ordnade ju "underhållning" till hela gården... ;-)

Steve sa...

Den grabben kan gå långt.
Eftersom jag jobbat mycket med f f a ADHD så kan jag inte hålla mig. Man "lider" inte alltid av en sådan bokstavskombination. Den kan oxå vara en "tillgång". Allra helst om vi i omgivningen lär oss att bättre förstå.

Comsi comsa sa...


Vilken vacker tistel och lite lagom vass. =)))

Stare Ström sa...

Visst är det gott med semester, när man har det varje dag! Ja, stackars pappa. Lider med honom.

Kolonilotta sa...

Kan absolut inte förstå eller acceptera sånt beteende om dom inte har, som du säger, en bokstavskombination.
Jag har sett på nära håll hur ett enda barn kan förstöra för en hel klass för att det inte sätts in extraresurser där det behövs.
Tycker också att din tistel var jätte fin! ♡
Det var gulligt gjort av maken.

Kolonilotta sa...

Vid golfbanan/flygplatsen i Bromma.
Tror inte att tomterna i Tantolunden är så här stora.
Åtminstone ser det inte ut så när man åker förbi.
Men jag kan ha fel...

Marit Johansson sa...

Ja tistlar gillar jag också, de gör sig inte till och ser lite rufsiga ut :)
Inte kan det vara lätt att hantera ett sådant utbrott, förmodligen använde han rätt metod som bara stod där tyst men jag tror inte jag hade fixat det... jag hade tagit honom under armen och burit hem honom men det är väl inte så lätt med någon som är hysterisk :)

Eva Trillian sa...

En pappa so, i ett sådant läge, står stilla och inte säger ett ord KAN faktiskt vara en lugn pappa som vet att det bara är att vänta ut utbrottet och som då faktiskt inte ens mår dåligt över att de roar många :) många föräldrar är vana vid mycket och kan sina små :) Det är den bästa sortens föräldrar ;)
Visst är tistlar vackra :) klart man blir glad över e tistel.Rostaggar är inte att tas med - varför skulle de vinna popularitetstävlingen varje gång?

Geddfish ♥ sa...

Man blir känsligare med åren, för barnaskrik.
Tror att den här pappan hade koll på läget, faktiskt. Och sådana barn kan gå väldigt långt, men helt klart jobbigt då utbrotten kommer.

Vilken vacker tistel, jag gillar dem, förstår inte varför de har fått så dålig klang egentligen.

Det är skönt att vara evigledig, fritidsforskare eller friherrinna.

anemonen sa...

Absolut tistlar är vackra om man tittar efter. Det har jag gjort för just påfågelsöga gillar tistlar av den här sorten. Den gossen ville nog inte gå hem från dagis. Jag minns att min son trixade och han var annars mycket snäll, men en gång ville han inte lämna dagiset.Då skrek han och det var bara att bära ut honom med risk för en punsch i nyllet. Han älskade dagis, men när han en dag sa: är Annette där idag(en fröken) nä det tror jag inte sa jag Svar :då går jag inte dit. Jo men hon kommer till lunch jaha ja då går jag då. Är deet säkert? jajamen sa jag. Undrar än idag hur det gick. Hm han var så fäst vid henne och hemma sa han det har Annette sagt så var det med det. Det hon sa var alltid det rätta. Ja käre tid så barn kan vara. Ganska roligt så här i efterhand men inte när man är i det så jag känner sympati med fadern här. Kul och trevliga inlägg var det här och jag har varit borta och dålig på bloggen i flera dagar men jag kikar i morgon igen. Tjingeling

Anki sa...

Vilken lugn och klok pappa... beundrar dem som klarar att bara lugnt invänta barnet...
Håller med... verkligen en vacker blomma!

KajsaLisa sa...

Det ligger nog mycket i den texten på bokmärket om man tänker efter. Folk försöker prestera fritid också.

Susjos sa...

Kanske en smart pappa faktiskt som lät pojkens utbrott bero..
Men snacka om att man blir mer känslig för barnskrik med åldern! Puh...jag klarar inte av det...

Ama de casa sa...

Jag försöker läsa boken här, va... Men nån har lagt ett bokmärke ivägen!
;-)

cat sa...

Jag hade gått in och stängt dörren om mig om det hördes tjugo minuters gallskrik på min gård. Tycker synd om såväl far som son.
Tistlar är verkligen vackra, nästan vackrare än rosor faktiskt :-)

Mias Mix sa...

Visst kan tistlar vara vackra, i alla möjliga stadier. Men vansinnigt vassa att trampa barfota på. Kul att mannen kom hem med tistlar :)
Alltid roligt med underhållning men stackars barn. För även om han har en bokstavskombination kan han ju inte må bra av ett sådant anfall. Strongt av pappan att bara vänta ut honom. Hade nog inte jag klarat...
Tack för grattis! Och den där insekten på blomman igår, tittar man noga ser man att det är två insekter som har lite roligt :)

Anita Malta sa...

Du vänjer dig! Semestern blir alldeles snart en guldkantad vardag ;-)

Behöver inga bokmärken längre. Läser en sida men somnar och måste läsa om samma sida nästa kväll. Nu är jag på sidan 75 och det har jag var varit i en månad !!

Inte lätt att vara liten, inte lätt att vara stor. Att pojken gallskrek är nog inget ovanligt fenomen men kräver tålamod hos närvarande och som här främst av pappan.

Skulle maken komma hem med vassa tistlar skulle jag bli mycket gladare än ett fång röda rosor. Vad vackra de är och så omtänksam din man !!

P.s. Har du tittat in hos Marit och hennes svart/vita blomma från igår. Nu finns den även i färg. Är väldigt nyfiken på vad du tycker !

Monica sa...

HAHA pappans ena sko ser ju mycket
längre ut än den andra.
Ja du ibland tycker man synd om föräldrar speciellt som många tror att ungen är ouppfostrad.
Gillar också tistlar fast inte i Stures päls
Ha det bra

Anita Malta sa...

Svar: Du är en mästare på detaljer Beate men det rosa fluorescerande armbandet är inte vad man ju faktiskt skulle kunna tro. Bilden är från förra helgens vinfestival i Valletta och vid inträde fick man betala för det rosa bandet samt ett glas. Det gav tillgång till att obehindrat gå runt och smaka på alla vinsorter som erbjöds ;-) Fotografens fokus låg på musiker som underhöll på scen.
Tusen tack för din kommentar hos mig snälla !!

Unknown sa...

Gillar verkligen slutbilden, skulle kunnat varit en maträtt men fattar ju att det är naurens under du fotat.
/kiki