lördag 6 juli 2013

Uppföljning av gårdagens mixade inläggMåste säga att jag är otroligt förvånad över hur många av er underbara bloggare därute kommenterar hos mig just nu. Det är ju ändå semestertider. Ni är helt fantastiska och jag tackar ödmjukast (eller nå’t så’t) för era fina kommentarer. Å era synpunkter och frågor från igår förtjänar ett uppföljningsinlägg tycker jag.

Smör
Rantamor är förvånad att jag/vi sällan äter smör. Det är sant. Vi använder oss av olivolja, senap eller ibland färskost om vi vill bre en macka. Det enda vi använder smör till är att steka gös, vilket inte händer så ofta eller att lägga en klick i färdigkokta spaghetti enligt Jamie Oliver. Vi är väl rädda om kolesterolhalten antar jag. Men ska det vara smör så ska det vara den äkta varan. Det tycker Jane också. Lättvarianterna smakar ingenting och innehåller i alla fall bara vatten.
Å Anita – 49,90 kronor är dyrt. Ett 250 gr paket svensk smör kostar kring en tia (tror jag). Men lite lyx då och då skadar inte;-)

iPhone vs. Android
På mitt jobb är det iPhone och iPad som gäller. iPhonen har tjänat mig väl, trots min initiala motvilja att använda en så sofistikerad sak. Privat har jag en Samsung Galaxy Tab som jag tar med mig på semestern. Den är suverän den också, men inte lika logiskt att använda om man är van vid iPhone. Den tar dock otroligt bra bilder och filmer och är bäst på att ”anpassa sig” till rådande förhållanden utomlands.
Maken hatar allt vad mobiler heter, men fick krypa till kors för ett tag sedan då han ärvde en iPhone som ersatte Hedenhös från järnåldern.

Tygarmband
Till sist ville Margareta se mitt nyinköpta tygarmband i den lilla kenyanska butiken. Varsågod!

20 kommentarer:

Freja sa...

Om det inte vore för min man skulle jag oxå varit kvar i stenåldern vad gäller mobiler... Och vi har rensat bort alla lättprodukter ur vårt hushåll, förutom en enstaka cola zero som jag tycker är godare än den vanliga zeron... Sött armband!

Anita - Malta sa...

Tack för länken Beate ! Ser visserligen ut som om jag tycker 49.90 Sek är dyrt. Tyckte det lät billigt ;-)

Sen suger jag åt mig av dina tips när det gäller grannen som bor i England. ..dessvärre tror jag att personkemin oss emellan gör att det inte leder till någon lösning. Ska nog smälta det hela ett tag.Olga T sa...

Riktigt snyggt armband! Beate-stil.
Apropå appar så tar det inte fem timmar för mej att synka. Undrar hur din jobbarkompis dator mår...måste ju bero på den om synkningen tar sådan tid. Jag har smält gårdagens påknackning och idag har jag lapat sol hela dagen :)))
Gös? Har jag varken ätit eller tillagat ngn gång.

Eva Trillian sa...

Hedenhös är beyond kult va'? Annars hade den ju varit cool att behålla ;)
Brangult armband - gillar!

Eva Trillian sa...

Du skulle nog satsa på detektivyrket ;)
Tack!

Husbilen-Ellen sa...

Läckert lysande och glada färger på armbandet. Är hos mina små barnbarn nu, så det blir få stunder att läsa eller skriva på bloggar. Elisabeth

Ama de casa sa...

Snyggt armband! Det skulle matcha min nyinköpta (och oinvigda) handväska :-)

Rantamor sa...

***ler***
åt dina kommentarer hos mig, alltid roligt att läsa, därför att jag vet att du inte bara skriver,
snyggt, fint, m.m. utan att mena det, ärligheten i vad du verkligen tycker roar mig, eftersom vi verkligen är så olika, men ändå gillar varann genom bloggarna....

Och du som svar på varför jag inte stoppar ned huvudet i 10 gradigt fjällvatten är att det gör så förbannat ont, måste absolut kännas så när man får en hjärnblödning.
Men tilläggas ska ju att jag iblnd värmde vatten å tvättade håret annars hade jag blivit galen.

Den wiskeyn med ripan har jag nog sett att Rantafar har druckit, och han påstod att din make skulle varit med grabbgänget i fjällen för där drack dom "ripdricka"...

Ja det ska allt bli spännande med att försöka tillaga riporna.
Vi har ätit ripa på Borgagården i Borgafjäll. En utsökt restaurang som kan rekommenderas.
Krögaren och hans fru kommer från Stockholm och köpte Borgagården för 10-15 år sen...
Fick lite tips av krögaren (Per Vahlgren) om hur jag ska förfara med riporna.

Tack för länkningen till min blogg!!!
Snyggt armband det skulle jag också ha gillat, får man nyfiket fråga vad kostar ett sådant ???

Hedenhös telefoner finnes två i detta hushåll...
Ännu iallafall.

Tjingelingen från Rantamor.

Guldkryckan sa...

Nu har du fått mig att tänka till lite..jo..en gång i tiden sade läkaren att jag inte skulle använda smör mer..kolesterolen där...gjorde som han sa och höll upp med smöret..och det gick riktigt bra...fast jag gick aldrig på nån uppföljningskontroll..och snart var man tillbaka i smörträsket igen.

Nja..man kanske borde ta och skärpa till sig...fast det är gott med smör på mackan förstås...men jag har provat andra metoder som smakar lika bra..får väl ge mig ut och leta upp lite kvalitetssmör nånstans...ha de fint nu :)

llh sa...

Vilken uppföljning, du är kristallklar som en fjällbäck. Inte för att jag någonsin sett en dylik men ett uttryck är ett uttryck :)
Två tankar från småstaden: armbandet är snyggt men hur f-a kan man bre senap på mackan. Jaja smaken är olika som...småstadsbon vet om hon tänker ett varv till ;)

KajsaLisa sa...

Passar på att kommenterar en sista gång mitt i packandet. Tygarmbandet var jättesnyggt, mycket sommar i det. Passa på nu när vädret är så fint, att gå ut och fixa en matchande solbränna Sitt inte inne och blogga för mycket :)

Peranders sa...

Jag använder både iPhone och iPad. Tycker att Apples produkter är enkla att använda och har bra funktioner. Jag har dock förstått att Android gått om iPhone i försäljning i Europa. Fördelen med Android är att de har öppen källkod vilket inte Apple har.

Monica sa...

Vilket läckert armband, fina färger och skyltdockan av äldre årgång var så snygg;-)
Har klarat mej med en mobil från 2007 men nu har kameran sagt upp sej "efter mer än 8000 bilder" så jag får väl krypa till korset och skaffa mej något nytt.
Undrar om det finns något för en som inte är intresserad av att ha internet i luren.
Ha en skön söndagkväll;-)

Kicki sa...

Grattis du har lyckats men jag har inte varit flitig!
Nu var jag tvungen att läsa tidigare inlägg för att förstå det här...
Ska det vara smör så ska det vara smör!! Armbandet är ett fint sommararmband tycker jag!

Pumita sa...

iPad har jag aldrig använt så jag har ingen åsikt men jag är nöjd med min android och har ingen anledning att fundera... Den största behållningen av ditt inlägg är det superläckra armbandet! Trodde först att det har holländsk påbrå. :)

Stare Ström sa...

Jag gillar dina förklarande uppföljningar så man slipper tänka själv! Men senap på mackan??? Snyggt armband i alla fall!

Susanne sa...

Armbandet är såååå läckert.

Margareta sa...

Vad superläckert, har aldrig sett den sorten av armband i orange.

Ler när jag läser om makens motstånd, jag har en till höger om mig just nu som fortfarande vägrar och den är nog ännu äldre än från järnålder - åtminstone ser det ut sådan. Han får ju en "gratis" varje gång abonnemangstiden går ut och de är ju inte de modernaste som skickas. =) Nu har jag sagt i från och bett att han tackar nej nästa gång och köper något bättre och för hans del lite större. =)

Ps. Kul med länken och att jag fick som jag ville, en bild på inköpet.

Ha det gott.

anemonen sa...

Ja men din blogg är värd alla fina kommentarer. Den är läsvärd till skillnad från många andra där endast smink och dagens outfit är representerad, och det är inte jag intresserad av även om jag är lite tokig i skor. Numera har jag bestämt att ransonera därvidlag.Jag är lite som din make. Telefon modell stenålder gillar jag, men jag har en android iaf för det skulle jag ha enligt sonen så det så:-) Ha en fin dag och du armbandet är snyggt.

Jane sa...

Tusen tack för länkningen :)
När det gäller kolesterolen tänker jag så här - har uppnått den åldern så det inte spelar ngn större roll, bara att njuta, men med lite förstånd ;)
Ursnyggt armband, klart ett BP- sådant!
Apropå Iphone, Ipads o liknande ... jag köpte en padda för jag är så nöjd med telefonen. Mor min blev sugen på en också men tyckte det var lite dyrt för henne så vi hittade en Samsung-platta som var prisvärd och som fått bra kritik. Nu fungerar den inte längre ... vi väntar på svar från Samsung dit vi blev rekommenderade att ringa, eftersom affären inte tar tillbaka varan, surt! Fixar det sig inte tänker jag köpa en liten padda åt henne för det är lite förströelse under dagarna.