tisdag 30 juli 2013

Grannsamverkan


Det ska böjas i tid. Man kan alltid börja med att titta på en final på nya Friends Arena:-)


Den här schweizerosten eller om det är ett kryssningsfartyg ska bli ett hotell vid Friends Arena. Tråkigare bygge får man leta efter. Men det passar utmärkt in i den gråa resten av vad som kommer att vara Arenastaden:-(

Om man bor i ett ”höghus” som vi gör får man stå ut med grannar. Ja, det får man oavsett om man bor i bostads- eller hyresrätt eller om man som vårt bostadsområde är en ”tv-kändis”. Tanten på trean röker, har koll på vår bil och rapporterar om sin kolonilott. Den unga grannen till vänster är snygg, bjuder på utmärkt musikunderhållning, har katt och stänger dörren i Björn Borg kalsonger med ett stort leende och ett glatt ”hej”. Han röker också. Grannen under bolmar även hon och pratar jämt och högt i mobilen - på balkongen. Dessutom har hon järnkoll när man dricker sin frukost (Nespresso och Brämhults juice). Hon är nybliven penschis.

Grannen: Ni har varit borta va’. Det har varit så himla tyst här.

BP tänker: Är det vi som för väsen här eller…

BP svarar: Ja det kan ju vara ganska skönt med tysthet. Man slipper lyssna på alla som pratar högt i mobilen hela tiden.

Grannen: Var har ni varit då?

BP: I Polen.

Grannen: På Åland! Jamen, där ser man. Vad tyckte ni om Åland då?

BP: Skittråkigt, ingenting att göra. Dyrt var det också. Allt stänger tidigt. Trist mat. (Sorry alla ålänningar som eventuellt läser min blogg, men jag fick ju komma upp med nå’t för att bli av med henne;-))

Grannen: Men varför stannade ni där i nästan två veckor då?

BP: Därför att vi inte var på Åland utan i Polen.

Grannen: Sa du Åbo, där har jag också varit.

BP tänker: %&¤#””?/&%%% medan Nespresson rinner ner i strupen.

Grannen är tyst nu. Grannen kommer aldrig att ägna sig åt grannsamverkan nå’t mer. Grannen är död;-) Och jag tar en cigg på balkongen i 23 graders värme klockan 23:00. Å jag njuter:-)

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är gott och väl kvalificerade som ”Helgbilder” hos Marit. DS.


20 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Ah. Grannar. Sådana minns jag. Stadsråtta som jag var. Nu? Jo, grannar är väl de som bor närmast? Så de finns ju. Men de varken syns eller hörs. Jag gillar det. Mycket!
Jag gillar också bilden av schweizerosten - och att man inte behöver bo där ;)
Tycker du hanterar dina grannar bra :) När man inte gör det glömmer man att inte svära högt ;)

Stare Ström sa...

Grannar har man på gott och ont. Ibland är jag beredd att satsa skottpengar på dem! Vilket fult hus! Och jag som trodde vi var ensamma om sådana nybyggen. Var är kreativiteten?!

Anita-Malta sa...

Oj !! ..här har jag visst missat en hel del under min ofrivilliga "lilla" bloggpaus.

Polen ??!! Spännande resmål jag aldrig besökt. Själv sitter jag i Älvsjö och ute är det grått, grått grått och regn. Längtar lite hem till värmen. Men bara lite ;-) Vädret har ju varit helt fantastiskt och Sverige är ju rena tropikerna med all sin grönska !!

Bloggen får ta en paus. Hinner bara inte. Lägenheten ska inredas, möbler ska köpas och just nu går jag runt med målarfärg i ansiktet, kladdiga fingrar och undrar om det verkligen var så snyggt med den där knallgula väggen i hallen ;-)

På tal om grannar. Har bara träffat trevliga så här långt men vet ju aldrig vad som väntar. Går ännu omkring och morrar lite med tanke på min granne därhemma. Ja, den där läkaren som inte gillar vovvar alltså.

Hoppas finna tid över att kika in hos dig. Reser hem nästa torsdag. Ha en fortsatt skön sommar Beate. Kram !

Monica sa...

Ja något tråkigare än arenastaden får man leta efter, usch o bläää.
Vi har bra grannar alla sköter sitt och skiter i andra men behöver man hjälp finns dom där helt perfekt för mej:-)
Vilket kul samtal med grannen HAHA

Härlig människa och jättesöta Jämthundsvalpar dom ska nog bli jakthundar när dom blir stora;-)
Ha en skön kväll

Freja sa...

Hahaha, grannar är ett elände! Jag gillade att bo i lägenhet, för då kunde jag stänga ut grannarna. Vår balkong låg högst upp och längst ut, den enda balkongen i närheten var den under och där bodde min bästa kompis mamma, en riktig krutgumma, så det var OK. Sen fick vi barn och började vara ute på gården mer, och hemma mer på dagarna. Då visade det sig att massor av grannar hade full koll på vilka vi var och vad vi gjorde fast vi aldrig ens träffats Creepy tycker jag! Nu har vi höga häckar åt våra grannar och tack och lov en sida av tomten som vätter mot en allmänning, inte någon annans tomt, men nog skulle jag helst slippa ha grannar över huvud taget, jag är en grinig tant!
Sv: Ohja, gardiner som byxor, en annan gardin som topp och en tredje gardin som skjorta, och sen en riktig tanthatt längst upp. Jag FÅR ha sådana kläder, jag är en excentrisk tant!

Rantamor sa...

Men du tog väl inte livet av din granne ????
Jag menar dog hon sen hon pratat med dig ???

Hårt att bo i Stockholm.

=) =)

Tjingelingen från Rantamor.

Freedomtravel sa...

Haha, fick ett gott skratt! Inte lätt med grannar... Vi har mestadels trevliga grannar, men också en 20-årig kille som knackar på varannan dag för att han tycker att vi stör. T.ex. när vi tittade på film en kväll kl. 21:00... Mest fantastisk är dock en kompis till mig i Göteborg. Han hade ett antal galna grannar, och jobbar samtidigt som läromedelsförfattare i svenska för invandrare. En lärobok utgår helt från huset han bor i med alla grannarna. På utsidan av boken ser man hyreshuset och hur grannarna tittar ut genom fönstren ;)

Husbilen-Ellen sa...

Kommunikation är svårt på många sätt! Ha dé! Elisabeth

Unknown sa...

Hi... Kul grannar du har/hade!

Beppan sa...

Grannar har man på gott och ont... Bra att ha ibland - läste just om alla brott som händer på sommaren när poliserna har semester. Då är det bra att ha grannar med stenkoll!
Osthotellet ser ut att vara ett öststatsbygge....

cat sa...

OMG vilket fult bygge!
Grannar har man fått för sina synders skull, brukar jag säga. Mina har en förkärlek för att smälla igen sina dörrar för allt vad de orkar. Ligger man och snusar gott, så vaknar man med hjärtat i halsgropen kan jag säga. Balkonger finns inte där jag bor, så störande beteende på balkongen finns inte.

Guldkryckan sa...

"asg"...ramlar nästan av stolen här...jösses :)

Tror jag tar en cigg jag med...solidarisk som jag är ;)

Ha de fint BP..

Guldkryckan sa...

SV: Jo..det där med Apoteket gick ju åt det så kallade helvetet..oseriösa organisationer försökte sig på att ha apotek..eller oseriösa?

O-kompetens
skulle jag nog hellre kalla det..!

Men jag tror någonstans att systembolagets avskaffande skulle kunna funka bättre..lite mer konkurrens till förmån för våra plånböcker..köp tre betala för två...typ.

Och tänk sen vilka nya sorter vi hade fått tillgång till..!

Ja...men hur som helst ligger det nog långt in i framtiden att avskaffa detta monopol...kanske inom 10 år..kanske 20...men det kommer att avskaffas, det är jag övertygad om.

I Tyskland har de ju små spritaffärer med kompetent folk...de är stolta över sitt kunnande..och ett eget märke verkar många av dem också ha...jo...kanske vi kan gå in i en liten spritaffär på stans paradgata i våra städer i framtiden och hittar vi inte vad vi vill ha går vi till nästa runt hörnet...DET är en shoppingrunda som skulle tilltala mig ;)

Ha de bra BP. :)

Kicki sa...

Hahaha, vilken härlig konversation! Bra med halvdöva grannar men hon har kanske luktsinnet kvar!:)

llh sa...

Det där huset, tja om 50 år blir det kanske kult som tårtpappret i Uppsala. Forumgallerian som var skandal med sin rundahålade betongfasad en gång när den ersatte sekelskifteshusen vid Stora Torget. Fast jag betvivlar det. Starkt!
Grannar är jag inte särskilt förtjust i och de är säkert inte förtjusta i mig i vilda trädgården heller. Tycker du hanterar din grannsamverkan strålande! Applåd för dig där :)

Ama de casa sa...

Haha! Ingen hörapparat heller. Kanske lika bra det :-)

Marit Johansson sa...

Ja dom är helt klart kvalificerade :) vilken underhållning du bjuder på!
Hotellbygget får mig att tänka på en gigantisk fågelholk..

Olga T sa...

Ha, ha, ha! Asg. Ja döv verkar han i alla fall vara!!
Gillar dina inlägg så mkt liksom dina kommentarer hos mej :)) Det vet du men måste liksom skriva det igen. Mycket utevistelse här denna underbara sommar och därav lågaktivitet på bloggen
Polen låter verkligen spännande. Hört att det finns bra golfbanor där också. Kanske ska testa det en gång. Stor stor kram!!

Olga T sa...

P.S. Liten fotbollskommentar också. Jo Superettan-etta är inte fel. Sen är det ju lite sorg i familjen också över bottenplatsen i allsvenskan....

Lennart sa...

Jösses! Bilden på hotellet gör att jag blir alldeles snurrig och hypnotiserad! Fy säger jag bara.